Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

28-03-21

TopTip van de week: Wijs met media

Als gezin kun je eindeloos veel plezier beleven aan alles wat er online te vinden is.

26-03-21

Stress door geldzorgen? Zoek op tijd hulp

Zonder geld voel je je beperkt. En het geeft je stress. Want wat als je wasmachine het begeeft? Of als je een onverwachte rekening krijgt? Stress reageer je vaak ongewild af op de mensen die je het meest dierbaar zijn, zoals je partner en je kinderen.

26-03-21

nieuw telefoonnummer Luisterlijn.

In deze tijd is het soms fijn om met iemand te praten. Om je verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar vanwege het contact. Een goed gesprek lucht enorm op. Ieder mens heeft dit weleens nodig.

26-03-21

Media Ukkie Dagen 2021 Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

25-03-21

Geldzorgen? Op deze plekken kun je aankloppen voor hulp

Heb je zorgen over je inkomen of heb je schulden? Raak je het financiële overzicht kwijt of ben je bang je baan of uitkering te verliezen? Veel professionals in de sociale sector, gemeenten en fondsen bieden mogelijkheden voor materiële en financiële hulp. Ook in Parkstad.

25-03-21

Geldzorgen? Op deze plekken kun je terecht als je kinderen iets nodig hebben

Heb je geldzorgen? En maak je je zorgen dat je kinderen iets tekort komen door jouw slechte financiële situatie? Bij een aantal fondsen kun je spullen of geld aanvragen. Er zijn landelijke organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien en regionale organisaties in Parkstad.

25-03-21

de MyBuddy App bij Ville Pinedo

Praten, lachen, klagen of huilen omdat je ouders uit elkaar zijn, het kan allemaal bij Villa Pinedo!

Stel je vraag op het forum of praat 1-op-1 met een online Buddy

Deze Buddy’s zaten in eenzelfde situatie als jij en kunnen goed naar je luisteren. Als je wilt, hebben ze ook heel veel wijze raad voor je!

23-03-21

zomertijd

Het is weer zover: het komende weekend gaat de zomertijd in. Alle klokken gaan in de nacht van zaterdag 27 maart op zondag 28 maart een uur vooruit, dat betekent dus een uurtje minder slaap!

22-03-21

Week van het geld 2021

Vandaag begint de Week van het geld. Een initiatief van platform Wijzer in geldzaken. Verantwoord omgaan met geld is niet vanzelfsprekend.

21-03-21

Autismeweek 2021 31 maart Webinar Gamen en autisme

Ook dit jaar organiseert het Autismenetwerk Zuid-Limburg een activiteit in de Nationale Autismeweek die loopt van 27 maart tot en met 4 april. Op woensdag 31 maart is er van 19.00 uur tot 20.30 uur een webinar over Gamen en Autisme

16-03-21

WAT IS HET BESTE VOOR MIJN KIND? UITZENDING 17 MAART 20.00 UUR

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Maar het kan gebeuren dat jouw baby of peuter zich anders gedraagt dan je had verwacht. Taal blijft achter, veel huilen, weinig oogcontact, weinig gericht op andere kinderen. Kortom: je vraagt je af of er iets aan de hand is. En…wat je als ouder het beste kunt doen?

15-03-21

Hoe bereid je je kind voor op een coronatest?

Wanneer je kind coronagerelateerde klachten heeft of in contact is geweest met iemand die positief is getest, dan is een bezoekje aan de teststraat de logische stap. Ouders die zelf zo’n staaf diep in hun neus hebben gehad, kunnen daar tegenop zien. Een kleine rondvraag op sociale media leverde een bont palet aan reacties op: ‘Alsof ik een lammetje naar de slachtbank sleepte’ tot ‘het was echt appeltje eitje’. Hoe bereid je je kind voor op een coronatest?  

13-03-21

Beweegtas in Landgraaf!

Om ‘thuis bewegen’ nu en in de toekomst meer te stimuleren, brengt JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Landgraaf gratis beweegtassen uit. Opvangorganisaties Humankind, Kinderopvang Parkstad, verschillende gastouders en JENS zijn enthousiast en gaan ermee aan de slag. De beweegtas wordt in eerst instantie uitgezet onder de allerjongsten. Slaat de beweegtas goed aan, dan kan deze ook voor andere doelgroepen uitgerold worden zoals voor scholen en senioren.

11-03-21

Ga sporten! Tips voor beweegactiviteiten die wél kunnen

Sporten is gezond: het verhoogt je stofwisseling, houdt je lichaam soepel, voert stresshormonen af en je slaapt er beter van. Gelukkig zijn de coronamaatregelen rondom sporten weer een beetje versoepeld. Wat mag je wel en niet? En wat doe je als je niet bij een sportclub zit?

10-03-21

Vaders gezocht!

Hallo allemaal,

Wij zijn Eryn Marx en Dahnee Houben, 4e jaars studenten Social Work te Hogeschool Zuyd in Sittard. Voor ons afstudeerwerkstuk zijn wij opzoek naar jonge vaders onder de 27 jaar, die voor hun 24e een kind hebben gekregen. 

09-03-21

Extra steun voor mensen die huis en boodschappen niet meer kunnen betalen.

Heerlenaren die door de coronacrisis niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien, krijgen extra steun.

Dat geld komt beschikbaar via de landelijke regeling TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Gemeenten kunnen hier zelf invulling aan geven, waarbij de uitgangspunten van de Algemene Bijstandswet van toepassing zijn.