Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

16-01-18

Iris blogt: Eusau

Eusau

Onze kleinzoon Jan van drie jaar kwam twee dagen logeren. Twee dagen vol dikke peuterpret voor deze oma. Hij was echter niet alleen zo bleek al snel, Eusau was er ook!
Natuurlijk had mijn dochter ons al bijgepraat over Eusau, het onzichtbare vriendje van Jan. Eusau ging soms mee naar de kinderopvang, Eusau keek soms samen met Jan naar brandweerman Sam en ja, soms had Eusau ook een stoel nodig om te kunnen mee eten aan tafel. Dus Eusau zou vast ook zijn opwachting maken tijdens de logeerpartij bij oma en opa.
Onze dochter had zich, aanvankelijk toch wat bezorgd, helemaal verdiept in het hebben van onzichtbare vriendjes. Ze vertelde dat ik mij geen zorgen hoefde te maken als Eusau bij ons aan tafel zou ‘aanschuiven’. Veel jonge kinderen hebben namelijk een grote fantasie en soms ook een fantasievriendje. Het is een normale fase en het gaat zo rond zeven jaar of al eerder vanzelf weer over.

15-01-18

Een energiedrankje is geen onschuldige frisdrank!

Kinderartsen willen een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar.

15-01-18

Auti-treff

Auti-Treff wordt elke derde donderdag van de maand georganiseerd in Wijksteunpunt Peter Schunckstraat 340a en is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme, hun familie en voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel betrokken voelt bij autisme.

10-01-18

Knoopcelbatterijtjes levensgevaarlijk voor kleine kinderen!

Knoopcelbatterijtjes, die vaak in afstandsbedieningen, fietslampjes en speelgoed zitten, lekken een bijtend zuur dat na inslikken al binnen een uur een gat in de slokdarm kan branden. Zo meldt Dagblad de Limburger deze morgen.

08-01-18

Mama-Café Landgraaf: Heppie!? Kinderen en emoties!

Emoties horen bij ons als mens. Ze zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen ervaren en aangeven. Ze zorgen ervoor dat we gebeurtenissen kunnen verwerken en ze zetten ons letterlijk in beweging!

01-01-18

wij wensen jullie in 2018:

Veel kusjes van je kind(eren).
Omhelzingen van kleine armpjes om je nek.
Een liefdevolle partner die onvoorwaardelijk naast je staat.

29-12-17

Veilig omgaan met vuurwerk

Helaas vallen er elk jaar weer rond en tijdens de jaarwisseling onnodig vuurwerkslachtoffers. De meeste ongelukken worden veroorzaakt doordat het vuurwerk niet op de juiste manier wordt afgestoken, of dat men niet de juiste hulpmiddelen gebruikt.

27-12-17

Mijn kind is bang van vuurwerk

Vooral peuters en kleuters kunnen schrikken van plotselinge harde knallen en voor hen kan de jaarwisseling maar ook de dagen ervoor en erna vervelend zijn.

Is jouw kind bang voor vuurwerk?

24-12-17

Fijne feestdagen

Wij wensen iedereen fijne feestdagen!

23-12-17

Hoe leg ik mijn puber uit dat hij niet aan de champagne kan?

Bespreek het op tijd en steek je kop niet in het zand. Zeker als je kind plannen maakt om het met vrienden te vieren.

21-12-17

Iris blogt: Kerst

Nog even en het is kerstfeest. Ook bij ons thuis staat de kerstboom te stralen. Ik heb mijn collectie kerstengelen weer van zolder gehaald, een voor een uitgepakt en een mooie plek in de kamer gegeven. Het is een samengeraapt 'zooitje'. Sommigen zijn eenvoudig, anderen zijn felgekleurd en überkitsch maar samen vormen ze een prachtig bont geheel. Ze hebben allemaal een verhaal en dat maakt de collectie zo dierbaar.

13-12-17

Tips voor gezellige feestdagen.

Nog even en het is weer kerstfeest en oudejaarsavond.

Een druk programma gaat er aan vooraf; kerstcadeautjes kopen, kerstmenu bedenken en de daarbij behorende boodschappen in huis halen, familie/vrienden uitnodigen……

08-12-17

Wetswijziging bij “ondersteuning persoonlijke verzorging jeugdigen”

Heeft u een kind dat ondersteuning krijgt bij de persoonlijke verzorging? Dan verandert er mogelijk iets voor u per 1 januari 2018.

06-12-17

Basisschoolleerlingen zouden toegang moeten krijgen tot een moestuin.

Als het aan de regeringspartijen ligt, zouden alle basisschoolleerlingen toegang moeten krijgen tot een moestuin.

01-12-17

Mama-café Waubach

Vind je het leuk om gezellig samen met andere ouders te praten over de dagelijkse dingen die je bezighouden in je gezin, samen te knutselen of wil je een keer deelnemen aan een workshop rondom opgroeien en opvoeden?
Dan is Mama-café Waubach dé plek voor jou!

27-11-17

Hoe beperk ik de beeldschermtijd van mijn kind?

Een kwart van de kleine kinderen zit meer dan drie uur per dag achter het beeldscherm. Dat staat vandaag met grote letters in het Limburgs Dagblad/Limburger.
Maar afspraken maken over ‘wanneer’ en 'hoelang’ kan soms best lastig zijn, dat weten we als opvoeders allemaal.