Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

14-02-21

Winactie Carnaval!

Alaaf! 

Carnaval is weer in het land, de tijd om je te verkleden in knotsgekke kostuums en om alle remmen los te gooien. Althans, in tijden zonder corona.

Nu moeten we er thuis een feestje van maken. Met schmink maak je de outfit van je kind helemaal compleet. En voor het origineelste, mooiste gezicht hebben we een prijs. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

 

Ga naar onze facebookpagina en doe mee.

Deze actie geldt tot en met maandag 15 februari! 

13-02-21

Iris blogt: Hang zelf de slingers op!

Het is vrijdagavond, de vrijdag voor carnaval. Andere jaren kon je tot bij ons vaag de geluiden van het feest in de stad horen. Dit jaar niet, het is stil. Geen zingende en dansende mensenmassa. Geen intocht van de Blauwe Sjuut die met zijn grote confettikanon het feest in knalt. Niets van dit alles.

12-02-21

Genoeg te doen in Landgraaf tijdens de carnavalsvakantie!

Elke dag is er in Landgraaf iets leuks te doen tijdens de carnaalsvakantie. De jongerenwerkers van Jens nodigen jullie uit, doe mee!

12-02-21

Leestip: Stilzitten als een kikker – Mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders

Dit boek van Eline Snel staat boordevol mindfulnessoefeningen en verhaaltjes. Honderdduizenden kinderen hebben er al baat bij gehad: ze komen erdoor tot rust en leren hun piekergedachten te beheersen. Deze nieuwe editie is nu voorzien van een voorwoord van mindfulnessgoeroe Jon Kabat-Zinn. 

11-02-21

Wintergames 2021 In Klimmen en Voerendaal

Wintergames 2021

Met de Wintergames organiseren we, The Move Factory,  extra sport- en spelactiviteiten voor iedereen van 13 t/m 17 jaar. In deze moeilijke tijd willen we je door middel van een leuke sportieve activiteit positiever door de donkere wintermaanden laten komen. We organiseren op 17 februari een activiteit in Voerendaal en op 19 februari in Klimmen. Gebruik de QR code om je in te schrijven.

Ook via onderstaande links is inschrijven mogelijk:

Lasergame: https://intranet.themovefactory.nl/subscribe/177/lang:nl/

Bubble voetbal: https://intranet.themovefactory.nl/subscribe/178/lang:nl/

10-02-21

Chat Veilig Thuis blijft tijdens avondklok ook ’s avonds bereikbaar

Nu de avondklok is verlengd blijft de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 2 maart op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

09-02-21

Weer naar school en kinderopvang

De basisscholen en de kinderopvang gaan weer open. Fijn nieuws. En toch roept de opening van scholen en de kinderopvang ook veel vragen op. Geef jezelf en je kinderen rust om weer in dit ritme te komen. Wat helpt jullie in deze nieuwe situatie

06-02-21

Vragen en antwoorden over oppassen.

Er zijn veel vragen over oppassen. Zeker nu veel ouders overvolle dagen hebben met de combinatie thuiswerken, thuisonderwijs verzorgen en tijd voor leuke dingen en zichzelf. Even wat extra hulp en aandacht voor de kinderen kan veel druk van de ketel halen. Hieronder staan enkele vragen met antwoord.

05-02-21

Safer Internetdag

Op 9 februari 2021 is het wereldwijd Safer Internet Day. Deze dag staat in het teken van online veiligheid en digitale vaardigheden van kinderen en jongeren. 

Wil jij met je kind aan de slag met Veilig internet, neem dan eens een kijkje op de volgende websites:

04-02-21

Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is er om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, diagnostiek en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker én hun naasten of nabestaanden te onderstrepen.

01-02-21

Online cursus over alcohol, drugs en gamen!

Mondriaan geeft tweemaal per jaar een cursus voor ouders over alcohol, andere drugs en gamen. Deze gratis cursus wordt in februari voor het eerst online gegeven.

Start: 2 februari, 19.00 uur. Aanmelden kan nog!

29-01-21

Vijf tips voor thuisonderwijs

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn scholen dicht. Dit betekent dat de meeste kinderen niet naar school gaan. Zij volgen het onderwijs thuis. Dit vraagt tijd en aandacht van ouders en kinderen. Onderstaande tips kunnen je helpen in deze periode.

28-01-21

'Friekelwedstrijd'

Elk jaar betrekken de Winkbulle de basisscholen in en rond Heerlen bij de vasteloavend. Dat is dit jaar niet anders. Ze nodigen alle leerlingen uit om lekker creatief aan de slag te gaan en deel te nemen aan de kleurwedstrijd en het friekelen.

27-01-21

Voorlezen is elke dag een feest!

Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

26-01-21

Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar .

Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

24-01-21

Onderzoek: meer slachtoffers van kindermishandeling tijdens lockdown

 Tijdens de eerste lockdown werden in Nederland naar schatting 40.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling, met name van verwaarlozing van onderwijs en getuige van geweld. Dat blijkt uit het rapport Kindermishandeling tijdens de eerste lockdown van de Universiteit van Leiden.

 

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.