Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

01-09-21

Naar de brugklas.

Sommige kinderen kijken reikhalzend uit naar het moment dat ze naar de middelbare school gaan. Ze hebben behoefte aan een nieuwe uitdaging en ze genieten van alle nieuwe dingen die ze (gaan) zien en meemaken.

29-08-21

Voor het eerst naar de peuteropvang

Je hebt samen met je peuter genoten van de mooie zomer, maar nu is de zomer bijna voorbij en breekt bijna het grote moment aan dat je peuter voor het eerst naar de peuteropvang gaat. Natuurlijk heb je hem al voorbereid, verteld dat hij naar de peuteropvang gaat, een boekje gelezen over de peuteropvang of ben je al een uurtje langs geweest om “te kijken” en kennis te maken met de pedagogisch medewerksters. Nu is het grote moment dus aangebroken. 

25-08-21

Gratis cursus: wat betekent een scheiding voor je kind(eren)

Wat betekent een scheiding voor je kind(eren)? En wat kun je als ouder voor je kind(eren) doen als jij en je partner uit elkaar gaan? Als jij advies kan gebruiken en behoefte hebt aan ervaringsverhalen, kun je je gratis en anoniem inschrijven voor ouderbijeenkomsten over dit onderwerp.

15-08-21

Magazine Anders. Een nieuw magazine over moeders van een kind met een beperking.

Magazine Anders.

Dat is de titel van een nieuw magazine over moeders van een kind met een beperking die gezin, werk en extra zorgtaken combineren. Het magazine richt zich op het positief stimuleren van de arbeidsparticipatie van vrouwen met een kind met een beperking. Door de structurele zorglast gaan vrouwen geregeld minder werken, vallen uit of stoppen helemaal met werken.  

bron ouderscentraal.nl

12-08-21

12 augustus - Internationale Dag van de Jeugd

Het is vandaag 12 augustus: Internationale Dag van de Jeugd, een goede dag om aandacht te besteden aan kinderen en jongeren die opgroeien in armoede.

12-08-21

Iris blogt: Het groen is op.

We gaan weer een nachtje logeren en slapen gezellig in de slaapkamer van onze vierjarige kleindochter Fleur. Zij in haar prinsessenbed en wij op het grote matras ernaast.

Onze dochter heeft onlangs de regels rondom het slapen en vooral rondom het wakker worden weer even aangescherpt want Tim van drie wil er nog wel eens een feestje van maken in de heel vroege ochtend. Dus na het avondeten mogen de twee kleintjes oma en opa vertellen wat ook alweer de regels zijn. “Als het schaapje (slaaptrainer) de oogjes dicht heeft, moeten we blijven slapen oma. Als de oogjes oranje zijn mogen we spelen in ons bed en als de oogjes groen zijn, mogen we uit bed”,  legt onze kleindochter keurig uit en vervolgt gedecideerd: “En jij mag ons ook niet wakker maken als de oogjes van het schaapje nog niet groen zijn.” Alsof ik om half zes al naast mijn bed sta te dansen en te springen.

09-08-21

Ouders, maak gebruik van het chatspreekuur over pubers met psychische klachten

Maar liefst 1 op de 5 pubers en jongeren heeft mentale en emotionele klachten, althans dat was het geval vóór corona. Sinds het begin van de coronacrisis hebben jongeren nog meer last van stress, angsten en depressies.

 

 

25-07-21

Veilig zwemmen in natuurwater.

Met deze warmte is het heerlijk om even een verfrissende duik te nemen. En wat is nou leuker dan met het hele gezin in een mooi meertje of riviertje plonzen? Pas op, want door het warme weer is de waterkwaliteit op heel veel plekken afgenomen. Dat is ongezond en zelfs gevaarlijk voor jou en je kinderen. Wil je weten waar bij jou in de buurt het natuurwater van goede kwaliteit is? Kijk dan op http://www.zwemwater.nl.

20-07-21

Doe mee: Wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen optimisme, zelfvertrouwen en zelfcompassie.

Ben jij tussen de 16 en 23 jaar oud? Dan kun je mee doen aan twee onderzoeken van de Universiteit van Maastricht naar de relatie tussen optimisme, zelfvertrouwen en zelfcompassie. Zie onderstaande teksten.

18-07-21

Veilig barbecueën.

Met mooi weer wordt er overal gezellig gebarbecued. Doorgaans gaat dat goed maar toch gebeuren er elk jaar weer nare ongelukken waar ook kleine kinderen bij betrokken zijn. Brandwonden zijn erg pijnlijk en het is belangrijk om dit te voorkomen, maar wat doe je als het misgaat?

15-07-21

Leestip: How2talk2kids, Broers en zussen zonder rivaliteit .

Gesteggel, getreiter en geschreeuw: jouw kibbelende kinderen drijven je tot wanhoop. Die eeuwige competitie tussen broers, de rivaliteit tussen zussen en het niet willen delen met een jonger broertje.
Niets wat jij doet of zegt werkt en hoe harder jij je best doet, hoe erger het lijkt te worden. Toch is hier wel degelijk iets aan te doen.

14-07-21

Waarschuwing!

Is het straks (even) droog, laat je kind dan niet alleen buitenspelen!

De heftige regenval zorgt ervoor dat kleine beekjes veranderen in snelstromende beken met een grote afvoer. Dit is gevaarlijk. Blijf uit de buurt van deze beken en mijd plekken die dicht bij het water zijn.

Ook zijn op diverse plaatsen de riooldeksels van de rioolputten af dus let goed op! Ga voor meer informatie naar de website van de Veiligheidsregio: https://www.vrzl.nl/calamiteit/

04-07-21

Leestip: De Mantelwijzer

Dit boek is een praktische gids voor iedereen die betrokken is bij mantelzorg binnen een gezin. Denk aan jonge mantelzorgers, mantelouders, broers en zussen, familie, vrienden, zorgverleners én leerkrachten. De praktische informatie, bijvoorbeeld over financiële wet- en regelgeving, wordt afgewisseld met ervaringsverhalen en interviews. Daarnaast geeft het boek meer dan 150 tips om als mantelzorger binnen een gezin overeind te blijven.

02-07-21

Care Free app

Care-Free is een app over kindermishandeling voor jongeren van 10 jaar en ouder. Wil jij meer weten over wat kindermishandeling is? Wil je meer weten over hoe je dit bespreekbaar kan maken als je je zorgen maakt over jezelf of over een ander? Of wil je weten waarom het gebeurt? Dan kun je de Care-Free app gratis en anoniem gebruiken en zelf bepalen of je er iets mee wilt doen.

https://www.ggdappstore.nl/Appstore/PubApp/-N212schrijving

 

24-06-21

Oproep Landelijk Ouderpannel.

Onder het Landelijk Ouderpanel loopt een peiling over stress en ouderschap. Ook niet-panelleden kunnen meedoen. De peiling is bedoeld voor ouders met een kind van 0 tot 4 jaar. Niet-panelleden kunnen ook meedoen. Professionals worden opgeroepen bekendheid te geven aan dit initiatief.

24-06-21

Nieuwe naam Mama-Cafe Landgraaf!

Mama-Cafe Landgraaf heet voortaan; Kids & Koffie Landgraaf

Zou je graag meer contact willen met andere ouders uit Landgraaf.  Wil je samen met je kind(eren) van 0 tot 4 jaar iets leuks te doen, of zoek je informatie over een bepaald onderwerp op het gebied van opvoeding? Dan is Kids & Koffie iets voor jou. Terwijl de kinderen met elkaar spelen is er voor ouders de gelegenheid om met elkaar te praten en eventueel ervaringen te delen.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.