Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

25-11-19

Vijf tips: zo is Sinterklaas óók leuk voor kinderen met autisme

Met de landelijk intocht van Sinterklaasafglopen weekend in Apeldoorn is het Sinterklaas-seizoen weer volop aangebroken. Hoe zorg je ervoor dat het voor jouw kind met autisme niet té spannend wordt? Vijf tips voor een geslaagd Sinterklaasfeest:

21-11-19

Sjpruut: een maatje voor jou en je kleine spruit in Heerlen

Zwanger of jonge ouder in Heerlen? Er komt veel op je af en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Op de website www.sjpruut.nl vind je een handige tijdlijn om zo gemakkelijk de voor jou belangrijke informatie te vinden. Zo vind je babystartpakketten, tips, adviezen en activiteiten voor de gezondheid van jou en je kleintje of gewoon dingen die het leven leuker maken. Er wordt veel aangeboden en georganiseerd in Heerlen, maak er gebruik van. Want Sjpruut wil een maatje zijn, voor jou en je kleine spruit.

Bekijk de website eens of breng eens een bezoekje aan een Sjpruut Café om ervaringen te delen met andere zwangere vrouwen of jonge ouders!

 

 

19-11-19

CareFree App tegen kindermishandeling

Bekijk hier het filmpje over de CareFree App: Naomy Rojnik vertelt over de app die ze heeft ontwikkeld om jongeren te informeren over wat kindermishandeling is en om ze een hulpmiddel aan te bieden voor als ze het bespreekbaar willen maken. Je kunt de app gebruiken als je je zorgen maakt over jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over een ander.

19-11-19

Filmpje over kindermishandeling

Bekijk het filmpje over kindermishandeling, vanuit het oogpunt van het kind. Het filmpje is gemaakt in het kader van de week tegen de kindermishandeling. 

18-11-19

Week tegen Kindermishandeling 18-24 november!

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één teveel. Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem, daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november 2019) de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. We vragen hen hun verhaal te delen en halen inspiratie uit hun ervaringen over wat hen heeft geholpen. Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten? Zodat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

15-11-19

Leren schrijven: een kwestie van oefenen

Het is vandaag internationale I love to write-day. Hoog tijd om aandacht te besteden aan de schrijfvaardigheden van jouw kind. Leren schrijven is een kwestie van goed oefenen. Maar hoe kun je dit oefenen stimuleren en hoe kun je je kind helpen? 

12-11-19

Iris blogt: Fiets veilig.

Zoals elke morgen ga ik vandaag op de fiets naar mijn werk. Ook deze keer heb ik ervoor gezorgd dat ik niet in de stroom schoolgaande jeugd terecht ben gekomen. Gewoon even iets eerder of iets later dan klokslag acht uur vertrekken. Dat fietst een stuk relaxter.

Voor mij dan, de jeugd is al superrelaxed. Ze fietsen doodgemoedereerd met z’n drieën (of meer) naast elkaar, ach dat deed ik vroeger ook. Ze rijden gezellig tegen de richting in (want dat is handiger) en slaan zonder een hand uit te steken of om te kijken links af.

11-11-19

Sjpruutcafé In Heerlen: Hoe kan ik het beste mijn kleintje opvoeden?

Kom jij morgenochtend 12 november naar het Sjpruutcafé in Heerlen? Ontmoet (aanstaande) mama’s samen met jouw kindje. Het Sjpruutcafé is op elke dinsdag en woensdag op plekken in Heerlen. 

11-11-19

Sint Maarten

Afgelopen weekend trokken kinderen uit heel Parkstad de straat op met lampionnen. En vanavond zullen er ook hier en daar nog wat lampionnen branden, want het is vandaag namelijk officieel Sint Maarten! 

Maar waarom vieren we dit feest eigenlijk? Wie is Sint Maarten? Wij vertellen het jou, zodat jij het weer aan je kinderen kan vertellen wanneer de lampionnen aangaan vanavond!

 

04-11-19

VoorleesExpress van start in Bibliotheek Landgraaf!

In september is in Bibliotheek Landgraaf de VoorleesExpress van start gegaan. Kinderen met een taalachterstand krijgen door de VoorleesExpress extra aandacht. Twintig weken lang bezoekt een vrijwilliger een gezin om samen te lezen en taalspelletjes te spelen. Het doel is om de taal en het leesplezier een vaste plek in het gezin te geven.

Een van de tien Landgraafse vrijwilligers is Maud Hendriks. Zij leest voor in een Syrische gezin dat sinds vier jaar in Nederland woont.
Voor de vrijwilligers die starten in januari heeft Maud nog een mooie tip: “Stap positief en spontaan in dit mooie avontuur. Je weet van tevoren niet hoe de kinderen zijn. Gaandeweg leer je het gezin kennen en zij jou, en dan komt de wisselwerking vanzelf.

 

30-10-19

Scheidingsloket Landgraaf gaat open op 1 november.

Heeft u vragen over uw (verbroken) relatie? Maakt u zich zorgen over het effect van de scheiding op uw kinderen? Of verloopt de communicatie met jouw(ex-)partner niet zoals u zou willen?
Het Scheidingsloket kan u ondersteunen bij relatieproblemen en tijdens of na een scheiding.

29-10-19

De dag van het internet

Vandaag is het de internationale dag van het internet. Het is belangrijk om je kind te leren om veilig om te gaan met het internet. We geven je drie tips over hoe je hierover in gesprek kan gaan met je kind. 

28-10-19

Scheidingscafe in Kerkrade op 14 en 20 november

Ben je opa, oma, vriend, vriendin, collega, kleuterleidster, juf, meester, financieel adviseur, accountant, ben je zelf gescheiden of ga je gescheiden? Kom dan naar het scheidingscafe in Kerkrade.

24-10-19

Wat doe jij met dat uurtje extra?

Komend weekend gaat de klok een uurtje achteruit. Dat betekent dat we een uurtje langer weekend hebben! Wat ga jij samen met je gezin doen met dat extra uurtje? We geven je graag wat ideeën.

23-10-19

Op Pad: Opening Sjpruutcafe in buurtpunt the Break Heerlen.

Deze keer was ik voor onze rubriek 'Op Pad’ aanwezig bij de feestelijke opening van het Sjpruutcafé in buurtpunt The Break te Heerlen. Sjpruutcafé is onderdeel van het project Kansrijk van Start, zo hoorde ik van de daar aanwezige projectleider Annemie Ackermans

23-10-19

Mama-café Waubach Kinder EHBO

Een pleister plakken kunnen we allemaal, maar wat doe je als jouw kind zich bijvoorbeeld verslikt in een stukje speelgoed? De eerste minuten zijn cruciaal, zeker bij jonge kinderen, want hoe goed je ook op je kind let: een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij hebben op 6 november dhr. Winant Stickelbruck van de EHBO vereniging Landgraaf uitgenodigd. Hij komt ons deze morgen e.e.a. uitleggen over EHBO aan kinderen. Deelname is zoals altijd gratis!