Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

29-07-19

Op vliegreis met een zorgintensief kind

Ga je met een zorgintensief kind een vliegreis maken? Waar moet je dan rekening mee houden? Wat als je kind in een rolstoel zit of als je kind een hulpdier heeft? En kun je rekenen op hulp van het personeel van het vliegveld? 

29-07-19

Gratis app KWF uv-radar.

Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ter voorkoming hiervan heeft KWF in samenwerking met partners de gratis app: uv-radar ontwikkeld.

 

27-07-19

Bang voor bijen of wespen?

Tijdens de zomerdagen zijn we allemaal veel buiten. Gezellig met je gezin in de tuin, ergens een terrasje pikken of een ijsje eten bij het zwembad. Vaak zie je dan het volgende tafereeltje: een vader of moeder die met veel kabaal en gewapper een wesp of bij op afstand probeert te houden, of een kind dat met een ijsje in zijn hand door de tuin rent.

26-07-19

Oom-en-tante dag

Het is vandaag oom-en-tante dag. Daarom geven we de drie belangrijkste redenen waarom het geweldig is om een oom of tante te zijn! Herken jij je erin?

26-07-19

Mijn kind is bang voor onweer!

Met dit warme weer kan het niet uitblijven: Onweer op komst! Veel kinderen en ook volwassenen houden niet van onweer en raken soms echt helemaal overstuur.

26-07-19

Wat te doen bij onweer?

Donder en bliksem zijn een mooi gezicht, maar ook levensgevaarlijk als je niet oplet. Daarom hebben we 8 don’ts tijdens onweer voor je op een rij gezet.

25-07-19

Op pad met de boswachters van Natuurmonumenten!

Draakjes van de Brunssummerheide

 

Schapen, reeën, vossen, deze dieren op de Brunssummerheide kennen we wel. Maar wie heeft de draakjes van de Brunssummerheide wel eens gezien? Deze prachtige dieren leven meestal een teruggetrokken bestaan. De boswachter weet ze wel te zitten en gaat op zondag 28 juli op pad om ze samen met jullie te bekijken. De excursie start om 14 uur bij de startlocatie aan de Schaapskooiweg 101 in Heerlen en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

 

24-07-19

Iris blogt: de vloer is lava!

Het zal niemand zijn ontgaan, het is heet buiten, ongewoon heet. Juist nu hebben wij onze kleinzoon van vijf bij ons te logeren.

23-07-19

Tropisch warm: let op elkaar!

Het is warm vandaag. En dat blijft de komende dagen zo. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen en kinderen brengt het zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM vanaf 23 juni 2019 het hitteplan. Ook de zonkracht is hoog. Daardoor kan de huid snel verbranden. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

23-07-19

Startklassen in scholen in Parkstad

Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgt de regio Parkstad Limburg te maken met ‘startklassen’. Een startklas is een plek voor 4-jarige kinderen die een specifieke onderwijs- en zorgondersteuning nodig hebben. Het doel is dat minder kinderen in het speciaal onderwijs terechtkomen.

23-07-19

Logeren

De zomervakantie is vaak het moment waarop kinderen voor het eerst gaan logeren. Logeren bij oma en opa of bij vriendjes, het is voor veel kinderen een feest!  Maar soms valt het toch een beetje tegen. Overdag is het leuk, maar ’s avonds kan het toch wat te spannend worden. Sommige kinderen krijgen soms last van heimwee. Meestal gaat dat over als ze wat ouder worden. Hoe maak je een logeerpartijtje tot een echt succes?

22-07-19

Volgend jaar naar de basisschool?

Gaat jouw kind na de zomervakantie voor het eerst naar de basisschool? Dat is best een grote stap. Ook je kind kan het spannend vinden, al is hij of zij er aan toe. Hoe bereid je je kind voor? En waar moet je aan denken?

22-07-19

Roze maandag

Vandaag is het roze maandag. De ideale dag om even stil te staan bij liefde en seksualiteit. Hoe laten jongeren zien dat ze verliefd zijn? Hoe spannend kan het zijn om uit de kast te komen? En waar vind je meer informatie over homoseksualiteit?

21-07-19

Praten, voorlezen en samen boekjes lezen in de vakantie: waar is het goed voor?

Vakantie: geen school en lekker veel vrije tijd samen. Maar ook: hét moment om met je kind te blijven leren. Werk bijvoorbeeld samen aan de taalontwikkeling van je kind. Dit vraagt om veel oefening, maar hoeft niet moeilijk te zijn! Met elkaar praten, voorlezen of samen boekjes lezen is vaak al voldoende. We geven je graag wat tips!

19-07-19

Tips voor activiteiten in de vakantie

Zomervakantie, heerlijk. Blijf jij deze zomer thuis? Ook dan kun je hele leuke activiteiten ondernemen. Wij geven je tips voor uitstapjes met jouw peuter of jong kind!

15-07-19

Geldplan bijna 18

Is jouw kind bijna 18? Dan kunnen jullie op deze site lezen wat er allemaal moet worden geregeld!

https://www.startpuntgeldzaken.nl/nibud/alle-geldplannen/geldplan-bijna-18