Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

17-01-21

Een nieuw sportproject bij de ROOTZ groep Heerlerbaan.

Sporten en bewegen is voor kinderen die extra aandacht nodig hebben niet altijd vanzelfsprekend. In Heerlen willen we graag dat ieder kind kan sporten, het liefst bij het reguliere sportaanbod indien dit mogelijk is. Er is echter vaak een drempel voor deze groep om aan te sluiten bij het reguliere aanbod van een vereniging. Gebrek aan informatie, geen vervoer, te prestatiegericht, te weinig acceptatie of geen capabele trainers die op een adequate manier met deze groep kunnen omgaan, zijn slechts enkele voorbeelden van deze drempels.

17-01-21

Wat kan er wél tijdens de lockdown?

Er is veel gesloten tijdens de lockdown: winkels, restaurants, cafés, musea. Logisch dat je baalt van alles wat niet kan. En toegegeven: deze periode doorkomen is een opgave, maar het is zeker niet onmogelijk. Misschien dat wat creativiteit en inspiratie je kan helpen. 

Op de website vanhet NJI staan deze en nog veel meer andere tips voor jongeren!

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Jongeren-en-jongvolwassenen/Over-het-virus/Wat-kan-er-wel-tijdens-de-lockdown?utm_medium=email

 

 

17-01-21

Goed nieuws van Sportconsulente Rachel De Bie van Heel Heerlen Beweegt

Sporten en bewegen is voor kinderen die extra aandacht nodig hebben niet altijd vanzelfsprekend. In Heerlen willen we graag dat ieder kind kan sporten, het liefst bij het reguliere sportaanbod indien dit mogelijk is. Er is echter vaak een drempel voor deze groep om aan te sluiten bij het reguliere aanbod van een vereniging. Gebrek aan informatie, geen vervoer, te prestatiegericht, te weinig acceptatie of geen capabele trainers die op een adequate manier met deze groep kunnen omgaan, zijn slechts enkele voorbeelden van deze drempels.

In december 2020 is in Heerlerbaan gestart met een nieuw sportproject bij de ROOTZ groep. Enerzijds willen we de kinderen / jongeren van deze groep laten kennismaken met verschillende sporten, anderzijds willen we de trainers scholen in het adequaat omgaan met deze groep in het reguliere aanbod. In de periode van december 2020 – juli 2021 zal deze groep bij 4 verschillende sportverenigingen 4 keer gaan meetrainen bij de reguliere groepen. De groep zal gaan hockeyen bij HC Nova, Judo en Jiu Jitsu beoefenen bij Budosport Parkstad, voetballen bij RKHBS en freerunnen bij Dynamica. De groepsbegeleiders van ROOTZ zijn aanwezig bij deze trainingen om coaching on the job aan te bieden en vragen van trainers te beantwoorden.

Heb je vragen of opmerkingen (ook w.b.t coronamaatregelen) neem dan contact op met Rachel De Bie, werkzaam op maandag, donderdag en vrijdag, via 06-28511763 / rdebie@alcander.nl

 

15-01-21

Iris blogt: Opvoeden is eigenlijk ook maar wat aanmodderen.

“Ondanks alle tips en adviezen is opvoeden eigenlijk ook alleen maar wat aanmodderen.”

Deze gedachte gaat door mijn hoofd terwijl ik naast het bed van onze kleinzoon zit. Ik dus heel ongemakkelijk zittend op zo’n klein peuterstoeltje, mijn knieën haast tot naast mijn oren. Hij in een hoek van zijn bedje in een wilde woeste driftbui. “Nee bed, nee niet moe, nee niet slapen”. Zijn hoofdje is vuurrood waar het eerst wit was van vermoeidheid. Tja, twee onrustige nachten en een ‘avontuur’ in het ziekenhuis, daar word je moe van.

14-01-21

Mooi Leven Huis in Limburg

Hoe wordt mijn kind gelukkig oud in een liefdevolle omgeving als ik de zorg niet meer op me kan nemen of als ik er niet meer ben? Dat is de vraag waar veel ouders van een kind met beperkingen wakker van liggen. Pascalle, Odet en Jettie zijn alle drie moeder van een kind met beperkingen. Samen hebben ze nu het initiatief genomen om een ‘Mooi Leven Huis’ te starten in Zuid-Limburg: leven zoals thuis maar dan uit huis. Een eigen woon- en leefplek waar persoonlijke behoeften voorop staan en professionele zorg gegarandeerd is. En waar ouders en familie welkom zijn en meedenken en meedoen.

