Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

25-03-21

de MyBuddy App bij Ville Pinedo

Praten, lachen, klagen of huilen omdat je ouders uit elkaar zijn, het kan allemaal bij Villa Pinedo!

Stel je vraag op het forum of praat 1-op-1 met een online Buddy

Deze Buddy’s zaten in eenzelfde situatie als jij en kunnen goed naar je luisteren. Als je wilt, hebben ze ook heel veel wijze raad voor je!

23-03-21

zomertijd

Het is weer zover: het komende weekend gaat de zomertijd in. Alle klokken gaan in de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart een uur vooruit, dat betekent dus een uurtje minder slaap!

21-03-21

Autismeweek 2021 31 maart Webinar Gamen en autisme

Ook dit jaar organiseert het Autismenetwerk Zuid-Limburg een activiteit in de Nationale Autismeweek die loopt van 27 maart tot en met 4 april. Op woensdag 31 maart is er van 19.00 uur tot 20.30 uur een webinar over Gamen en Autisme

16-03-21

WAT IS HET BESTE VOOR MIJN KIND? UITZENDING 17 MAART 20.00 UUR

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Maar het kan gebeuren dat jouw baby of peuter zich anders gedraagt dan je had verwacht. Taal blijft achter, veel huilen, weinig oogcontact, weinig gericht op andere kinderen. Kortom: je vraagt je af of er iets aan de hand is. En…wat je als ouder het beste kunt doen?

15-03-21

Hoe bereid je je kind voor op een coronatest?

Wanneer je kind coronagerelateerde klachten heeft of in contact is geweest met iemand die positief is getest, dan is een bezoekje aan de teststraat de logische stap. Ouders die zelf zo’n staaf diep in hun neus hebben gehad, kunnen daar tegenop zien. Een kleine rondvraag op sociale media leverde een bont palet aan reacties op: ‘Alsof ik een lammetje naar de slachtbank sleepte’ tot ‘het was echt appeltje eitje’. Hoe bereid je je kind voor op een coronatest?  

13-03-21

Beweegtas in Landgraaf!

Om ‘thuis bewegen’ nu en in de toekomst meer te stimuleren, brengt JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Landgraaf gratis beweegtassen uit. Opvangorganisaties Humankind, Kinderopvang Parkstad, verschillende gastouders en JENS zijn enthousiast en gaan ermee aan de slag. De beweegtas wordt in eerst instantie uitgezet onder de allerjongsten. Slaat de beweegtas goed aan, dan kan deze ook voor andere doelgroepen uitgerold worden zoals voor scholen en senioren.

11-03-21

Ga sporten! Tips voor beweegactiviteiten die wél kunnen

Sporten is gezond: het verhoogt je stofwisseling, houdt je lichaam soepel, voert stresshormonen af en je slaapt er beter van. Gelukkig zijn de coronamaatregelen rondom sporten weer een beetje versoepeld. Wat mag je wel en niet? En wat doe je als je niet bij een sportclub zit?

10-03-21

Vaders gezocht!

Hallo allemaal,

Wij zijn Eryn Marx en Dahnee Houben, 4e jaars studenten Social Work te Hogeschool Zuyd in Sittard. Voor ons afstudeerwerkstuk zijn wij opzoek naar jonge vaders onder de 27 jaar, die voor hun 24e een kind hebben gekregen. 

09-03-21

Extra steun voor mensen die huis en boodschappen niet meer kunnen betalen.

Heerlenaren die door de coronacrisis niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien, krijgen extra steun.

Dat geld komt beschikbaar via de landelijke regeling TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Gemeenten kunnen hier zelf invulling aan geven, waarbij de uitgangspunten van de Algemene Bijstandswet van toepassing zijn.

08-03-21

Mamaliefde is... Papliefde is...

Met de nieuwe campagne ‘Mamaliefde is… Papliefde is...’ wil demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) helpen om stress onder aanstaande moeders en vaders tijdens en na hun zwangerschap te verminderen. Door moeders en vaders op te roepen om zorgen rondom bijvoorbeeld financiën, relatie en wonen met hun zorgverlener te bespreken, wordt de kans op een goede start van hun kind vergroot.

08-03-21

Terug naar school: hoe gaat het met je kind?

De basisscholen en de kinderopvang zijn sinds kort weer open. Leerlingen van middelbare scholen mogen weer minstens één dag per week naar school. Goed nieuws, maar misschien heeft je kind helemaal geen zin in school of zit hij/zij met allerlei vragen.

05-03-21

Week van de Lentekriebels

De landelijk Week van de Lentekriebels is vandaag van start gegaan. In deze themaweek bespreken we onderwerpen als relaties en seksualiteit. Hoe ouder kinderen worden, hoe lastiger ze het vaak vinden om hierover vragen te stellen. Als ouder kun je daar zelf ook moeite mee hebben. Het is niet altijd gemakkelijk om met je kind over liefde en seksualiteit te praten.

04-03-21

Leestip: Mild ouderschap

Ik onthul geen tienstappenplan richting perfect ouderschap, noch beschrijf ik een weloverwogen strategie om je kinderen te doen gehoorzamen’, laat auteur Nina Mouton weten. ‘Wel doopte ik de pen in mijn ervaring als moeder, vrouw en gezinspsychologe om jou te helpen met de zoektocht naar je moeder- of vadergevoel. Mild Ouderschap is mijn zachtmoedig maar doortastend pleidooi voor mildheid tegenover jezelf, je kinderen en je omgeving. Haal eruit wat erin zit en wat past voor jou en je gezin.’

01-03-21

Jong, nieuw team gaat jongerenwerk in Landgraaf ontwikkelen!

Ze zijn op sociale media al vaker in beeld geweest met hun leuke filmpjes en initiatieven:  Amiée LaurenseKenny LaurentzenJosiemar van der Werp en Evelien Baur, mijn collega’s: de jongerenwerkers van JENS. Nieuwsgierig geworden door deze filmpjes, wilde ik wel wat meer weten over het jongerenwerk. Elkaar rond de tafel ontmoeten kon natuurlijk niet, dus werd het een bijeenkomst via Teams. Niet alleen de jongerenwerkers, maar ook één van de jongeren, Nikita, sloot hierbij aan.

21-02-21

Programma Spraakmakers over angststoonissen bij kinderen

Het programma ‘Spraakmakers’ van Radio NPO1 besteedt aandacht aan angstklachten en -stoornissen van kinderen. De serie is gemaakt door journalist Maarten Bleumers, wiens zoon ook een angststoornis heeft. Naast diverse deskundigen komen kinderen en hun ouders aan het woord.

20-02-21

Invloed van vaders op leesgedrag kinderen

Jongens hebben een achterstand in lezen ten opzichte van meisjes. Hoe kan jij jouw zoon helpen om meer leesplezier te krijgen en de leesvaardigheid te verbeteren? Onderzoek wijst uit dat vaders vaker als rolmodel kunnen optreden.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.