Film Mind My Mind

Datum & tijd

14 oktober 2020 om 00:00 PLG_ZLELEMENTS_DP_UNTIL 04 november 2020 om 00:00

Mind My Mind vertelt het verhaal van Chris, een jongen met autisme, en Hans, het mannetje in zijn hoofd. Samen worden ze geconfronteerd met de sociale en emotionele uitdagingen van het leven. Wat gebeurt er in je hoofd als je autistisch bent? Hans heeft een bibliotheek vol mappen met scenario’s voor allerlei complexe sociale situaties en gaat steeds naarstig op zoek naar een passend script voor Chris. Maar hoe ga je ermee om als het meisje waar je verliefd op bent ineens voor de deur staat en het mannetje in je hoofd zich even geen raad meer weet?

In deze prachtige handgetekende animatiefilm geeft regisseuse Floor Adams met Mind My Mind op een originele manier een inkijkje in deze, voor velen abstracte wereld. Een must-see om een beetje beter te begrijpen hoe een autist informatie verwerkt en omzet tot gedrag.

De film maakt een ware zegetocht langs de filmfestivals. Op zo’n beetje elk filmfestival wint deze film de publieksprijs, onder andere op het Brusselse Animatiefilm Festival, Go Short in Nijmegen en het Stuttgart International Trickfilm Festival.

Film draait op woensdag 14 oktober om 15.30 uur, zaterdag 24 oktober om 19.00 uur en woensdag 4 november om 13.00 uur in Filhuis de Spiegel.

Bijzonderheden

Wegens de korte speelduur zijn er afwijkende toegangsprijzen: Spiegelpashouders: € 4,- / Geen Spiegelpashouders: € 5,-.

Telefoonnummer

045-5118178