Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

15-03-18

Iris blogt: een regen van couscous

Het is niet zomaar een zondag, maar een speciale zondag. Speciaal omdat onze dochter met man en kind een dagje ‘zijn afgezakt’. Gezellig even bijkletsen en genieten van onze kleindochter van nog geen anderhalf. Een schattig bijdehandje met een eigen willetje. Tegen etenstijd krijgen we 'instructies'. Fleur eet graag en alles, als zij dat wil, en haar mama en papa hebben afgesproken dat als de lepel wordt weggeslagen, het bordje met opzet op de grond wordt gegooid, er dus geen toetje komt. Ze hebben daar een heel verstandig en goed onderbouwd verhaal bij. Overigens net zo verstandig en goed onderbouwd verhaal als dat van onze andere dochter en schoonzoon die hun peuter juist wel altijd een toetje geven. Zo doet iedereen het op zijn eigen manier en dat werkt het beste.

09-03-18

Family Factory Toptip: Wees je eigen goede doel!

Je hebt ze altijd: van die dingen die je in je gezin graag wat meer, minder of anders wilt. Minder vlees en meer voorlezen. Meer slapen en minder slingerende schoenen. Vaker een spel doen, of juist minder gamen. Dat soort dingen.

Een leuke manier om te werken aan je gezin zonder dat Alles Altijd Anders moet: Wees je eigen goede doel

07-03-18

Kansrijk van start!

Uniek samenwerkingsproject voor gelijke kansen vanaf het allereerste begin

Heerlen en Provincie zetten met ‘Kansrijk van Start’ in op gezond opgroeien van kinderen

Een breed palet aan maatregelen, gericht op de gezondheid van zwangere vrouwen en het allerjongste kind. Dat lanceren Gemeente Heerlen en Provincie Limburg vandaag samen met een groot aantal partners met het project Kansrijk van Start. De aanpak bestaat uit concrete maatregelen, betere afstemming tussen betrokken partijen en wetenschappelijke monitoring van moeders en kinderen.

07-03-18

Ik krijg nooooit wat!” – geef een workshop over financieel opvoeden

Bijna ieder kind roept het weleens: “Ik krijg nooooit wat!”. Hoe ga je daar als ouder mee om? En hoe zouden andere ouders daarop reageren? Wat kun je van elkaar leren als het gaat om financiële opvoeding?

05-03-18

Het hele BREIN, het hele KIND.

Je kunt er als ouder soms helemaal knettergek van worden: je kind krijgt een driftbui in de supermarkt, roept al tijdens het koken van de maaltijd ‘dat lust ik niet’, heeft geen zin om mee te doen met de andere kinderen en zeurt telkens om de tablet.

01-03-18

Nationale Complimentendag

Ik hoor het mijn puberdochter nog zeggen toen ik haar voor de zoveelste keer vroeg om haar kamer op te ruimen: “Je komt ook altijd op mijn kamer als hij nog niet is opgeruimd!”
Natuurlijk kwam ik regelmatig op haar kamer, een ‘echte puberkamer’. Soms was het er opgeruimd maar daar zei ik meestal niets van.

28-02-18

Mama-Cafe Waubach: kinder EHBO

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Jaarlijks belanden hierdoor ruim 140 duizend kinderen bij de spoedeisende hulp. Te weinig ouders weten voldoende af van EHBO en weten in geval van nood niet goed hoe zij het beste kunnen handelen. 

28-02-18

Iris blogt: koude pootjes!

Het is bar koud deze morgen. Met een dikke wollen muts op mijn hoofd en diep weggedoken in een warme sjaal fiets ik naar mijn werk. Ook deze morgen beland ik weer in een groep fietsende pubers. Een groepje uitgelaten meiden en ja hoor, niet te geloven, ook vandaag steken er boven de sneakers blote enkels uit. 

Ik heb een 'warme sokken tic'. Dat zeggen tenminste mijn gezinsleden. Het liefst zie ik ze allemaal rondlopen in warme sokken, enkellaarzen en binnen natuurlijk pantoffels. 

23-02-18

Tips om er een extra leuk weekend van te maken

Komt er een tjokvol weekend op je af? Of is de agenda juist lekker leeg? Hier een tip om er een extra leuk weekend van te maken:

21-02-18

Helemaal Heppie!

Wij waren helemaal heppie deze morgen tijdens de introductieworkshop: 'Heppie!? Kinderen en emoties' in de dr. Calshof te Landgraaf.

15-02-18

Inloopochtend Scoor Pleegzorg

Heb je interesse in pleegzorg? Kom dan naar de inloopochtend van Scoor Pleegzorg.

14-02-18

Profiteer!

Ruim na de carnaval je pakje nog niet op!

13-02-18

Voetjes van de vloer in Mama-café Landgraaf!

Bewegen is goed voor iedereen en wat is er nu leuker om samen te dansen?!

10-02-18

Fijne carnaval!

We wensen alle carnavalsvierders een fijne carnaval!

09-02-18

INLOOPMIDDAG BRAINBLOCKS

Een beter begrip van autisme werkt. Zowel voor iemand met autisme als voor de omgeving.
Consulenten van MEE Zuid-Limburg zijn gecertificeerd om met de methode ‘Brain Blocks’ te werken en delen graag hun praktische kennis en ervaring om in gesprek te gaan over autisme. Hoe werkt het in een hoofd zonder autisme en wat zijn de verschillen met een hoofd met autisme? Het inloopmoment is bestemd voor iedereen die vragen heeft over autisme. Bijvoorbeeld mensen met autisme, hun ouders, partners of overige naasten.

07-02-18

Interactieve lezing MHFA, eerste hulp bij psychische klachten

Veel mensen weten wel wat je moet doen als je je in je vinger snijdt, maar wat doe je als iemand niet lekker in zijn vel zit?

De lezingencommissie Steunpunt Herstel Zuyderland GGz nodigt u uit voor de Mental Health First Aid (MHFA) Eerste hulp bij (beginnende) psychische problemen.