Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

25-06-19

Tips bij warm weer

Heerlijk, dat warme weer. Of is het jou te warm? Hoe dan ook, hou rekening met je gezondheid en voorkom oververhitting of uitdroging. Wij geven tips tegen de hitte.

 

24-06-19

Tropische temperaturen: hitteplan

De zomer is begonnen en gelijk hebben we te maken met tropische temperaturen van ruim boven de 30 graden. Deze aanhoudende hitte kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Vooral voor groepen kwetsbare mensen, zoals ouderen, baby’s en kinderen brengt hitte gezondheidsrisico’s met zich mee. Wees alert op uitdroging en oververhitting.

19-06-19

Tip voor komend weekend: kermis in Heerlen

Komend weekend nog geen plannen? In Heerlen-centrum kun je naar hartelust suikerspinnen snoepen, racen in de rups en graaien met de grijpers. 

19-06-19

Op vakantie: Tips voor onderweg

Vakantie is leuk, maar de reis naar jullie vakantiebestemming kan best pittig zijn met kinderen in de auto. Natuurlijk heb je tegenwoordig 'schermpjes' en is voor deze ene keer de overschrijding van de 'schermtijd' geen probleem. Maar de volgende tips zijn nuttig voor onderweg, of je nou met de auto op vakantie gaat of met de trein of het vliegtuig.

18-06-19

De zomer start bijna! Dat betekent zonnige dagen, maar ook goed insmeren!

We hebben natuurlijk (gelukkig) al heel wat warme en zonnige dagen achter de rug, maar officieel moet de zomer nog beginnen. Over 3 dagen, op 21 juni, is het zover! Hopelijk krijgen we deze zomer nog véél meer zonneschijn. Het is wel belangrijk dat je je kind goed blijft beschermen tegen de schadelijke uv-straling van de zon. 

17-06-19

Eet-je-groenten dag! Eet jouw gezin gezond?

Vandaag is het eet-je-groenten dag, een dag waarop we aandacht besteden aan het belang van een gezond eetpatroon met veel groenten en fruit. Daarom geven we vandaag 5 tips om te zorgen dat het eten van groente en fruit makkelijker wordt voor het hele gezin.

14-06-19

Gefeliciteerd voor alle geslaagden!

Afgelopen week was spannend voor veel scholieren. Ze kregen de uitslag van de eindexamens te horen! We feliciteren iedereen die geslaagd is en wensen jullie veel succes met de vervolgopleiding. En moet je nog een herexamen doen? Dan wensen we je natuurlijk ook veel succes!

04-06-19

opa en oma dag

Vandaag is het Nationale Opa en Oma dag. Deze feestdag is in Nederland nog niet zo bekend, maar is in 2004 vanuit de Verenigde Staten komen overwaaien om met elkaar te genieten van de bijzondere band die grootouders met hun kleinkind(eren) hebben en als blijk van waardering.

30-05-19

Scheidingscafé @HuB Bibliotheek

Het Scheidingscafé @HuB. Bibliotheek is dé plek waar mensen op laagdrempelige wijze terecht kunnen met al hun vragen over scheiding en een plek voor iedereen die op de een of andere manier bij een scheiding betrokken is.

30-05-19

Iris blogt: Hij slaapt door!

“Hij slaapt door!” lees ik deze morgen op mijn telefoon. “Al vier nachten achter elkaar”. Onze dochter is dolgelukkig. Na een jaar vol onderbroken nachten lijkt er eindelijk de periode te zijn aangebroken waarop Tim gewoon gaat doorslapen.

Het is zo vermoeiend voor jonge ouders, een kindje dat moeite heeft met doorslapen. Vooral omdat je vaak niet weet waarom er wordt gehuild en de twijfel of het ‘iets’ is of gewoon: ‘mama ik ben wakker kom spelen!’ Natuurlijk heb ik dan als moeder tips en advies maar ach, het is gewoon niet eenvoudig. Dat weet ik uit de tijd toen onze meiden nog klein waren en uit recente ervaring.

28-05-19

Help! Mijn kind gaat uit! Dinsdag 4 juni 2019 Informatiebijeenkomst

Als uw zoon of dochter uit gaat roept dat bij u als ouder mogelijk veel vragen op. Hoeveel drinken ze als ik er niet bij ben? Wat doet XTC? Welke aangrijpingspunten heb ik als ouder? Wat werkt en wat zijn veel voorkomende valkuilen? Daarom organiseert Mondriaan de ouderavond 'Help, mijn kind gaat uit!'

28-05-19

OUDERS GEZOCHT DIE EEN RELATIEBREUK OF SCHEIDING HEBBEN MEEGEMAAKT!

Denk je mee?

Voor een interactieve thema-avond rondom het thema Echtscheiding zijn we op zoek naar ouders uit Zuid-Limburg die een relatiebreuk of scheiding hebben meegemaakt. En die onder het genot van een hapje en een drankje eind juni een avond mee willen denken over hoe het hulpaanbod voor ouders en kinderen die met echtscheiding te maken krijgen eruit zou moeten zien.

Deze avond vindt plaats op dinsdag 25 juni van 19.00 tot 21.30 uur in het Cultuurhuis in Heerlen. Heb je interesse? Meld je vast aan via info@cjg043.nl!

26-05-19

Kind en hond, wie is de baas?

Jaarlijks worden volgens de Stichting Consument en Veiligheid zo’n twaalfduizend mensen behandeld op de eerste hulp van een ziekenhuis vanwege een hondenbeet. Maar liefst 40% is jonger dan 10 jaar. Slechts 24% van de slachtoffers wordt gebeten door een vreemde hond. In de overige gevallen bijt de eigen hond (31%) of de hond van een bekende (45%). De helft van de honden die bijten, heeft dit al eens eerder gedaan. Als aanleiding wordt het meeste genoemd: spelen met de hond, het scheiden van vechtende honden en het oppakken en aanhalen van een hond.
Tweederde van de slachtoffers geeft aan dat er niets op heeft gewezen dat de hond zou gaan bijten.
Meer dan de helft van deze beten zou voorkomen kunnen worden, want honden bijten niet omdat ze agressief zijn, maar omdat wij hun “taal” niet begrijpen.

 

23-05-19

Nieuwe website: Watzitwaarin?

In veel producten zitten chemische stoffen, en hoewel deze nodig zijn, kunnen ze soms ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Maar wat is nou waar, en wat is echt onzin? De website Waarzitwatin geeft het antwoord op dit soort vragen.

22-05-19

Zeven tips om meer buiten zijn!

Buiten zijn is goed voor jou en je kind, maar wat doe je als jullie echte 'binnenzitters zijn?

 

18-05-19

Maak jij het verschil?

Spreek jij je zorgen uit als je vermoedt dat een kind in je omgeving wordt mishandeld? Op ikvermoedhuiselijkgeweld.nl staan tips hoe je het gesprek kunt aangaan. #ikmaakhetverschil