Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

12-08-20

Iris blogt: Zomaar een zomerdag.

Zomaar een zomerdag ergens in Nederland. We logeren bij onze oudste dochter en passen op onze kleinzoon van net 6. Het is bloedheet in de tuin van het huis achter de dijk, tijd voor een watergevecht. Het reservoir van het waterpistool wordt telkens gevuld. De muren worden natgespoten, de ramen, de planten en ja, ook oma en opa worden nat. Maar dat alles is niet voldoende. Er kan meer! Ik daag onze kleinzoon uit om te ontdekken hoe krachtig de straal van het waterpistool is. Komt hij daarmee verder dan de boom, verder dan de heg? Zou de waterstraal over de hoge heg kunnen om zo stoep daarachter te  bereiken? Jan neemt de uitdaging aan, maar zegt dan: “Oma achter de hoge heg, daar lopen toch mensen? Dan worden die misschien wel heel erg nat of ze schrikken!” Inderdaad lopen achter de hoge heg vaak toeristen, zelfs nu het door corona even ‘slappe hap’ is in de anders zo drukbezochte buurt.

10-08-20

Elke dag iets leuks.

Elke dag iets leuks doen met je gezin is natuurlijk heel gezellig. Zit je even zonder inspiratie, dan kan deze pagina je helpen. Hier worden elke week nieuwe activiteiten toegevoegd ter inspiratie.

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Ouders/Dagelijks-leven/Elke-dag-iets-leuks

28-07-20

Creatieve workshop voor kids!

De bibliotheek Landgraaf organiseert wederom een gezellige creatieve workshop voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Laat jouw rijke fantasie tot leven komen en maak een sculptuur van een vreemd wezen met folie, tape en allerlei andere materialen. De workshop wordt gegeven door een docent van de VAZOM. Lijkt je dit wat? Reserveer dan snel een plekje!

27-07-20

Tijd voor een boek?

Dit boek van Philippa Perry springt eruit! Allereerst door de kleur, maar ook de titel nodigt uit, maakt nieuwsgierig. Het boek is goed onderbouwd door onder meer de wetenschappelijke inzichten die achterin vermeld worden; deze hebben een toegevoegde waarde. De kennis en rijke ervaring als psychotherapeut, maar ook haar eigen ervaringen als ouder maakt het persoonlijk.

26-07-20

Je kind laten testen op corona

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan zich laten testen. Bel 0800-1202 voor het maken van een afspraak. Voor kinderen kan dit spannend zijn.

22-07-20

Wat doe ik als mijn kind in nepnieuws of een complottheorie gelooft?

Bij een ingrijpende gebeurtenis, zoals het coronavirus, is niet altijd direct duidelijk wat er aan de hand is. Er verschijnen dan nieuwsberichten, waarvan sommige vaag of tegenstrijdig zijn, omdat de verantwoordelijken gewoon nog niet alles weten. Er zijn mensen die nieuwsberichten daardoor wantrouwen. Zij verspreiden vervolgens zelf berichten die niet altijd de complete waarheid vertellen. Dit noemen we nepnieuws.

21-07-20

Talent gezocht voor BAM brood en meer

Chrissy Helmerich is eigenaresse van BAM brood en meer in Heerlen centrum. Zij zijn de leukste horecazaak & winkel van zuid-limburg, want ze werken namelijk met het aller leukste personeel, hun TALENTJES.

18-07-20

Veilig zwemmen in natuurwater

Met deze warmte is het heerlijk om even een verfrissende duik te nemen. En wat is nou leuker dan met het hele gezin in een mooi meertje of riviertje plonzen? Pas op, want door het warme weer is de waterkwaliteit op heel veel plekken afgenomen. Dat is ongezond en zelfs gevaarlijk voor jou en je kinderen. Wil je weten waar bij jou in de buurt het natuurwater van goede kwaliteit is? Kijk dan op http://www.zwemwater.nl.

17-07-20

Bang voor bijen of wespen?

Tijdens de zomerdagen zijn we allemaal veel buiten. Gezellig met je gezin in de tuin, ergens een terrasje pikken of een ijsje eten bij het zwembad. Vaak zie je dan het volgende tafereeltje: een vader of moeder die met veel kabaal en gewapper een wesp of bij op afstand probeert te houden, of een kind dat met een ijsje in zijn hand door de tuin rent.

