Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

29-01-20

Week van het Vergeten Kind

Heel veel kinderen hebben in Nederland geen fijne thuissituatie. Bij ruim 55.000 kinderen gaat het zo mis, dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Al deze kinderen zijn enorm kwetsbaar. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Ze missen de aandacht en veiligheid die ze hard nodig hebben om stabiel op te groeien. Tijdens de Week van Het Vergeten Kind besteden we hier aandacht aan. 

28-01-20

Mama-café Waubach woensdag 19 februari Jij bent belangrijk!

Jij bent belangrijk voor de ontwikkeling van je kind!

Het valt niet altijd mee om kinderen te helpen in hun ontwikkeling. Om je kind te kunnen helpen in zijn ontwikkeling is het belangrijk dat er goed contact is tussen ouder en kind.

Wat wil of bedoelt je kind? Hoe kun je daar als ouder goed bij aansluiten? Zonder dat jouw kind de regels in huis gaat bepalen.

28-01-20

Hoe zit het met de (online) privacy van jouw kind?

Vandaag is het de internationale dag van de privacy. Tijd om ons af te vragen hoe het zit met de privacy van onze kinderen. Soms is het leuk dat de kinderopvang, school of sportclub foto's of filmpjes maakt van je kind. Maar als je kind herkenbaar op hun website of Facebook-pagina staat, ben je daar misschien niet blij mee. Er zijn duidelijke regels over wat scholen en andere organisaties wel en niet mogen doen.

27-01-20

Kennismakers: Nieuwetijdskinderen in Bibliotheek Kerkrade

Niets is wat het lijkt! Dit geldt voor de wereld waarin we leven, maar al helemaal voor Nieuwetijdskinderen.
KennisMaker Rob Hommen neemt je op 13 februari 19.30 uur mee in zijn leven en belevingswereld. Hij nodigt je uit voor een "lezing" op geheel eigen wijze, want een Nieuwetijdskind is eigen-wijs! Geen droge stof, maar voelen wat een Nieuwetijdskind / Sterrenzaad is.

Het is immers een hokje en daar laten Nieuwetijdskinderen zich niet graag in plaatsen. Laat je meenemen in een verhaal over spiritualiteit, liefde, hoop, ontwaken, de oude en de nieuwe wereld. Reserveer een plekje via: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-763 05 20. Toegang: leden & niet-leden gratis.

24-01-20

Parkstad heeft een theaterschool!

Sinds kort heeft Parkstad een eigen theaterschool: Muziektheater Zuid, dé theaterschool van Parkstad! Iedere vrijdagavond organiseren zij lessen op het gebied van toneel, musical en muziektheater voor jong en oud!

Benieuwd naar het lesaanbod? Bekijk dan website: www.muziektheaterzuid.nl."

23-01-20

@ease nu ook in Heerlen!

Vanaf vandaag is in Carbon6 in Heerlen een vestiging van 2ease geopend. Ben jij tussen de 12 en 25 jaar, woon je in Heerlen en heb je vragen of zorgen over liefdesverdriet, eenzaamheid, ouders die scheiden, te veel gamen, studiestress, schulden, eetproblemen, somberheid… hoe groot of klein je probleem ook is, bij @ease kun je erover praten. Alles is bespreekbaar. En niks is raar.

Anoniem, gratis en zonder afspraak

Je hoeft bij @ease geen afspraak te maken. Je kunt gewoon binnenlopen voor een gesprek. De gesprekken zijn altijd gratis en anoniem. We houden geen dossier bij en je hebt geen toestemming nodig van je ouders. Kom je liever niet alleen? Geen probleem, je mag ook iemand meenemen. Een broer of zus, vriend(in), ouder, opa of oma, iemand van je school.

Meer informatie kun je vinden via: https://ease.nl/

22-01-20

Muzikale theatervoorstelling “’Wolk”voor peuters en kleuters

De Nationale Voorleesdagen gaan weer van start. Onderstaande activiteit is een van de vele leuke activiteiten die tijdens deze dagen in diverse bibliotheken worden georganiseerd. Kijk voor nog meer informatie op de website van jouw bibliotheek of op onze agenda!

