Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

03-07-20

Zomervakantie

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie. Ga naar onze agenda en blijf ons volgen op facebook voor leuke tips en activiteiten!

25-06-20

Plezier op School

Naar de brugklas. Leuk? Spannend!

Voor aanstaande brugklassers uit Heerlen, Voerendaal en Landgraaf is er de gratis tweedaagse zomertraining Plezier op School. De deelnemers leren hoe ze sociaal vaardig en weerbaar aan deze nieuwe fase in hun leven kunnen beginnen. Aanmelden kan tot 10 juli via preventie.kj@mondriaan.eu. Meer informatie via 088-5067200.

25-06-20

Vragenspreekuur bij Samen een Gezin.

23-06-20

Tekenapp!

In de loop van deze week kunnen mensen met de Nature Today-app checken wat de tekenverwachting is bij hen in de buurt. Op basis van weerinformatie, satellietgegevens en het landschap wordt een actuele Teken-alert gegenereerd en via de app beschikbaar gemaakt. De app kan mensen helpen tekenbeten en door teken overdraagbare ziekten zoals Lyme en tekenencefalitis te voorkomen.

22-06-20

Herstart spreekuren Impuls in Simpelveld en Bocholtz

Impuls herstart het spreekuur in Simpelveld en Bocholtz vanaf 22 juni 2020. Wilt u een afspraak? Bel dan eerst het volgende telefoonnummer: 045-545 6351. De spreekuren vinden plaats op dinsdag in het gemeentehuis in Simpelveld van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag in het WMC, huisartsenpraktijk Bocholtz, van 13.30 tot 15.00 uur. We zien jullie graag weer op onze spreekuren!

20-06-20

Fijne vaderdag!

Wij wensen alle vaders een fijne vaderdag!

17-06-20

Ambachtelijk

Gisteren verruilde ik mijn oude naaimachine voor een nieuwe. “Nou mevrouw”, zei de verkoper: “U bent niet de enige. Heel Nederland lijkt zich op de naaimachine te storten, want dit is mijn laatste exemplaar. Uw oude naaimachine kunnen we niet meer repareren, want de werkplaats is overvol”. Enigszins onthutst vertrok ik met de laatst overgebleven machine naar huis. Ik vroeg me af: “Zit heel Nederland nu zelf mondkapjes te maken?”

16-06-20

Samen een Gezin

Met plezier laat ik je weten dat ik weer ga starten met nieuwe informatiebijeenkomsten voor samengestelde gezinnen. In deze bijeenkomsten vertel ik over een specifiek thema dat te maken heeft met het vormen van een samengesteld gezin. Tijdens en na de bijeenkomst is er ruimte voor persoonlijke vragen. Ook biedt het de gelegenheid om met andere bezoekers van gedachten te wisselen.

25-05-20

Livechatten met Veilig Thuis

Vanaf vandaag is het mogelijk om live te chatten met Veilig Thuis Zuid Limburg. Dit kan via de volgende link:https://veiligthuiszl.nl. De livechat is bedoeld voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld of kindermishandeling, of voor omstanders. Het chatten met Veilig Thuis kan anoniem, het gesprek is niet te herleiden naar een persoon. 

De chat is op werkdagen van 9 tot 17 uur bereikbaar. Het telefoonnumer van Veilig Thuis 0800-2000 blijft 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. 

23-05-20

Fijn suikerfeest!

Dit jaar zal het Suikerfeest anders zijn dan andere jaren, maar maak er in kleine kring toch een mooi feest van!

22-05-20

Stay healthy, go barefoot!

Fijn om weer open te zijn!

Wat is het heerlijk om weer open te zijn! Inmiddels hebben 1027 bezoekers ons Blotevoetenpark al bezocht. Bedankt voor jullie vertrouwen en jullie enthousiaste reacties! Fijn dat jullie zo goed de regels naleven! Alleen zo kunnen we samen een verantwoord uitje bieden.

De verwachting is dat per 1 juni ook ons mooie terras weer open mag. Natuurlijk met minimaal 1,5 meter afstand tussen de tafels. En bediening aan tafel op 1,5 meter afstand.

Nieuw in 2020: Hebben jullie ons nieuwe terras met modderkeuken voor de kinderen al gezien?


www.blotevoetenpark.nl

21-05-20

Veilig barbecueën.

Met mooi weer wordt er overal gezellig gebarbecued. Doorgaans gaat dat goed maar toch gebeuren er elk jaar weer nare ongelukken waar ook kleine kinderen bij betrokken zijn. Brandwonden zijn erg pijnlijk en het is belangrijk om dit te voorkomen, maar wat doe je als het misgaat?

20-05-20

Applaus

Naast alle aandacht en applaus die er was en is voor zorgverleners in ziekenhuizen, op intensive care afdelingen, in bejaarden- en verpleeghuizen, is er één groep zorgverleners die totaal aan de publieke aandacht ontsnapt is. Dat zijn de hulpverleners in de jeugdzorg en speciaal degenen die een gezinshuis draaiende houden.

19-05-20

Onderzoek naar vaderrol in coronatijd

Onderzoek: vaders en corona.

Oproep

Door de coronamaatregelen is in veel gezinnen een nieuwe verdeling ontstaan van zorgtaken voor kinderen. Het Verwey-Jonker Instituut vraagt vaders en stiefvaders die samenwonen met een partner en minstens één minderjarig kind om een vragenlijst in te vullen over de nieuwe werk- en leefsituatie en het effect op hun vaderrol. 

https://www.verwey-jonker.nl/nieuws/de-invloed-van-corona-op-vaderschapsrol?utm_medium=email

18-05-20

Oma's en opa's gezocht!

Op 4 juni is het oma en opa dag. We zouden graag op deze dag een leuk interview willen plaatsen met een oma&opa. Dit interview zal vanwege corona telefonisch of via facetime plaatsvinden.

Wil jij iets vertellen over de bijzondere band met jouw kleinkind? Schroom dan niet en neem contact met ons op via Iris Kuipers tel: 0621888921.

13-05-20

Onzekerheid verdragen

Een kind van zes vroeg me: “Mijn opa heeft Corona. Hoe kan dat nou? Heeft hij niet goed zijn handen gewassen?” En, vervolgde ze: “De Corona is nu toch voorbij? We mogen toch weer naar school?” Hier zien we de verwarring van een kind om uit al die tegenstrijdige informatie over Corona en coronabesmetting toch een begrijpelijk verhaal te maken.