Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

23-04-19

Thema-avond Respectvol uit elkaar (20 mei in Heerlen)

Op 20 mei organiseert Stichting Yvoor een thema avond over ‘Respectvol uit elkaar’. Hoe doe je dat op een respectvolle manier voor jezelf, je kinderen en je omgeving? Eregast van deze avond is Marieke Lips; bedenker en oprichtster van de kinderbehartiger.

20-04-19

Vrolijk Pasen!

Fijne paasdagen allemaal.

18-04-19

Buitenspelen is gezond!

Het is weer heerlijk weer, tijd om naar buiten te gaan want buitenspelen is gezond voor kinderen. Bewegen op een natuurlijke manier helpt om op normaal gewicht te blijven en het bevordert de lichamelijke motoriek. Buitenspelen is echter niet alleen gezond voor het lichaam. Het leert kinderen al op jonge leeftijd hoe ze met elkaar om moeten gaan. Het maakt hen sociaal sterker. Met wie ga ik spelen vandaag? Wie wil er met mij spelen? Wat gaan we doen?

16-04-19

Tip voor tweede Paasdag: paaseieren zoeken in Heerlen

Op tweede Paasdag kun je in Heerlen op PaasPrijzenJacht! Jong en oud mag meedoen met deze avontuurlijke eierzoektocht. Er zijn mooie prijzen te winnen...

16-04-19

Op pad met de Paddenman!

In de poelen en vennen op de Brunssummerheide is het een waar paradijs voor kikkers, padden en salamanders. Tijdens een normale wandeling zie je ze niet vlug. Maar als je op pad gaat met onze paddenman is dat helemaal anders! Speciaal voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar gaat hij op zondagochtend 28 april van 10.00 tot 12.00 uur op zoek naar kikkers, padden en salamanders. Als je zin hebt om mee te gaan, meld je dan vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

15-04-19

Week van de Teek

Heerlijk de zon schijnt, naar buiten allemaal! Rennen door het hoge gras, werken in de tuin, fijne boswandelingen maken met je gezin, maar pas op voor teken. 

11-04-19

Start Kinderkookclub in the Break.

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar en vind jij het leuk om samen te koken en te eten? Kom dan elke dinsdag naar Break's Kitchen.

08-04-19

Family Factory toptip: Verstevig de banden in je gezin!

Als je zou moeten omschrijven hoe het gaat met de onderlinge relaties in je gezin, wat zou je dan zeggen? Hoe stevig zit het geheel momenteel in elkaar? En is dat de laatste tijd hechter geworden? Of juist wat minder hecht?

07-04-19

Iris blogt: Slijm!

Soms staat mijn mobieltje op springen, heb ik even geen tijd om te kijken en blijft het belletje dwingend gaan; “Ping, ping, ping. Kijk nou, kijk nou ik wil aandacht.”

Oké, ik geef toe, snel even kijken en ooooohhhh wat lees ik nou?

02-04-19

Autisme Week

Om wereldwijd aandacht te schenken aan autisme, is het deze week autismeweek. Maar hoe leg je aan je kind op een makkelijke manier uit wat het is? Hieronder vind je een uitleg die je misschien zou kunnen gebruiken.

02-04-19

ouders, therapeuten, leerkrachten, pedagogische mw. en verzorgenden van kinderen met een beperking gezocht

Beste ouders/therapeuten, leerkrachten, pedagogische mw. en verzorgenden,

We zijn 4 enthousiaste studenten (Marie, Isabelle, Diana en Larissa) van de opleiding ergotherapie en op dit moment zijn we bezig met een leuke afstudeeropdracht voor onze bachelorscriptie op Zuyd Hogeschool te Heerlen.

31-03-19

3, 4 en 8 april Speel/koffie-uurtje in peuteropvanglocaties van Kinder Opvang Parkstad

Onder het genot van een kopje koffie voor de ouders kunnen de

peuters meedoen met spelletjes, een knutselactiviteit of

gewoon gezellig spelen en  kennismaken met de peuteropvang.

29-03-19

Peutermaand in de gemeente Landgraaf!

Ook dit jaar organiseert Kind en Gezin Welsun in de maand april samen met diverse ketenpartners de Peutermaand. Een maand vol met gratis activiteiten voor peuters en hun ouders/opvoeders.

Ga voor meer informatie naar onze agenda of naar www.welsun.nl

29-03-19

Geldtips voor de wat oudere kinderen

In de Week van het Geld leren we kinderen omgaan met geld. Maar ook de al wat oudere kinderen, die soms zelfs al eigen inkomsten hebben, hebben vaak nog hulp nodig bij geldzaken. Wist je dat er op de website van het Nibud allerlei handige geldtips staan voor jongeren? Zo kun je er lezen welke dingen je moet regelen als je 18 jaar bent. Of hoeveel je kan verdienen met een bijbaan. Je kan er checken of je belasting terug kan vragen. Of hoeveel bepaalde dingen maandelijks kosten, zoals een telefoon of een scooter. Maar je kan er ook terugvinden waar je terecht kunt bij schulden.

27-03-19

Tips voor zakgeld

In de Week van het Geld gaan we op allerlei onderwerpen in die te maken hebben met kinderen en geld. Vandaag: zakgeld! 
Vanaf welke leeftijd begin je er mee? En wat is nou een gebruikelijk bedrag per leeftijd? Geef je contact geld of stort je het op een rekening?

27-03-19

Op Pad! AUTI-TREFF

Elke maand vul ik de agenda van onze website www.jeugdengezinparkstad-limburg.nl  aan met nieuwe activiteiten die te maken hebben met opvoeden en opgroeien. Nieuwsgierig als ik ben, zou ik graag eens overal even willen binnenwippen om te kijken wat deze activiteiten nu inhouden. Wie komen er? Welke vragen hebben de mensen die deelnemen en wat zou ik kunnen leren van zo’n activiteit?

Daarom vanaf nu maandelijks de rubriek: Op Pad!