Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

17-05-19

Internationale dag tegen homofobie

Het is vandaag de internationale dag tegen homofobie. Daarom besteden we vandaag aandacht aan jongeren en geaardheid. In de puberteit voelen jongeren zich vaak voor het eerst seksueel of romantisch aangetrokken tot iemand anders. Kinderen kunnen al vroeg doorhebben dat ze verliefd kunnen worden op iemand van hetzelfde geslacht.

15-05-19

Peutertref dr. Calshof Landgraaf

Voorlezen uit: De mooiste vis van de zee!

Kinderen vinden het vaak heerlijk om te worden voorgelezen. Of ze nu klein zijn en zelf nog niet kunnen lezen, of al wat groter, van voorlezen krijgen ze niet gauw genoeg! Voorlezen heeft iets magisch, iets betoverends. Dat zit in de verhalen en dat zit in het ritueel zelf en natuurlijk is het heel goed voor de ontwikkeling van je kind.

13-05-19

Op pad: Kinderkookclub Break’s Kitchen!

Voor onze maandelijkse rubriek ‘Op pad’ vertrok ik deze keer op mijn fiets richting Schandelen. Daar kunnen in jongerencentrum The Break kinderen tussen de 7 en 14 jaar onder begeleiding van een professional en vrijwilligers samen (leren) koken en eten.

13-05-19

De Praktijkvader podcast!

Family factory Top Tip!

Wat inspireert en helpt jou als vader? Bij de Family Factory zijn we fan van podcast luisteren. Bijvoorbeeld de Praktijkvader podcast. Een serie van inmiddels meer dan 50 afleveringen waarin Jeroen de Jong in gesprek gaat met mensen die vertellen over onderwerpen hebben waar je als vader echt iets aan hebt.

De podcasts gaan over opvoeden, uiteraard. En over wat vader zijn eigenlijk echt is. Maar ook over je relatie, over seks, over familie en over omdenken. Er zijn meer dan 50 afleveringen en iedere keer pik je wel weer iets op waar je wat aan hebt.

Wedden dat de moeders ook blij zijn als wij als vaders dit soort dingen luisteren?

Veel luisterplezier! De Family Factory

www.familyfactory.nu
  

09-05-19

theatervoorstelling ‘Chris, Alyssa… en de rest’

Het theaterstuk is een ludieke en ontroerende improvisatievoorstelling over ontmoetingen met jongeren tussen 12 en 23 jaar met beginnende psychische klachten of die in psychische nood zijn. De voorstelling is gebaseerd op de cursus YMHFA (Youth Mental Health First Aid ofwel Eerste hulp bij psychische problemen bij jongeren) en wordt gebracht door Kracht van Beleving, gespeeld door acteurs. Na afloop is er een nabespreking met trainers van YMHFA.

08-05-19

Mama-café Bibliotheek Landgraaf (Burgerhoes) Ik ben twee dus ik zeg; NEE!

Als je peuter twee wordt, begint het Echte Opvoeden. Er zijn steeds nieuwe dingen waar je op moet reageren. Dat is altijd uitdagend, vaak leuk en soms ook lastig.

05-05-19

Vier de vrijheid!

Vandaag vieren dat we 75 jaar in vrijheid leven. Wil  jij weten waar en hoe dit wordt gevierd? Ga dan naar: https://www.4en5mei.nl/75-jaar-vrijheid/programma

04-05-19

Hoe praat je over de Tweede Wereldoorlog met je kind?

Vandaag is het 4 mei, we staan even stil bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Morgen, op 5 mei vieren we de vrijheid in Nederland. Deze vrijheid is geen gegeven, reden genoeg om je kind uit te leggen dat Nederland ook andere tijden heeft gekend. Maar dat is best lastig, daarom hebben wij een aantal tips voor jou.

30-04-19

Praktijk voor het begeleiden van samengestelde gezinnen in Kerkrade!

Nederland telt zo’n 200.000 samengestelde gezinnen en daar komen er steeds meer bij. Gezinnen waarvan een of beide ouders, een of meerdere kinderen hebben uit een vorige relatie. Veel van die gezinnen vallen binnen drie jaar weer uit elkaar omdat het niet lukt op een fijne manier een nieuwe gezinsvorm te creëren. Een tweede relatiebreuk is pijnlijk, waarbij zeker ook de kinderen opnieuw geconfronteerd worden met verdriet en verlies.

29-04-19

Nationale Kinderherdenking in Madurodam op 4 mei.

Wat kan je verwachten op 4 mei?

De Nationale Kinderherdenking is speciaal voor en door kinderen. Het is één van de grootste herdenkingen in Nederland en is vergelijkbaar met de Nationale Herdenking op de Dam en op de Waalsdorpervlakte. Honderden kinderen treden op met zang, dans en theater. Alle optredens staan dit jaar in het teken van het thema 75 jaar vrijheid. Ook is er een optreden van het Nationale Kinderherdenkingskoor.

 

29-04-19

Mama-Cafe Waubach: Media Ukkies

Een spelletje op de tablet downloaden voor je peuter, hem even een filmpje laten kijken op je telefoon, facetimen met oma. Al die media zijn leuk, leerzaam en handig. Maar als opvoeder vraag je je soms wel af: Wat is (media)-wijsheid?

 

29-04-19

Tips voor leuk speelgoed voor peuters

Kinderen houden van spelen. En ze vinden het leuk om met verschillende materialen te spelen. Wij geven een aantal voorbeelden van leuk speelgoed voor peuters van 2 tot 4 jaar.

28-04-19

De unieke rol van vaders (aftellen tot vaderdag!)

Vanaf nu gaan we, speciaal voor onze vaders, op onze Facebookpagina aftellen tot vaderdag (16 juni). Met elke week een thema, weetje of vraag aan papa's uit Parkstad. Vandaag is het nog 6 weken tot Vaderdag! En vandaar geven we vandaag voor alle papa's wat meer informatie over de unieke rol van vaders.

27-04-19

Koningsdag

Kijk op de website van jouw gemeente en ontdek wat er vandaag allemaal te doen is! Veel plezier op Koningsdag!

26-04-19

26 april: Neem-je-kinderen-mee-naar-je-werkdag.

Hij is komen overwaaien vanuit Amerika de: Neem-je-kinderen-mee-naar-je-werkdag.

Het oorspronkelijke idee achter deze dag is dat kinderen zo het nut leren inzien van een opleiding en het ze laat nadenken over hun eigen toekomst.

Neem je kind dus eens een uurtje mee naar je werk en gun het een kijkje in de wereld waar jij een groot deel van je leven doorbrengt.

25-04-19

Je kind helpen bij het studeren voor de examens

Over twee weken starten de eindexamens voor middelbare scholieren. Een spannende tijd. Hoe kun je je kind steunen tijdens het studeren? We geven drie tips.