Alle steun- en hulpdiensten op een rij

Heb jij vragen of zorgen en weet je niet waar je steun kunt vinden? Heb je psychologische hulp nodig? Wil je een luisterend oor? In dit artikel staan alle hulpdiensten op een rij en geven we aan hoe je ze kan bereiken. 

De maatregelen om het Coronavirus te controleren op een rijtje

We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het doel van de aanpak is om het virus maximaal te controleren, waarbij we vooral kwetsbare groepen willen beschermen. De Rijksoverheid heeft verschillende maatregelen aangekondigd. Welke maatregelen gelden op dit moment? Bekijk het overzicht in dit artikel. Meer informatie of vragen over de maatregelen? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid

Onderwijs op afstand: vragen en antwoorden

Nu de scholen dicht zijn, zitten veel kinderen thuis. Hoe werkt dat, onderwijs op afstand? Krijgen kinderen online lessen of opdrachten? Wat als mijn kind geen laptop heeft? De antwoorden op al jouw vragen over onderwijs op afstand vind je hier. 

Steffie legt Corona eenvoudig uit

Er is heel veel informatie over het coronavirus. Het is moeilijk, en zeker in deze lastige periode, om door al die teksten heen te komen. Daarom is er Steffie. Heel handig voor kinderen, blinden of slechtzienden, mensen met een verstandelijke beperking of mensen die liever eens wat eenvoudigere informatie over Corona willen.

Steffie zet zich in voor iedereen die in eigen tempo door beeld, geluid en oefenen meer wil leren over belangrijke onderwerpen. Zo wordt uitgelegd hoe je ziek kan worden, hoe je je dan voelt, hoe je kan voorkomen dat je anderen besmet, en nog veel meer. 

 

Testen op het Coronavirus: hoe werkt het?

Vanaf nu kun je je laten testen op het Coronavirus. Dit doe je als je klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten of verhoging. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.

Een afspraak maken voor een test bij de GGD kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202. Het testen vindt vervolgens plaats bij het hotel Van der Valk in Urmond.

 

Zorgen dat het thuis fijn en veilig blijft tijdens de Coronaperiode

Zondag 15 maart heeft het kabinet besloten dat alle scholen, kinderopvang en sportclubs dichtgaan tot en met 6 april. Op deze manier voorkomen we dat het coronavirus zich verder verspreidt.

Begrijpelijk, maar ook best ingewikkeld. Want wat doe je nu je kinderen weken lang niet naar school, opvang en clubs kunnen? Dat is een flinke uitdaging. En zeker als het thuis onrustig is. Als er thuis veel ruzies en spanningen zijn. Veel stress over tekort aan geld. Of wc papier. Wat als je juist elke schooldag zo blij was wanneer je kind naar school was, zodat je zelf even je rust kon pakken? Hoe kun je dan de komende weken overleven? Wat kun je zelf doen om de komende weken zo soepel mogelijk te laten verlopen, en te zorgen dat het thuis veilig blijft?

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv