Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

10-04-21

Rol van vaders werd weer kleiner in coronatijd

Het aandeel vaders dat in de eerste maanden van de coronacrisis vaker voor hun kinderen zorgde, is afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek dat de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit in november 2020 deden onder 1.097 respondenten.

09-04-21

Jongvolwassene, je kunt op meer plekken terecht dan je denkt!

De kranten staan er vol mee, we horen het op het journaal en lezen er van alles over op social media. Jongeren hebben het extra zwaar in coronatijd. Zit jij niet lekker in je vel? Word je (online) lastig gevallen? Maken je ouders een drama van hun scheiding? Dan kun je gelukkig op veel plekken terecht.

08-04-21

Alles oké? Kindertelefoon voor jongvolwassenen

Jongvolwassenen tussen 18 en 24 jaar kunnen sinds 7 april voor een luisterend oor terecht bij de 'Alles Oké? supportlijn'.

08-04-21

Gratis webinar: het steunen van depressieve kinderen

Het is voor ouders en professionals lang niet altijd even duidelijk hoe ze een kind met depressie het beste kunnen ondersteunen. Veel ouders hebben behoefte aan tips en adviezen, van elkaar en van professionals met specifieke kennis van depressie bij tieners. Voor ouders met een depressieve tiener is de 7-weekse online oudercursus ‘Samen Sterk’ ontwikkeld. Ook vindt er over dit onderwerp op woensdagavond 14 april een gratis webinar plaats voor ouders en professionals. Meer informatie en aanmelden kan via:

https://www.ouderscentraal.nl/omgaan-met-opvoedingsvragen-over-depressieve-tieners/


 

04-04-21

Iris blogt: Lente magie

De vraag kwam totaal onverwacht tijdens een logeerpartij een tijdje geleden. Onze kleinzoon van 6 vroeg uit het niets: “Zeg oma, die Paashaas he, dan ben jij toch?” Ik was totaal overrompeld: “Hoezo dan?” Hij weer: “Paashazen hebben kleine hoofdjes ze kunnen toch niet weten waar alle eitjes verstopt moeten worden?”

03-04-21

TOP-mama

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor alle aanstaande moeders én hun baby’s! Niet alleen tijdens, maar ook al voor de zwangerschap. Maarja, je leefstijl zomaar in één keer aanpassen, kan best lastig zijn.

Kun jij ook een steuntje in de rug gebruiken? Wil meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken of minder stress?

28-03-21

TopTip van de week: Wijs met media

Als gezin kun je eindeloos veel plezier beleven aan alles wat er online te vinden is.

26-03-21

Stress door geldzorgen? Zoek op tijd hulp

Zonder geld voel je je beperkt. En het geeft je stress. Want wat als je wasmachine het begeeft? Of als je een onverwachte rekening krijgt? Stress reageer je vaak ongewild af op de mensen die je het meest dierbaar zijn, zoals je partner en je kinderen.

26-03-21

nieuw telefoonnummer Luisterlijn.

In deze tijd is het soms fijn om met iemand te praten. Om je verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar vanwege het contact. Een goed gesprek lucht enorm op. Ieder mens heeft dit weleens nodig.

26-03-21

Media Ukkie Dagen 2021 Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

25-03-21

Geldzorgen? Op deze plekken kun je aankloppen voor hulp

Heb je zorgen over je inkomen of heb je schulden? Raak je het financiële overzicht kwijt of ben je bang je baan of uitkering te verliezen? Veel professionals in de sociale sector, gemeenten en fondsen bieden mogelijkheden voor materiële en financiële hulp. Ook in Parkstad.

25-03-21

Geldzorgen? Op deze plekken kun je terecht als je kinderen iets nodig hebben

Heb je geldzorgen? En maak je je zorgen dat je kinderen iets tekort komen door jouw slechte financiële situatie? Bij een aantal fondsen kun je spullen of geld aanvragen. Er zijn landelijke organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien en regionale organisaties in Parkstad.

25-03-21

de MyBuddy App bij Ville Pinedo

Praten, lachen, klagen of huilen omdat je ouders uit elkaar zijn, het kan allemaal bij Villa Pinedo!

Stel je vraag op het forum of praat 1-op-1 met een online Buddy

Deze Buddy’s zaten in eenzelfde situatie als jij en kunnen goed naar je luisteren. Als je wilt, hebben ze ook heel veel wijze raad voor je!

23-03-21

zomertijd

Het is weer zover: het komende weekend gaat de zomertijd in. Alle klokken gaan in de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart een uur vooruit, dat betekent dus een uurtje minder slaap!

22-03-21

Week van het geld 2021

Vandaag begint de Week van het geld. Een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Verantwoord omgaan met geld is niet vanzelfsprekend.

21-03-21

Autismeweek 2021 31 maart Webinar Gamen en autisme

Ook dit jaar organiseert het Autismenetwerk Zuid-Limburg een activiteit in de Nationale Autismeweek die loopt van 27 maart tot en met 4 april. Op woensdag 31 maart is er van 19.00 uur tot 20.30 uur een webinar over Gamen en Autisme