14-01-21

Zorg goed voor jezelf!

Ouderschap kan soms best pittig zijn, zeker tijdens deze coronatijd en vaak schiet aandacht voor jezelf erbij in. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk:

13-01-21

AMBER Alert

Vandaag is het de nationale dag van AMBER Alert.

 

10-01-21

Leestip: Handleiding tot het perfecte (nu ja net haalbare niveau van het) moederschap

Eindelijk beschikbaar: de handleiding tot het perfecte (nu ja, net haalbare niveau van het) moederschap! Met totaal onwetenschappelijk onderbouwde tips over hoe je de tien voornaamste hindernissen overleeft.

07-01-21

Afhaalbieb in Landgraaf

Lezen en voorlezen is en blijft belangrijk en gezellig. Ook in coronatijd.

06-01-21

Webinar FIOM

Ouders die een gezin gevormd hebben met hulp van sperma-, eicel- of embryodonatie vinden het vaak moeilijk om met hun kinderen te praten over hun ontstaansgeschiedenis. We horen dat ouders meer ondersteuning wensen.

Fiom organiseert daarom een webinar waarin het gaat over praten met je kind over donorconceptie. Dit webinar is bedoeld voor ouders van donorkinderen.

Datum: donderdag 21 januari 2021

Tijd: 20:00 uur tot en met 21:30 uur

Inloggen vanaf 19:45 uur

Deelname is gratis.

Via deze link kun je meer informatie vinden en je aanmelden. https://fiom.nl/.../fiom-webinar-praten-je-kind-over...

04-01-21

Online Magazine van over thuiswerken en opvoeden van Triple P

Het online magazine over Positief Opvoeden in onzekere tijden is voor alle ouders beschikbaar via positiefopvoeden.nl. In het megazine taan verschillende artikeltjes (over praten met kinderen, goed voor jezelf zorgen en thuiswerken), quotes van ouders en professionals, een interview met een verpleegkundige, de top 10 tips in verschillende talen, een beeldverhaal en een ademoefening.

https://www.positiefopvoeden.nl/nl/special-editions/positief-opvoeden-tijdens-corona-nederland/#!/thuis-werken-en-opvoeden-combineren

02-01-21

Complimentjes geven is top!

Zelfvertrouwen is een van de belangrijkste dingen die je aan je kinderen kunt meegeven. Toch mopperen we vaak meer op onze kinderen dan we zelf willen.

31-12-20

gelukkig nieuwjaar!!!

Wij wensen jullie in 2021:

Veel kusjes van je kind(eren).
Omhelzingen van kleine armpjes om je nek.
Een liefdevolle partner die onvoorwaardelijk naast je staat.

Oren die naar jou willen luisteren als je even stoom wilt afblazen.
Ogen die jou ook zien, uniek zoals jij bent.
Monden die wijze woorden spreken en niet oordelen.
Handen die je even willen helpen.
Schouders waar je even tegenaan kunt leunen.

Want jij hebt de mooiste, zwaarste en intensiefste ‘baan’ van je leven: Het opvoeden van een kind.

27-12-20

Mijn kind is bang van vuurwerk

Deze jaarwisseling is er voor consumenten een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk in het hele land. Het verbod geldt niet voor fopvuurwerk en schertsvuurwerk, zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes.

Peuters en kleuters kunnen schrikken van plotselinge harde knallen en voor hen kan de jaarwisseling maar ook de dagen ervoor en erna vervelend zijn.

Is jouw kind bang voor vuurwerk? Lees dan verder!

24-12-20

kerstwens

Ik hoop voor jou

een warme kerst

met wie er 

om jou geeft.

Ik hoop voor jou

een kerst vol liefde

die je met een lacht beleeft.

 

 

 

bron: www.woordkunsten.nl

23-12-20

Leestip: Pubers zijn leuk! Zeker als je ze begrijpt.

Een boek met columns en inhoudelijke artikelen vol eyeopeners en praktische tips. Geen theoretisch boek over het puberbrein, maar een inspiratieboek voor bij het grootbrengen van en omgaan met pubers geschreven door Tischa Neve.