Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

23-10-17

De Kinderclub Dokter Calshof Landgraaf is weer van start!

Ben jij tussen de 5 en 12 jaar en heb jij zin om samen met andere kinderen te knutselen, spelletjes te spelen, koekjes te bakken of een leuke speurtocht te lopen? Meld je dan aan via: activiteitdrcalshof@mgzl.nl of tel. nr. 045-2050038. De kosten zijn € 1,- per keer.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Evelien Baur
Tel.nr. Welsun: 045-53236363

Tot ziens in de Dokter Calshof, Achter den Winkel 65 Landgraaf van 14:00-16:00 uur!

13-10-17

Luistervinkjes!

Dansen, bewegen, muziek maken, en luisteren is niet alleen heel gezellig en leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kind. Luistervinkjes is een bijzonder initiatief van Toine Sporken en Trees Verburg om deze ontwikkeling te stimuleren.

09-10-17

Iris blogt: Slaap kindje slaap?

Het is midden in de nacht, het is aardedonker en doodstil in de slaapkamer van ons vakantiehuisje. Een uur daarvoor was het wel anders. Fleur, onze kleindochter van 9 maanden 'gaf gas'. Vond zij dat ze lang genoeg geslapen had? Had ze krampjes, een vieze luier, of had ze honger? Ik hoorde hoe mijn dochter met eindeloos geduld haar uiteindelijk weer in slaap suste.

07-10-17

Toptip van de dag: Een weekend buiten de lijntjes!

We sluiten de Week van de Opvoeding af met een toptip voor het weekend!

06-10-17

'Buiten de lijntjes' Toptip 3; weg met de ochtendstress!

De 'ochtendspits' is vaak druk. Hoe kan je ervoor zorgen dat het allemaal wat soepeler verloopt?

04-10-17

Toptip van de dag: Pleeggezin.

Deze week krijg je elke dag een TopTip cadeau van Family Factory Nederland over andere ouders die het roer (een beetje) omgooiden

04-10-17

Kind en hond, wie is de baas?

Jaarlijks worden volgens de Stichting Consument en Veiligheid zo’n twaalfduizend mensen behandeld op de eerste hulp van een ziekenhuis vanwege een hondenbeet. Maar liefst 40% is jonger dan 10 jaar. Slechts 24% van de slachtoffers wordt gebeten door een vreemde hond. In de overige gevallen bijt de eigen hond (31%) of de hond van een bekende (45%). De helft van de honden die bijten, heeft dit al eens eerder gedaan. Als aanleiding wordt het meeste genoemd: spelen met de hond, het scheiden van vechtende honden en het oppakken en aanhalen van een hond.
Tweederde van de slachtoffers geeft aan dat er niets op heeft gewezen dat de hond zou gaan bijten.
Meer dan de helft van deze beten zou voorkomen kunnen worden, want honden bijten niet omdat ze agressief zijn, maar omdat wij hun “taal” niet begrijpen.

 

03-10-17

Toptip van de dag: Ze worden groter

De Family Factory is trotse partner van de Week van de Opvoeding 2017!

Daarom krijg je deze week elke dag een TopTip cadeau over andere ouders die het roer (een beetje) omgooiden. En wil je met andere ouders delen hoe jij buiten de lijntjes kleurt? Ga dan snel naar www.facebook.com/familyfactory!

02-10-17

Week van de Opvoeding 2017

Dit jaar vindt van 2 tot en met 8 oktober de Week van de Opvoeding plaats met het thema 'buiten de lijntjes'. Voor opvoeduitdagingen moet soms 'out of the box' worden gedacht. Opvoeders kunnen elkaar inspireren en zelfvertrouwen bieden door de dialoog aan te gaan en ervaringen te delen. De Week van de Opvoeding stimuleert die dialoog.

27-09-17

Inspiratieworkshop Voerendaal: Opvoeden in twee huizen.

Na een scheiding is het niet altijd gemakkelijk om goed in gesprek te blijven over de opvoeding van het kind. Je neemt afscheid van elkaar als partner en laat elkaar daarin los. Je laat elkaar echter niet los als co-ouders van jullie kind! Je blijft in de meeste gevallen samen  verantwoordelijk voor je kind(eren). Hoe doe je dat eigenlijk, goed contact blijven houden over opvoeden als je gescheiden bent?

 

22-09-17

Vermoedens van kindersmishandeling? Deel je zorgen met Veilig Thuis

Agine Bernhard is vertrouwensarts bij Veilig Thuis, regio Zuid-Limburg. Deze organisatie pakt meldingen op over kindermishandeling. Je kunt Veilig Thuis 24/7 bellen om over (vermoedens van) kindermishandeling te praten. Meldingen worden door de medewerkers doorgenomen met een vertrouwensarts of een gedragswetenschapper.

Agine Bernhard: “Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar ook als mensen twijfels of vage onderbuikgevoelens hebben, kunnen zij al met ons bellen. Juist als
je gevoel je zegt: er klopt iets niet met een kind in mijn omgeving. Leg je zorgen bij ons neer, zou ik zeggen. Lees het hele artikel Vermoedens van kindermishandeling? Deel je zorgen met Veilg Thuis!

20-09-17

Iemand wordt gepest. Hoe kun je een ander helpen?

Het is vervelend om te zien dat een ander wordt gepest. Je wilt wat doen, maar je weet niet wat. Misschien ben je ook wel een beetje bang dat de pester jou ook gaat pesten als je er wat van zegt.

 

 

19-09-17

Oei, ik pest zelf !

Ben jij een pestkop? Heb je er wel eens over nagedacht hoe het voor het gepeste kind is om gepest te worden? Vinden andere kinderen het wel echt leuk wat jij doet? 

18-09-17

Tips: ik word gepest!

 Word jij gepest? Lees dan deze tips! Je kunt ze meteen zelf toepassen!

 

11-09-17

Vooraankondiging Kidsmarkt!

Op zaterdag 7 oktober vindt er een grote Kidsmarkt plaats in de bibliotheek en Burgerhoes van de gemeente Landgraaf.

Ga voor meer informatie naar onze agenda!

08-09-17

Stoptober

Roken, we weten allemaal dat het ongezond is. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kind! Stoppen met roken is best lastig, maar het gaat je lukken als je meedoet met de actie van Stoptober!