16-07-20

STEUNPUNT VOOR RELATIEPROBLEMEN EN SCHEIDING gemeente Landgraaf

Hulp, informatie en begeleiding bij relatieproblemen

De cijfers laten zien dat het aantal (v)echtscheidingen groeit in Nederland. Daarnaast eist de coronacrisis zijn tol bij gezinnen en in relaties. Ruzies in een relatie kunnen heftig zijn en lang duren, wat uiteraard gevolgen voor eventuele kinderen kan hebben. Kinderen kunnen daar lang last van blijven houden. Ook als ze volwassen zijn. Daarom is er het Steunpunt Relaties en Scheiding. Hier kunnen alle inwoners van Landgraaf, met én zonder kinderen terecht voor hulp, informatie en begeleiding bij relatieproblemen of problemen tijdens een scheiding.

14-07-20

Geniet van de zon, bescherm jezelf!

Er komen weer heerlijke zomerdagen aan. Vergeet niet, ook als je al bruin bent, moet je je blijven insmeren met een crème met een hoge beschermingsfactor!

13-07-20

Voor het eerst logeren!

De zomervakantie is vaak het moment waarop kinderen voor het eerst gaan logeren. Logeren bij oma en opa of bij vriendjes, het is voor veel kinderen een feest!  Maar soms valt het toch een beetje tegen. Overdag is het leuk, maar ’s avonds kan het toch wat te spannend worden. Sommige kinderen krijgen soms last van heimwee. Meestal gaat dat over als ze wat ouder worden. Hoe maak je een logeerpartijtje tot een echt succes?

08-07-20

PrivacyApp Jeugd: goed gebruikt en voorziet in behoefte

e PrivacyApp Jeugd trekt maandelijks ruim 1000 gebruikers, merendeels professionals uit de Jeugdhulp en Jeugdbescherming. De gebruikers evalueren de app positief. Ze vinden meestal een bruikbaar antwoord op hun privacy-vragen of de app helpt hen daarbij goed op weg.

07-07-20

Zomeractiviteiten voor de kids in Heerlen!

❤💛 ZOMERACTIVITEITEN 2020❤💛

 

Vanaf #MAANDAG zullen de boekjes vol activiteiten worden uitgedeeld worden op de scholen, in de wijken, tijdens activiteiten en digitaal gepost worden op de Facebook Paginas van:
The Max, Jongerencentrum, Alcander
The Break - Jongerencentrum - Alcander
The Flash, Jongerencentrum Alcander / Bibliotheek Schunck
The Move, Jongerencentrum, Alcander

⚠️⚠️⚠️ Per jongerencentrum is er speciaal aanbod! Je gaat dus deelnemen aan de activiteiten in het gebied (wijk/buurt) waar je woont! Hier wordt ook op gecontroleerd. ⚠️⚠️⚠️

Gebied 1: The Max: Omgeving Hoensbroek (Daisy Alcander)
Gebied 2: The Move: Omgeving Heerlerheide (Jana Alcander)
Gebied 3: The Break: Omgeving Heerlen Stad (Jeffrey Alcander)
Gebied 4: The Flash: Omgeving Heerlerbaan (Sam Alcander)

Inschrijven kan al vanaf maandag 6 juli om 18.00u via

Https://form.jotform.com/201732078709356

 

07-07-20

Zomertour in Landgraaf!

Sinds dit jaar organiseren we vanuit JENS in samenwerking met The Move Factory, voor het eerst de Zomertour Landgraaf. 

07-07-20

Bewegen is gezond!

Hé jij, kom eens van die bank af!

Bewegen is gezond, dat weet iedereen. Toch is het niet vanzelfsprekend dat alle kinderen en jongeren voldoende bewegen of actief zijn bij een sportvereniging. Daarom hebben de Gemeente Voerendaal, The MoveFactory en JENS de handen ineen geslagen om een aanbod te creëren dat voor ieder k

Bewegen is voor iedereen!

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom kinderen niet actief zijn bij een sportvereniging of onvoldoende bewegen. Sommige kinderen weten niet wat ze leuk vinden om te doen, terwijl anderen moeite hebben om aansluiting te vinden bij een sportvereniging. Of de ouders kunnen de contributie niet betalen.

Gratis en gevarieerd aanbod

Vanaf woensdag 24 juni kunnen alle kinderen en jongeren van 6 tot en met 17 jaar elke woensdag meedoen met een sport- of beweegactiviteit. Elke week verzorgt een andere vereniging een activiteit, dus kiezen hoeft niet. Bovendien is meedoen gratis.

De activiteit wordt verzorgd door trainer(s) van een (sport)club. De trainer wordt geholpen door professionals van The MoveFactory en JENS. Zo zorgen we ervoor dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft.

Buiten actief

Bij goed weer sporten de kinderen buiten op het sportcomplex van R.K.V.V. Voerendaal. Bij slecht weer wijken we uit naar De Joffer (Goswijnstraat 1).ind toegankelijk is. Aanmelden via TheMoveFactory.