Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

23-10-19

Op Pad: Opening Sjpruutcafe in buurtpunt the Break Heerlen.

Deze keer was ik voor onze rubriek 'Op Pad’ aanwezig bij de feestelijke opening van het Sjpruutcafé in buurtpunt The Break te Heerlen. Sjpruutcafé is onderdeel van het project Kansrijk van Start, zo hoorde ik van de daar aanwezige projectleider Annemie Ackermans

23-10-19

Wintertijd!

Het is weer zover: het komende weekend gaat de wintertijd in. Alle klokken gaan in de nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober een uur achteruit.

23-10-19

Mama-café Waubach Kinder EHBO

Een pleister plakken kunnen we allemaal, maar wat doe je als jouw kind zich bijvoorbeeld verslikt in een stukje speelgoed? De eerste minuten zijn cruciaal, zeker bij jonge kinderen, want hoe goed je ook op je kind let: een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij hebben op 6 november dhr. Winant Stickelbruck van de EHBO vereniging Landgraaf uitgenodigd. Hij komt ons deze morgen e.e.a. uitleggen over EHBO aan kinderen. Deelname is zoals altijd gratis!

22-10-19

Wereldstotterdag.

Als ouder kun je behoorlijk ongerust zijn wanneer je merkt dat je kind gaat stotteren. Je vraagt je misschien af of dit bij de normale ontwikkeling hoort of dat er echt sprake is van stotteren, en wat je het beste kunt doen.

 
20-10-19

Het gebruik van beeldschermen en de hechtingsrelatie ouder-kind.

Sommige professionals maken zich zorgen over de invloed van mobiele schermen op de relatie tussen ouders en kinderen. Heeft het invloed op de hechtingsrelatie?

19-10-19

Jongerenhome Basement in Landgraaf

Jongerenhome Basement, een trefpunt voor de jeugd van Landgraaf!

Gewoon lekker gamen, chillen of meedoen aan activiteiten. Het is allemaal mogelijk en de toegang is gratis!

16-10-19

Herfstvakantie: tijd om te spelen

In de vakantie kan je kind de hele dag bezig zijn met blokken stapelen, schooltje spelen, knutselen, de pop aankleden of met de brandweerauto racen. Kinderen zijn dol op spelen. Alles is spel.

Spelen is leuk en stimuleert alle ontwikkelingsgebieden: taaldenken, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de motoriek.

Maar waar moet je op letten? Hoe spelen je kinderen op een verantwoorde manier? Welke dingen kunnen dienen als speelgoed? Wij geven je in dit artikel meer informatie en tips over spelen en speelgoed.

16-10-19

Peutertref dr Calshof: Bewegen met peuters.

Peutertref: Bewegen met peuters!

Televisie kijken, computerspelletjes spelen, ‘wandelen’ in de wandelwagen. Jonge kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder.

Het is dus belangrijk jonge kinderen veel te laten bewegen, spelen en ontdekken. Jonge kinderen moeten hiervoor voldoende gevarieerde speel- en bewegingsmogelijkheden krijgen, zowel buiten als binnen.

15-10-19

Leestip: ‘Alle ouders klungelen maar wat aan’

Het ouderschap kan aardig wat opvoedstress met zich meebrengen, weet journalist Anna van den Breemer (34) uit ervaring. Reden genoeg om haar opvoedrubriek ‘Iedereen doet maar wat’ uit de Volkskrant te bundelen in een boek. 

14-10-19

Inspiratie voor leuke uitjes en activiteiten in de herfstvakantie

Gezellig, herfstvakantie! Wat kun je in deze fijne week allemaal voor leuks ondernemen met je gezin? Wij geven je graag wat inspiratie.

07-10-19

Op Pad: Opening van De Week van het Zorgeloze Kind.

Het is fris op de fiets deze morgen, als ik op pad ga voor de opening van de Week van het Zorgeloze Kind. Een week waarin de wens dat alle kinderen zorgeloos kunnen opgroeien tot evenwichtige volwassenen centraal staat. Een week waarin een flink aantal workshops zullen plaatsvinden waaraan zowel ouders al professionals kunnen deelnemen. Een week waarin kennis zal worden gedeeld en waarin ook ruimte zal zijn om elkaar beter te leren kennen.  

06-10-19

Scheiden: wat doet dat met een kind?

In november start JENS met drie groepen voor kinderen uit Landgraaf van gescheiden ouders. Deze KIES groepen zijn spel- en praatgroepen voor kinderen van gescheiden ouders, waarbij KIES staat voor Kinderen in een Echtscheiding.  

05-10-19

Week van de Opvoeding in Voerendaal

Hand in hand!

Opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Hand in hand met ouders of opvoeders, spelen ook de school, sportvereniging, buren, vrienden en familie een rol in de opvoeding van het kind. Zij vormen samen de omgeving waarin kinderen opgroeien en worden opgevoed. Hoe beter opvoeders en betrokken organisaties samenwerken en elkaar versterken, hoe beter het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien.

 

04-10-19

Kind en hond, wie is de baas?

Een hond is een roedeldier en altijd op zoek naar rangorde. De ene hond natuurlijk meer dan de ander. Vooral als een kind kleiner is dan de hond, is het oppassen geblazen. De hond zal het kind automatisch als lager in rang beschouwen en geen leiding accepteren. Als het kind dan ook nog dingen doet die de hond vervelend vindt, is het vanuit het oogpunt van de hond volkomen redelijk dat hij het kind mag corrigeren. De meeste honden zullen dit doen door eerst wat te mopperen, grommen en happen. Maar als deze signalen niet worden opgepikt zal hij overgaan tot een zwaarder correctiemiddel: bijten.

 

04-10-19

Miranda blogt: Horen,zien en zwijgen.

Gastblogger Miranda Zanting van Pets&Co schreef 'speciaal voor dierendag deze blog!

03-10-19

JENS voor jonge Mantelzorgers in Landgraaf.

Woon jij in de gemeente Landgraaf en heb je iemand voor wie je moet zorgen? Een broer, zus, vader of moeder? Of misschien een ander familielid die gehandicapt of ernstig ziek is Of iemand die soms niet lekker in zijn vel zit? Dan zou het heel goed kunnen dat je mantelzorger bent. Dat doe je natuurlijk graag voor een ander, maar soms heb je ook even tijd voor jezelf nodig. Wij, van JENS Jonge Mantelzorgers zijn er voor je!