Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

25-05-18

Dag van het vermiste kind

Vandaag, op de Internationale Dag van het Vermiste Kind, staan we wereldwijd stil bij vermiste kinderen. In Nederland raken er honderden kinderen per jaar vermist. Wij geven je tips om ervoor te zorgen dat je kinderen niet verdwalen, en als ze toch verdwalen, dat ze snel en veilig bij je terug komen.

24-05-18

Internet challenges

Er circuleren op sociale media steeds meer filmpjes van Internet Challenges, waarin jongeren zichzelf filmen terwijl ze meedoen aan een 'uitdaging'. Ze verspreiden deze filmpjes online en dagen andere jongeren uit om de challenge te herhalen. De challenges zijn vaak gevaarlijk en soms zelfs levensbedreigend, maar jongeren kunnen de risico's niet altijd inschatten. Hoe zorg je ervoor dat je kind zich bewust is van het gevaar? Praat er samen over!

23-05-18

Workshop communicatie en contact met je baby, dreumes of jonge peuter

Esther Sluijsmans, logopediste, babycoach en babygebaren docent vertelt over de communicatieve mogelijkheden van een baby, dreumes en peuter.

De ontwikkeling van en de manier waarop een klein kind de omgeving iets duidelijk maakt verandert in een snel tempo naar naarmate het ouder wordt. Een jonge baby kan je nog niets vertellen met woorden, maar als je goed naar je baby kijkt dan heeft hij ons wel heel veel te vertellen. Wat begrijpt een baby precies? Hoe kun je daar als ouder/verzorger rekening mee houden? En wat is de functie van huilen? Hoe ga je daar als ouder mee om? Op welke wijze kun je je jonge kind laten weten dat je er voor hem bent?

 

17-05-18

Gezonde voeding voor het hele gezin

Voor kinderen is het belangrijk om gevarieerd te eten, met veel groente. Veel ouders vinden het moeilijk om hun kinderen gevarieerd en gezond te laten eten, omdat kinderen van veel voeding zeggen dat ze het niet lusten. Hoe kun je toch ervoor zorgen dat je kind genoeg groente binnen krijgt?

17-05-18

Even aandacht voor jou alleen

Deze Family Factory TopTip is geschreven door Astrid, moeder van twee jongens 6 en 9. Haar tip: ga af en toe even apart iets doen met de kinderen!

15-05-18

Dag van het Gezin

Ouders besteden meer tijd aan hun gezin dan ooit, zo doen onderzoeken ons geloven. Toch is het nog niet zo simpel om echt tijd voor elkaar te maken. Soms heeft gezin-zijn meer weg van ‘zo dicht mogelijk langs elkaar heen leven’.

14-05-18

succes!

Wij wensen alle eindexamenkandidaten veel succes!

13-05-18

Fijne moederdag!

We wensen alle pleeg, co, aanleun, extra, stief en bijna-mama's een heel fijne moederdag!

12-05-18

Baby/dreumesochtend in bibliotheek Landgraaf

Vrijdag 18 mei wordt een baby/dreumesbijeenkomst gehouden in bibliotheek Landgraaf van 10.30 uur tot 11.15 uur.

09-05-18

Careless running in Landgraaf!

Ben jij ouder of verzorger? En heb je zin om (weer) te gaan sporten? Dan is dit misschien iets voor jou!

05-05-18

Niet rennen maar runnen!

De laatste weken voor de zomervakantie zijn vaak vol met 'van alles' . Hoe voorkom je dat je gaat rennen in plaats van runnen?

 

 

03-05-18

Kinderen herdenken op hun eigen manier tijdens derde editie Nationale Kinderherdenking 4 mei

Op 4 mei vindt de Nationale Kinderherdenking plaats op het George Maduroplein in Den Haag. Deze herdenking voor en door kinderen, inmiddels één van de grootste herdenkingen van Nederland, wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Uniek aan de kinderherdenking is dat het de kinderen een plek biedt waarop zij op hun eigen manier kunnen herdenken. Ze worden mede door middel van zang, dans en toneel in hun eigen taal aangesproken, zodat begrippen als verzet (jaarthema 2018) en leven in vrijheid meer voor hen gaan leven.

01-05-18

Boekentip: Mijn Potje

Er valt iets roods uit de lucht. 'Een hoed!' denkt Hond. Ook de andere dieren wagen een gokje. Een bedje? Een boot? Een bloemenvaas? Alleen Haas weet wat het echt is, want het is van hém. Het is een potje, zíjn potje!
Een kleurrijk prentenboek over zindelijkheid, dat zich focust op de functie van het potje in meest ruime zin. Een vrolijke uitgave voor peuters en een mooi startpunt voor de zindelijkheidstraining. Vanaf ca. 2 jaar.
 
 

28-04-18

'Proeverij MEE'

MEE Zuid-Limburg nodigt uit om te komen proeven aan haar producten en werkwijze.
De proeverij vindt plaats op  dinsdag 5 juni en donderdag 14 juni a.s.

Opgeven via info@meezuidlimburg.nl voor 25 mei.

27-04-18

Koningsdag

Kijk op de website van jouw gemeente en ontdek wat er vandaag allemaal te doen is! Veel plezier op Koningsdag!

25-04-18

Workshop communicatie en contact met je baby, dreumes of jonge peuter.

Babycoach Esther Sluijsmans verzorgt op donderdag 7 juni 19.30 uur een workshop communicatie en contact met je baby, dreumes of jonge peuter in bibliotheek Brunssum.