Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

12-06-18

Internationale dag tegen Kinderarbeid

Miljoenen kinderen op de wereld worden gedwongen om te werken in fabrieken, op plantages, in mijnen en in allerlei andere nare omstandigheden. Door deze kinderarbeid kunnen ze niet gewoon kind zijn, en leiden ze lichamelijk en geestelijk onder het zware werk.

Vandaag, op de Internationale Dag tegen Kinderarbeid, staan wij hierbij stil. Wanneer is er nou sprake van kinderarbeid? En komt het ook voor in Nederland?

08-06-18

Portretten van tien thuiszitters

Tien jongeren, variërend in leeftijd van 11 tot 19 jaar. Tien voormalige thuiszitters. Tien verschillende verhalen. Wat maakte dat zij thuis zaten? Wat ging er mis en waar? En vooral; hoe lukte het de weg terug te vinden en de draad weer op te pakken? Wie of wat was hierin belangrijk?

De antwoorden hierop kun je lezen in het online magazine 'Dit ben ik - portretten van thuiszitters.' Hierin staan de verhalen en ervaringen van de jongeren en hun ouders centraal. 

06-06-18

Peutertref: Daniella Senden van bibliotheek Landgraaf over boekstart

Ben je benieuwd naar de positieve effecten van lezen? Wil je tips over welke boeken geschikt zijn voor jouw kind? Of heb je nog ander vragen over (voor)lezen of bijvoorbeeld over hoe jouw kind gratis lid kan worden van de bibliotheek? Daniella geeft je graag tips en advies! Ze komt op 27 juni vertellen over boekstart en waarom lezen samen met je kind zo belangrijk is.

06-06-18

Mama-café Landgraaf: t-shirts knutselen

Vind je het leuk om gezellig samen met andere ouders te praten over de dagelijkse dingen die je bezighouden en om op een wit T-shirt een mooi design te maken van textielstiften. Een mooi en persoonlijk cadeau voor je kind. Dan is het mama-café op 26 juni iets voor jou!

04-06-18

Mijn oma is een superheld!

Vandaag is het oma en opa dag, daarom willen wij de aandacht vestigen op het boek: Mijn oma is een Suprheld, geschreven door Marloes van Loon.

01-06-18

Workshop communicatie en contact met je baby, dreumes of peuter

Esther Sluijsmans, logopediste, babycoach en babygebaren docent laat je in deze workshop kennismaken met de communicatieve mogelijkheden van een baby, dreumes en peuter.

01-06-18

Werelddag van de Ouders

Vandaag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Werelddag van de ouders. Ter ere van alle ouders ter wereld, als symbool van dankbaarheid voor jullie inzet voor het opvoeden van kinderen.

25-05-18

Dag van het vermiste kind

Vandaag, op de Internationale Dag van het Vermiste Kind, staan we wereldwijd stil bij vermiste kinderen. In Nederland raken er honderden kinderen per jaar vermist. Wij geven je tips om ervoor te zorgen dat je kinderen niet verdwalen, en als ze toch verdwalen, dat ze snel en veilig bij je terug komen.

24-05-18

Internet challenges

Er circuleren op sociale media steeds meer filmpjes van Internet Challenges, waarin jongeren zichzelf filmen terwijl ze meedoen aan een 'uitdaging'. Ze verspreiden deze filmpjes online en dagen andere jongeren uit om de challenge te herhalen. De challenges zijn vaak gevaarlijk en soms zelfs levensbedreigend, maar jongeren kunnen de risico's niet altijd inschatten. Hoe zorg je ervoor dat je kind zich bewust is van het gevaar? Praat er samen over!

23-05-18

Workshop communicatie en contact met je baby, dreumes of jonge peuter

Esther Sluijsmans, logopediste, babycoach en babygebaren docent vertelt over de communicatieve mogelijkheden van een baby, dreumes en peuter.

De ontwikkeling van en de manier waarop een klein kind de omgeving iets duidelijk maakt verandert in een snel tempo naar naarmate het ouder wordt. Een jonge baby kan je nog niets vertellen met woorden, maar als je goed naar je baby kijkt dan heeft hij ons wel heel veel te vertellen. Wat begrijpt een baby precies? Hoe kun je daar als ouder/verzorger rekening mee houden? En wat is de functie van huilen? Hoe ga je daar als ouder mee om? Op welke wijze kun je je jonge kind laten weten dat je er voor hem bent?

 

17-05-18

Gezonde voeding voor het hele gezin

Voor kinderen is het belangrijk om gevarieerd te eten, met veel groente. Veel ouders vinden het moeilijk om hun kinderen gevarieerd en gezond te laten eten, omdat kinderen van veel voeding zeggen dat ze het niet lusten. Hoe kun je toch ervoor zorgen dat je kind genoeg groente binnen krijgt?

17-05-18

Even aandacht voor jou alleen

Deze Family Factory TopTip is geschreven door Astrid, moeder van twee jongens 6 en 9. Haar tip: ga af en toe even apart iets doen met de kinderen!

15-05-18

Dag van het Gezin

Ouders besteden meer tijd aan hun gezin dan ooit, zo doen onderzoeken ons geloven. Toch is het nog niet zo simpel om echt tijd voor elkaar te maken. Soms heeft gezin-zijn meer weg van ‘zo dicht mogelijk langs elkaar heen leven’.

14-05-18

succes!

Wij wensen alle eindexamenkandidaten veel succes!

13-05-18

Fijne moederdag!

We wensen alle pleeg, co, aanleun, extra, stief en bijna-mama's een heel fijne moederdag!

12-05-18

Baby/dreumesochtend in bibliotheek Landgraaf

Vrijdag 18 mei wordt een baby/dreumesbijeenkomst gehouden in bibliotheek Landgraaf van 10.30 uur tot 11.15 uur.