15-01-20

Iris blogt: Blij met een blender?

Ik ben niet zo van de nieuwsapps, van Instagram en influencers. Zo kan het gebeuren dat ik soms wat nieuwtjes mis. Gelukkig zijn er dan de talkshows. Gezellig op de bank met een breiwerk de dag afsluiten met bijvoorbeeld OP1 of Jinek. Soms valt dat dan even helemaal verkeerd, zoals gisteravond.

 

14-01-20

Een nieuwe organisatie voor jeugdgezondheidszorg van 0-18 jaar

 Meander biedt per 1 januari 2020 geen jeugdgezondheidszorg meer aan. Vanaf die datum kunnen ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar terecht bij Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg. Dit is een onderdeel van de GGD Zuid Limburg.

04-01-20

Goed voornemen, dit jaar naar de tandarts met uw kind!

Tandartscontrole voor uw kind?

Doen!

In Heerlen gaan veel kinderen zelden of nooit naar de tandarts. Daar wil de gemeente wat aan doen. We gaan samen met tandartsen en zorgverzekeraars kijken of we kinderen meer naar de tandarts kunnen krijgen," stelt de wethouder. "Als het kind niet naar de tandarts komt, dan moet de tandarts maar naar het kind komen."

Kinderen tot 18 jaar krijgen meeste tandartskosten vergoed.De jaarlijkse controle en de meeste andere behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt uw kind(eren) dus met een gerust hart meenemen naar de tandarts.

De tandartskosten van uw kinderen hebben geen invloed op uw eigen risico. U betaalt zelf dus niets voor de meeste behandelingen van uw kinderen. 

02-01-20

Help mijn kinderen maken ruzie.

Vakantiedag nummer zoveel en het is weer zover; ruzie, gekibbel om niks. Als ouder kun je er soms gek van worden. Kunnen ze nu niet heel even gewoon doen? Waarom vechten om dat ene plekje op de bank en waarom willen ze nu allebei dat laatste rode snoepje terwijl er nog genoeg andere kleuren in de snoeptrommel zitten?

Ruzies tussen kinderen komen in elk gezin voor en kunnen je als ouder een gevoel van onmacht geven, dat is heel begrijpelijk. Hoewel ruzie vaak niets anders is dan ‘een botsing van behoeften’, is het niet leuk, het geeft onrust en herrie. Ruzie is echter ook nuttig omdat je zo leert samenleven en op een goede manier je behoeften uiten is een onmisbare vaardigheid.

29-12-19

Veilig omgaan met vuurwerk

Helaas vallen er elk jaar weer rond en tijdens de jaarwisseling onnodig vuurwerkslachtoffers. De meeste ongelukken worden veroorzaakt doordat het vuurwerk niet op de juiste manier wordt afgestoken, of dat men niet de juiste hulpmiddelen gebruikt.

27-12-19

Mijn kind is bang van vuurwerk

Vooral peuters en kleuters kunnen schrikken van plotselinge harde knallen en voor hen kan de jaarwisseling maar ook de dagen ervoor en erna vervelend zijn.

Is jouw kind bang voor vuurwerk? Lees dan verder!

25-12-19

fijne dagen.

Maak er samen met de mensen die je lief zijn fijne dagen van!

24-12-19

Iris blogt: Meer, meer, meer!

Dat is wat onze kleinzoon van anderhalf sinds kort de hele dag enthousiast roept. Elke dag leert hij nieuwe woorden, het gaat zo snel, maar het woordje ‘meer’ is momenteel echt zijn favoriet en drie keer achter elkaar.

22-12-19

Feestkilo's vermijden.

December, een feestmaand vol gezellige middagen, etentjes met vrienden, uitgebreide ontbijtsessies en familiebrunches. Je hebt allerlei lekkers in huis en ja, dan is de verleiding ook groot om ‘s avonds met een boek op de bank en een kop thee dat ‘eenzame’ cupcakeje weg te knabbelen.