Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

25-05-20

Livechatten met Veilig Thuis

Vanaf vandaag is het mogelijk om live te chatten met Veilig Thuis Zuid Limburg. Dit kan via de volgende link:https://veiligthuiszl.nl. De livechat is bedoeld voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld of kindermishandeling, of voor omstanders. Het chatten met Veilig Thuis kan anoniem, het gesprek is niet te herleiden naar een persoon. 

De chat is op werkdagen van 9 tot 17 uur bereikbaar. Het telefoonnumer van Veilig Thuis 0800-2000 blijft 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. 

23-05-20

Fijn suikerfeest!

Dit jaar zal het Suikerfeest anders zijn dan andere jaren, maar maak er in kleine kring toch een mooi feest van!

22-05-20

Stay healthy, go barefoot!

Fijn om weer open te zijn!

Wat is het heerlijk om weer open te zijn! Inmiddels hebben 1027 bezoekers ons Blotevoetenpark al bezocht. Bedankt voor jullie vertrouwen en jullie enthousiaste reacties! Fijn dat jullie zo goed de regels naleven! Alleen zo kunnen we samen een verantwoord uitje bieden.

De verwachting is dat per 1 juni ook ons mooie terras weer open mag. Natuurlijk met minimaal 1,5 meter afstand tussen de tafels. En bediening aan tafel op 1,5 meter afstand.

Nieuw in 2020: Hebben jullie ons nieuwe terras met modderkeuken voor de kinderen al gezien?


www.blotevoetenpark.nl

21-05-20

Veilig barbecueën.

Met mooi weer wordt er overal gezellig gebarbecued. Doorgaans gaat dat goed maar toch gebeuren er elk jaar weer nare ongelukken waar ook kleine kinderen bij betrokken zijn. Brandwonden zijn erg pijnlijk en het is belangrijk om dit te voorkomen, maar wat doe je als het misgaat?

20-05-20

Applaus

Naast alle aandacht en applaus die er was en is voor zorgverleners in ziekenhuizen, op intensive care afdelingen, in bejaarden- en verpleeghuizen, is er één groep zorgverleners die totaal aan de publieke aandacht ontsnapt is. Dat zijn de hulpverleners in de jeugdzorg en speciaal degenen die een gezinshuis draaiende houden.

19-05-20

Onderzoek naar vaderrol in coronatijd

Onderzoek: vaders en corona.

Oproep

Door de coronamaatregelen is in veel gezinnen een nieuwe verdeling ontstaan van zorgtaken voor kinderen. Het Verwey-Jonker Instituut vraagt vaders en stiefvaders die samenwonen met een partner en minstens één minderjarig kind om een vragenlijst in te vullen over de nieuwe werk- en leefsituatie en het effect op hun vaderrol. 

https://www.verwey-jonker.nl/nieuws/de-invloed-van-corona-op-vaderschapsrol?utm_medium=email

18-05-20

Oma's en opa's gezocht!

Op 4 juni is het oma en opa dag. We zouden graag op deze dag een leuk interview willen plaatsen met een oma&opa. Dit interview zal vanwege corona telefonisch of via facetime plaatsvinden.

Wil jij iets vertellen over de bijzondere band met jouw kleinkind? Schroom dan niet en neem contact met ons op via Iris Kuipers tel: 0621888921.

13-05-20

Onzekerheid verdragen

Een kind van zes vroeg me: “Mijn opa heeft Corona. Hoe kan dat nou? Heeft hij niet goed zijn handen gewassen?” En, vervolgde ze: “De Corona is nu toch voorbij? We mogen toch weer naar school?” Hier zien we de verwarring van een kind om uit al die tegenstrijdige informatie over Corona en coronabesmetting toch een begrijpelijk verhaal te maken.

11-05-20

De scholen zijn weer open!

Hoera de scholen ziijn weer open!

10-05-20

Fijne moederdag!

We wensen alle moeders een fijne moederdag!

09-05-20

Iris blogt: Sorry, mijn fout.

Eerder schreef ik al een blog over hoe onze oudste kleinzoon veranderde van een schattig peutertje naar een Ninjakleuter. Ondertussen is onze kleindochter van drie afwisselend een prinses of ballerina. Dat kan hilarische momenten opleveren als je samen met haar op de trampoline staat en zij roept: ‘kijk uit, mijn nageltjes zijn gelakt’. Soms is het lastig als je op een koude regenachtig dag even met je peuter-prinses naar buiten moet en ze echt alleen die prinsessenjurk met blote beentjes in prinsessenschoentjes aan wil en dit luid en duidelijk kenbaar maakt. Maar dit is echter niets vergeleken met de transformatie die onze kleinzoon van twee onlangs onderging en dat is allemaal mijn fout.

08-05-20

Training Plezier op School!

Mondriaan wil ook dit jaar heel graag de zomertraining Plezier op school aanbieden aan de aanstaande brugklassers zo gauw de regels dit toelaten. De kennismaking zal online plaatsvinden.  https://www.mondriaan.eu/sites/mondriaan.eu/files/Plezier%20op%20school.pdf

07-05-20

Broers en zussen

Om met een ander kind te kunnen spelen zijn broers en zussen in deze periode vooral op elkaar aangewezen. De kameraadjes van school zien ze nu niet en de teamgenootjes van de voetbalclub of de zwemles zijn uit de reeks dagelijkse ontmoetingen verdwenen.

Veel activiteiten doen broers en zussen nu dus met elkaar: het schoolwerk maken (waar je voor coronatijd ieder in je eigen klas zat); buitenspelen (waar je voorheen vooral met je eigen vriendjes speelde); eten, televisiekijken, IPad bedienen, boodschappen doen.

05-05-20

Nationale Bevrijdingsdag!

Vandaag is het Nationale Bevrijdingsdag, we vieren de vrijheid. Wil jij je kind meer uitleggen over de Tweede Wereldoorlog of over 4 en 5 mei? Of heb je vragen over vrijheid? Ga dan aan de slag met materiaal dat op onderstaande website staat. Bijvoorbeeld dit leuke spel wat gratis te downloaden is.
https://www.4en5mei.nl/…/…/4-en-5-mei-denkboek/vrijheidsspel

 

04-05-20

Nationale Kinderherdenking

Hoe leg je aan een kind uit dat het bijzonder is dat wij in vrijheid leven?
En wat je zelf kunt doen voor onze toekomstige vrijheid?

De Nationale Kinderherdenking 4 mei geeft het antwoord op deze vragen.

 

02-05-20

Coronanieuws in eenvoudige taal

Heb  jij moeite met de Nederlandse taal en wil je toch graag goed op de hoogte zijn van het nieuws rondom het coronavirus?

Ga dan naar deze website: https://www.lezenenschrijven.nl/wat-wij-doen/corona-in-begrijpelijke-taal/