Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

22-01-20

Muzikale theatervoorstelling “’Wolk”voor peuters en kleuters

De Nationale Voorleesdagen gaan weer van start. Onderstaande activiteit is een van de vele leuke activiteiten die tijdens deze dagen in diverse bibliotheken worden georganiseerd. Kijk voor nog meer informatie op de website van jouw bibliotheek of op onze agenda!

15-01-20

Iris blogt: Blij met een blender?

Ik ben niet zo van de nieuwsapps, van Instagram en influencers. Zo kan het gebeuren dat ik soms wat nieuwtjes mis. Gelukkig zijn er dan de talkshows. Gezellig op de bank met een breiwerk de dag afsluiten met bijvoorbeeld OP1 of Jinek. Soms valt dat dan even helemaal verkeerd, zoals gisteravond.

 

14-01-20

Een nieuwe organisatie voor jeugdgezondheidszorg van 0-18 jaar

 Meander biedt per 1 januari 2020 geen jeugdgezondheidszorg meer aan. Vanaf die datum kunnen ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar terecht bij Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg. Dit is een onderdeel van de GGD Zuid Limburg.

04-01-20

Goed voornemen, dit jaar naar de tandarts met uw kind!

Tandartscontrole voor uw kind?

Doen!

In Heerlen gaan veel kinderen zelden of nooit naar de tandarts. Daar wil de gemeente wat aan doen. We gaan samen met tandartsen en zorgverzekeraars kijken of we kinderen meer naar de tandarts kunnen krijgen," stelt de wethouder. "Als het kind niet naar de tandarts komt, dan moet de tandarts maar naar het kind komen."

Kinderen tot 18 jaar krijgen meeste tandartskosten vergoed.De jaarlijkse controle en de meeste andere behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt uw kind(eren) dus met een gerust hart meenemen naar de tandarts.

De tandartskosten van uw kinderen hebben geen invloed op uw eigen risico. U betaalt zelf dus niets voor de meeste behandelingen van uw kinderen. 

02-01-20

Help mijn kinderen maken ruzie.

Vakantiedag nummer zoveel en het is weer zover; ruzie, gekibbel om niks. Als ouder kun je er soms gek van worden. Kunnen ze nu niet heel even gewoon doen? Waarom vechten om dat ene plekje op de bank en waarom willen ze nu allebei dat laatste rode snoepje terwijl er nog genoeg andere kleuren in de snoeptrommel zitten?

Ruzies tussen kinderen komen in elk gezin voor en kunnen je als ouder een gevoel van onmacht geven, dat is heel begrijpelijk. Hoewel ruzie vaak niets anders is dan ‘een botsing van behoeften’, is het niet leuk, het geeft onrust en herrie. Ruzie is echter ook nuttig omdat je zo leert samenleven en op een goede manier je behoeften uiten is een onmisbare vaardigheid.

29-12-19

Veilig omgaan met vuurwerk

Helaas vallen er elk jaar weer rond en tijdens de jaarwisseling onnodig vuurwerkslachtoffers. De meeste ongelukken worden veroorzaakt doordat het vuurwerk niet op de juiste manier wordt afgestoken, of dat men niet de juiste hulpmiddelen gebruikt.

27-12-19

Mijn kind is bang van vuurwerk

Vooral peuters en kleuters kunnen schrikken van plotselinge harde knallen en voor hen kan de jaarwisseling maar ook de dagen ervoor en erna vervelend zijn.

Is jouw kind bang voor vuurwerk? Lees dan verder!

25-12-19

fijne dagen.

Maak er samen met de mensen die je lief zijn fijne dagen van!

24-12-19

Iris blogt: Meer, meer, meer!

Dat is wat onze kleinzoon van anderhalf sinds kort de hele dag enthousiast roept. Elke dag leert hij nieuwe woorden, het gaat zo snel, maar het woordje ‘meer’ is momenteel echt zijn favoriet en drie keer achter elkaar.

22-12-19

Feestkilo's vermijden.

December, een feestmaand vol gezellige middagen, etentjes met vrienden, uitgebreide ontbijtsessies en familiebrunches. Je hebt allerlei lekkers in huis en ja, dan is de verleiding ook groot om ‘s avonds met een boek op de bank en een kop thee dat ‘eenzame’ cupcakeje weg te knabbelen. 

19-12-19

Gezellig, de feestdagen: uitgaan, lekker eten! Maar…kan ik mijn puber mee laten proosten?

Denk je als ouder wel eens na over NIX18, de leeftijdsgrens voor roken en alcohol? 

18-12-19

Inspiratie voor de kerstvakantie

Het is bijna kerstvakantie. Eindelijk tijd om gezellig samen te zijn met het gezin! Misschien heb je zin om vooral lekker knus thuis onder de kerstboom te kruipen, kerstfilms te kijken of spelletjes te doen. Maar misschien heb je ook zin om erop uit te gaan in de buurt! Wat dacht je van een leuke winterwandeling of een bezoekje aan een kerstmarkt? Wij geven je drie tips voor leuke activiteiten in de buurt!

16-12-19

TIKTOK TEEN DANCE CHALLENGE / CONTEST.

The Flash Jongerencentrum Alander is met een super cool project bezig: De 1ste TIKTOK TEEN DANCE CHALLENGE / CONTEST.

05-12-19

Iris blogt: Chocopret!

We logeren een nachtje bij onze kleinkinderen. Natuurlijk zetten we die avond onze schoenen bij de kachel en wordt er uitvoerig gezongen in de hoop dat Sint er iets in doet.  

De volgende morgen worden de twee kleintjes bij ons in het grote bed gedropt. Mama en papa kunnen vandaag lekker uitslapen. In het schemerdonker vertel ik dat ik vannacht echt paardenvoetjes heb gehoord op het dak en dat ik een Piet zag. Samen turen we door het kleine raampje naar buiten in de hoop nog een Piet of Sint te zien. Maar zo jammer toch, ze zijn al weg. 

03-12-19

Sinterklaas, leuk en spannend!

Sinterklaas met zijn Pieten zijn weer in het land. Het grote feest begint natuurlijk met de voorpret, geholpen door de etalages en de speelgoedfolders die met pakken tegelijk door de brievenbus rollen. De gezelligheid vooraf; het zingen van de Sinterklaasliedjes, het voorlezen, de pepernoten en het speculaas, het schoentje zetten het maken van de verlanglijstjes en voor de ouderen natuurlijk het maken van gedichten en surprises.

25-11-19

Vijf tips: zo is Sinterklaas óók leuk voor kinderen met autisme

Met de landelijk intocht van Sinterklaasafglopen weekend in Apeldoorn is het Sinterklaas-seizoen weer volop aangebroken. Hoe zorg je ervoor dat het voor jouw kind met autisme niet té spannend wordt? Vijf tips voor een geslaagd Sinterklaasfeest: