3 creatieve tips om thuis te leren (zonder beeldschermen!)

Aantal keer bekeken 190 Geplaatst: donderdag, 26 maart 2020

3

De kids zijn thuis. De school is dicht. Natuurlijk krijgen ze digitaal lesmateriaal en huiswerk om ook thuis te kunnen blijven leren. Maar, in deze thuissituatie kun je ook creatieve manieren vinden om je (basisschool)kind te helpen bij het leren. En nee, dan bedoelen we dit keer niet de digitale onderwijsspelletjes. Wij geven je 3 tips om te leren zónder schermen! 

1. Wereldbolspel

Dit is een spelletje voor de bovenbouwkinderen. Heb jij ook nog ergens een wereldbol liggen? Haal 'm uit de oude doos en speel er een topografiespelletje mee! Benodigdheden? Één wereldbol, stickers en een blinddoek (een theedoek volstaat). Draai geblinddoekt aan de wereldbol en plak op een willekeurige plek een sticker. Doe de blinddoek af en tadaaa, dit is je locatie! Kun je het werelddeel noemen? Het land? De hoofdstad misschien zelfs? Weet je misschien iets over de geschiedenis van het land? 

2. Speurtocht door het huis

Thuis zitten niet avontuurlijk? Wij dachten van wel! Houd een spannende speurtocht door je huis. In elke kamer wacht een kennisvraag. Goed beantwoord? Dan krijg je de volgende locatie! Natuurlijk wacht er op het eindstation een leuke prijs... Misschien een leerzaam leesboekje?

3. Letters leren met krantenknipsels

Zoek de letters uit je naam! Ga in tijdschriften, reclamefolders en kranten op zoek naar de letters uit je naam. Je kan elke dag één letter zoeken. Knip er zo veel mogelijk uit en plak er een leuke, vrolijke naamcollage van. Misschien een foto naar de meester/juf om te laten zien dat je deze letters al zo goed kent?