Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

28-04-20

overzicht coronahulplijnen.

Heb jij vragen of zorgen en weet je niet waar je steun kunt zoeken? Hier staan alle hulpdiensten op een rij:

28-04-20

Het Blote VoetenPark gaat weer open!

Open vanaf woensdag 29 april, met speciale maatregelen
Reserveer nu je exclusieve wandeling bij het BloteVoetenPark!

Geniet van de lente en reserveer jouw exclusieve blotevoetenwandeling! Met onze speciale maatregelen geniet je als gezin, koppel of individu op een veilige manier van een wandeling op blote voeten! Nadat we 27 maart ineens toch niet open mochten, hebben we nu wel definitief groen licht gekregen om met speciale maatregelen vanaf woensdag 29 april open te gaan!

27-04-20

Koningsdag

Vandaag is het Koningsdag, maar wel een heel andere dan anders. Geen vrijmarkten, geen activiteiten in de buurt of in de stad. Hoe maak je er toch een feestelijke dag van? Wij geven hier een paar tips:

24-04-20

Tekenbeet!

Na deze kwakkelwinter en nu het al weken mooi weer is zijn de teken ook weer actief. Misschien komen jullie nu niet veel in het bos, park, of maar teken komen ook voor in de tuin. Ze zitten in de buurt van bomen of struiken in hoog gras of tussen dode bladeren. Teken kunnen zich vastbijten in de huid van mensen. Van een tekenbeet kun je ziek worden. In Nederland kunnen teken de ziekte van Lyme overbrengen en in zeldzame gevallen tekenencefalitis (TBE tick-borne encephalitis .

23-04-20

Handen thuis

Dit is een column in een serie over het gezin in tijden van corona. Onder de naam #goedverbonden schrijft gezinspsycholoog Paulien Kuipers van Stichting Kinderleven over thema’s en gebeurtenissen uit haar praktijk.

21-04-20

Op Pad: Kabouterdorp

Op Pad: Kabouterdorp

Er viel een uitnodiging op onze deurmat: “Kom je kijken naar ons kabouterdorp?” met daarop een tijdstip vermeld. Dit ‘mini-museum’ werkte dus keurig met een corona-tijdslot. De uitnodiging kwam van onze overbuurmeisjes Fenne (9 jaar) en Ynte (6 jaar). Eerder deze week waren ze al aan de deur geweest met de vraag of we kurken hadden want ze gingen kabouters maken voor hun kabouterdorp, met in een adem daaraan toegevoegd: “niet dichtbij komen, zet ze maar voor de deur”.
Nu was het dorp blijkbaar af en mocht ik komen kijken als niemand zou hoesten, niezen of koorts had. Het leek me een uitstekende gelegenheid om deze twee dametjes (met natuurlijk toestemming van hun ouders) vragen te stellen over hoe zij nu deze vreemde coronatijd beleefden.

20-04-20

Vragenspreekuur bij Samen een Gezin.

Ik merk dat veel mensen in een samengesteld gezin met vragen zitten. Vragen over dingen die gebeuren thuissituatie, pijnlijke gevoelens waar ze niet goed raad mee weten of hele praktische vragen. In plaats van een letterlijk ‘inloopspreekuur’ start ik daarom met een wekelijks bel en vraag-maar-raak uur.I

I

18-04-20

Iris blogt: Een weekje NIKS.

Het zal zo ergens in januari zijn geweest, dat ik verzuchtte; “Ik wil een week vakantie, ik wil een week even he-le-maal NIKS. Het is zo leuk allemaal, cursus Frans, sporten, veel sociale contacten en natuurlijk ook nog werk, maar ik heb behoefte aan even helemaal niets van dit alles, nee ook geen vakantie met geplande uitjes in de buurt, even NIKS.” We spraken af ergens een weekje NIKS in te plannen maar ja, je weet hoe het gaat.

17-04-20

Family Factory Toptip van de Week: Een voorjaarsvakantie met minder stress

Betrap je jezelf er weleens op dat vrije dagen en vakantieweken soms vermoeiender zijn dan gewone weken? Dat je halverwege zo'n week ineens je werk mist omdat thuis zijn nóg meer energie kost? Maak dan een bucketlist om van deze week een feestje te maken.

17-04-20

Pubers Wie kan ze goed binnenhouden in deze coronatijd?

Dit is een column in een serie over het gezin in tijden van corona. Onder de naam #goedverbonden schrijft gezinspsycholoog Paulien Kuipers van Stichting Kinderleven over thema’s en gebeurtenissen uit haar praktijk

14-04-20

Beleeft theater vanuit je woonkamer!

PLThuis

U heeft vast al vernomen dat PLT – net zoals alle andere theaters in het land -  dicht is tot 1 juni.
Betekent dit dat u ons al die tijd moet missen? Nee! We hebben goed nieuws, want vanaf vandaag brengen we het theater gewoon naar u toe. Met plezier en ook een beetje trots lanceren we #PLThuis! Een nieuw online platform waarop nieuwtjes, ontwikkelingen van artiesten, tips, artikelen én interessante live-registraties samenkomen. Steeds meer artiesten vinden hun publiek momenteel online. Op #PLThuis! Bieden we hun performances een centraal podium en creëren we samen een theaterbeleving voor een groot en breed publiek thuis.

Laat u prikkelen door ‘plt at home’. Leuker en verrassender dan tv. Heeft u zelf een leuke tip? Mail deze dan naar marketing@plt.nl met in de onderwerpregel tip#PLThuis! samen met u bouwen we graag aan een mooi en gevarieerd programma voor #PLThuis! Wie weet waar het ons nog brengt…

Houd onze social media in de gaten voor meer interessante nieuwtjes.

12-04-20

Vrolijk Pasen!

Fijne paasdagen allemaal.

10-04-20

Radio Parkstad heeft kinderuitzending.

Omdat nu alle kinderen thuiszitten vanwege het coronavirus, is er iedere vrijdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur een radioprogramma speciaal "voor en door kinderen" te beluisteren op Radio Parkstad. Kinderen kunnen een verzoekplaatje aanvragen en de zoon van de programmamaker is DJ!

 

09-04-20

Leestip. Wiebelen en friemelen thuis

Heb jij ook zo'n kind dat geen minuut stil kan zitten?

In dit boek, geschreven door Monique Thoonsen en Carmen Lamp, wordt op heldere wijze, met behulp van illustraties, testjes en alledaagse voorbeelden, uitgelegd hoe zintuiglijke prikkelverwerking verloopt. Niet alleen bij je kind, maar ook bij jou en andere gezinsleden. Je leert welk gedrag past bij onder- en overprikkeld zijn en hoe je snel, eenvoudig en met meer begrip op dit gedrag kunt reageren. Binnen je eigen gezin, maar ook bij familie, met vriendjes, op feestjes, tijdens wassen of aankleden en in situaties zoals boodschappen doen.

Voor leerkrachten is er ook een boek van deze schrijvers: Wiebelen en friemelen in de klas.

Ga je dit boek kopen? Steun dan de locale boekhandel en koop dit boek bij hen!

07-04-20

Online vragenuurtje borstvoedingsvragen.

Vanaf nu organiseert Geboortezorg Limburg iedere woensdag het online vragenuurtje voor al jouw borstvoedingsvragen. Je spreekt dan eenvoudig via jouw laptop, tablet of telefoon met Lactatiekundige IBCLC - Gertie Roberts en andere (aanstaande) ouders. Iedere woensdag van 11.00 – 12.00 uur
Direct aanmelden? Dat kan via: https://www.geboortezorglimburg.nl

05-04-20

Nieuwe winactie op onze facebookpagina!

Nog een week en het is Pasen. Doe mee met onze nieuwe winactie op facebook. Plaats daar jullie knutselideetjes voor Pasen en maak kans op zo'n leuk boekje van Family Factory vol opdrachten en uitdagingen voor jou en de kids!

Actie loopt tot en met dinsdag 7 april.