Kind en Gezin Welsun Landgraaf

Kind en Gezin Welsun Landgraaf,

Adres

  • Bezoekadres
  • Sunplein 18
  • 6371 KB
  • Landgraaf
  • Landgraaf

Contact

Beschrijving

Heb je vragen over het opvoeden en opgroeien van jouw kind? Hoe maak je jouw kind bijvoorbeeld zindelijk en wat kun je doen wanneer jouw kind niet wil eten of slapen? Blijf er niet mee zitten. Welsun kan jou helpen bij het oplossen van jouw vragen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Iedereen heeft vragen over opvoeden en opgroeien. Zo kan het lastig zijn om je tijd goed te verdelen wanneer je meerdere kinderen hebt. Hoe pak je dit het beste aan? Vaak helpt het als je over jouw vragen praat met mensen uit jouw omgeving. Maar wat als deze het antwoord op jouw vraag ook niet weten? Dan kan het helpen om met een deskundige van Welsun hierover in gesprek te gaan.

Wie kan er bij ons terecht?
Iedere inwoner van Landgraaf die te maken heeft met het opvoeden en opgroeien van kinderen kan een beroep doen op advies van en ondersteuning door de medewerkers en vrijwilligers van Welsun. Dit kunnen dus ouders en familieleden van een kind zijn, maar ook professionals van bijvoorbeeld sportclubs, verenigingen en kinderdagverblijven. De expertise van Kind & Gezin is vooral gericht op de leeftijdsgroep 0 tot 4 jaar. Uiteraard is deze dienstverlening kosteloos.

Met welke soorten vragen kun je bij ons terecht?
Je kunt bij ons terecht met verschillende vragen, zoals:
• vragen over de peuterpubertijd
• vragen over ingrijpende gebeurtenissen zoals een scheiding of overlijden van een naaste
• vragen over de omgang met social media
• vragen over gedrag, zoals eten, slapen, druk zijn en omgang met andere kinderen
• vragen over jouw rol als ouder (pak ik het op de goede manier aan, hoe ga ik het beste met mijn tijd om, etc.)

Ik heb een vraag, en nu?
Je kunt contact met Welsun opnemen om een afspraak te maken. Samen bespreken we of je naar het kantoor van Welsun wilt komen of dat het handiger is wanneer onze medewerker bij jou thuis met jou mee kijkt. Samen komen we tot een advies waar jij mee aan de slag gaat zodat je uiteindelijk onze hulp niet meer nodig hebt. Dat noemen we “eigen kracht”.

Bereikbaarheid

Openingstijden

Heeft uw vragen over opvoeden of opgroeien? Loop gerust eens binnen op maandagen tussen 8.30-12.30 uur of maak een afspraak. Jeugd en Gezin Landgraaf  is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 14045 en e-mail gemeente@landgraaf.nl.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv