Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

08-03-21

Mamaliefde is... Papliefde is...

Met de nieuwe campagne ‘Mamaliefde is… Papliefde is...’ wil demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) helpen om stress onder aanstaande moeders en vaders tijdens en na hun zwangerschap te verminderen. Door moeders en vaders op te roepen om zorgen rondom bijvoorbeeld financiën, relatie en wonen met hun zorgverlener te bespreken, wordt de kans op een goede start van hun kind vergroot.

08-03-21

Terug naar school: hoe gaat het met je kind?

De basisscholen en de kinderopvang zijn sinds kort weer open. Leerlingen van middelbare scholen mogen weer minstens één dag per week naar school. Goed nieuws, maar misschien heeft je kind helemaal geen zin in school of zit hij/zij met allerlei vragen.

05-03-21

Week van de Lentekriebels

De landelijk Week van de Lentekriebels is vandaag van start gegaan. In deze themaweek bespreken we onderwerpen als relaties en seksualiteit. Hoe ouder kinderen worden, hoe lastiger ze het vaak vinden om hierover vragen te stellen. Als ouder kun je daar zelf ook moeite mee hebben. Het is niet altijd gemakkelijk om met je kind over liefde en seksualiteit te praten.

04-03-21

Leestip: Mild ouderschap

Ik onthul geen tienstappenplan richting perfect ouderschap, noch beschrijf ik een weloverwogen strategie om je kinderen te doen gehoorzamen’, laat auteur Nina Mouton weten. ‘Wel doopte ik de pen in mijn ervaring als moeder, vrouw en gezinspsychologe om jou te helpen met de zoektocht naar je moeder- of vadergevoel. Mild Ouderschap is mijn zachtmoedig maar doortastend pleidooi voor mildheid tegenover jezelf, je kinderen en je omgeving. Haal eruit wat erin zit en wat past voor jou en je gezin.’

01-03-21

Jong, nieuw team gaat jongerenwerk in Landgraaf ontwikkelen!

Ze zijn op sociale media al vaker in beeld geweest met hun leuke filmpjes en initiatieven:  Amiée LaurenseKenny LaurentzenJosiemar van der Werp en Evelien Baur, mijn collega’s: de jongerenwerkers van JENS. Nieuwsgierig geworden door deze filmpjes, wilde ik wel wat meer weten over het jongerenwerk. Elkaar rond de tafel ontmoeten kon natuurlijk niet, dus werd het een bijeenkomst via Teams. Niet alleen de jongerenwerkers, maar ook één van de jongeren, Nikita, sloot hierbij aan.

21-02-21

Programma Spraakmakers over angststoonissen bij kinderen

Het programma ‘Spraakmakers’ van Radio NPO1 besteedt aandacht aan angstklachten en -stoornissen van kinderen. De serie is gemaakt door journalist Maarten Bleumers, wiens zoon ook een angststoornis heeft. Naast diverse deskundigen komen kinderen en hun ouders aan het woord.

20-02-21

Invloed van vaders op leesgedrag kinderen

Jongens hebben een achterstand in lezen ten opzichte van meisjes. Hoe kan jij jouw zoon helpen om meer leesplezier te krijgen en de leesvaardigheid te verbeteren? Onderzoek wijst uit dat vaders vaker als rolmodel kunnen optreden.

14-02-21

Winactie Carnaval!

Alaaf! 

Carnaval is weer in het land, de tijd om je te verkleden in knotsgekke kostuums en om alle remmen los te gooien. Althans, in tijden zonder corona.

Nu moeten we er thuis een feestje van maken. Met schmink maak je de outfit van je kind helemaal compleet. En voor het origineelste, mooiste gezicht hebben we een prijs. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

 

Ga naar onze facebookpagina en doe mee.

Deze actie geldt tot en met maandag 15 februari! 

13-02-21

Iris blogt: Hang zelf de slingers op!

Het is vrijdagavond, de vrijdag voor carnaval. Andere jaren kon je tot bij ons vaag de geluiden van het feest in de stad horen. Dit jaar niet, het is stil. Geen zingende en dansende mensenmassa. Geen intocht van de Blauwe Sjuut die met zijn grote confettikanon het feest in knalt. Niets van dit alles.

12-02-21

Genoeg te doen in Landgraaf tijdens de carnavalsvakantie!

Elke dag is er in Landgraaf iets leuks te doen tijdens de carnaalsvakantie. De jongerenwerkers van Jens nodigen jullie uit, doe mee!

12-02-21

Leestip: Stilzitten als een kikker – Mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders

Dit boek van Eline Snel staat boordevol mindfulnessoefeningen en verhaaltjes. Honderdduizenden kinderen hebben er al baat bij gehad: ze komen erdoor tot rust en leren hun piekergedachten te beheersen. Deze nieuwe editie is nu voorzien van een voorwoord van mindfulnessgoeroe Jon Kabat-Zinn. 

11-02-21

Wintergames 2021 In Klimmen en Voerendaal

Wintergames 2021

Met de Wintergames organiseren we, The Move Factory,  extra sport- en spelactiviteiten voor iedereen van 13 t/m 17 jaar. In deze moeilijke tijd willen we je door middel van een leuke sportieve activiteit positiever door de donkere wintermaanden laten komen. We organiseren op 17 februari een activiteit in Voerendaal en op 19 februari in Klimmen. Gebruik de QR code om je in te schrijven.

Ook via onderstaande links is inschrijven mogelijk:

Lasergame: https://intranet.themovefactory.nl/subscribe/177/lang:nl/

Bubble voetbal: https://intranet.themovefactory.nl/subscribe/178/lang:nl/

10-02-21

Chat Veilig Thuis blijft tijdens avondklok ook ’s avonds bereikbaar

Nu de avondklok is verlengd blijft de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 2 maart op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

09-02-21

Safe internetday 2021

 Gemiddeld worstelt driekwart van de ouders met de mediaopvoeding van hun jonge kind. Het onderwerp is nu extra relevant in verband met corona. Maar hoe zorg je dat de schermtijd leuk én veilig is? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby of peuter? Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Een folder met zeven praktische tips biedt houvast.

09-02-21

Weer naar school en kinderopvang

De basisscholen en de kinderopvang gaan weer open. Fijn nieuws. En toch roept de opening van scholen en de kinderopvang ook veel vragen op. Geef jezelf en je kinderen rust om weer in dit ritme te komen. Wat helpt jullie in deze nieuwe situatie

06-02-21

Vragen en antwoorden over oppassen.

Er zijn veel vragen over oppassen. Zeker nu veel ouders overvolle dagen hebben met de combinatie thuiswerken, thuisonderwijs verzorgen en tijd voor leuke dingen en zichzelf. Even wat extra hulp en aandacht voor de kinderen kan veel druk van de ketel halen. Hieronder staan enkele vragen met antwoord.