Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

08-02-22

Kindvriendelijke corona lollyzelftest.

De Lolly test is één van de makkelijkste coronatesten ontwikkeld. Ideaal voor kinderen, senioren, mensen met een beperking of simpelweg iedereen die niet houdt van een stokje in de neus.

Deze corona zelftest wordt afgenomen via de mond en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk.

De Lolly zelftest is zeer nauwkeurig, kindvriendelijk en spelenderwijs af te nemen.

07-02-22

Jongeren steeds vaker in de knel door corona.

Steeds meer jongeren hebben mentale problemen als gevolg van de coronacrisis. Alleen al bij jongerenorganisatie JENS in Landgraaf, Heerlen en Voerendaal hebben zich afgelopen jaar 300 jongeren méér gemeld dan het jaar ervoor.

JENS, een afkorting voor jong en sterk, behandelt op dit moment 3900 cliënten uit drie Parkstadgemeentes. Het zijn allemaal jongeren vanaf 12 jaar die op de een of andere manier hulp krijgen.

Bekijk de video's op: https://www.1limburg.nl/video-jongeren-steeds-vaker-de-knel-door-corona

 

 

 

 

 

07-02-22

Vorige week was een van onze beweegtips: Leer jongleren! Wie is het gelukt?

Dit zijn de tips voor deze week:

Tip 1 Tijdens het werk: Maak propjes van het oud papier en gooi deze in de prullenbak. Lukt het niet, sta dan op en probeer het opnieuw. Doe dit samen met een collega, wie wint?

Tip 2 voor bij de TV: Leg een theedoek voor je op de grond en schuif deze met blote voeten naar je toe en weer terug. Lukt het ook om hem met je tenen op te pakken?

Tip 3 voor buiten: Neem in de winkel eens de producten die in het onderste schap liggen. Houd daarbij je rug recht en zak door je knieën. Beter voor je gezondheid en beter voor je portemonnee.

Deze tips komen van www.Spelendbewegen.nl

05-02-22

Podje Opvoeden!

Podje Opvoeden! Onder deze titel verzorgt gezinspedagoog Joyce Blauwhoff, een podcast. In de wekelijkse afleveringen deelt zij waardevolle inzichten en tips rondom opvoeden en het begeleiden van kinderen.

02-02-22

Tips voor het voorlezen

Voorlezen is elke dag een feest!

01-02-22

Start vaccinatie HPV virus, nu ook voor jongens.

Vanaf nu krijgen ook jongens een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen HPV. Zowel jongens als meisjes ontvangen de uitnodiging voor de prik voortaan in het jaar waarin zij tien jaar oud worden.

01-02-22

Beweegtips voor binnen en buiten!

Hier zijn de eerste beweegtips voor thuis, op je werk en buiten!

Tip 1: Ga aan de slag met ballen en leer jongleren!

Tip 2: Plan deze week met je collega's een vergaderwandeling.

Tip 3: Ga naast een verkeersbord staan. Spring omhoog en probeer het bord zo hoog mogelijk aan te raken. Doe dat de hele week en probeer steeds hoger te komen.

31-01-22

Kids & Koffie Landgraaf: Workshop Herrie in Huis

Kinderen maken ruzie. Het ene kind meer dan het andere, maar ruzie is onvermijdelijk. Als ouder kun je er soms gék van worden: kunnen ze nu nooit eens gewoon gewóón doen? Waarom is het nodig om te vechten om een bepaald plekje op te bank, terwijl de bank groot genoeg is? En hoe komt het dat je oudste zijn ogen nog niet open heeft en het presteert om al ruzie te maken met zijn zusje? In deze workshop krijg jij als ouder veel informatie en tips over waarom kinderen ruzie maken en we zoomen vooral in op wat je als ouders kunt doen als de kinderen ruzie maken en hoe je ruzie kunt voorkomen.

30-01-22

Februari Beweegmaand!

Februari is vaak zo'n saaie maand daarom roepen we deze maand uit tot Beweegmaand!

Kom thuis, buiten en op je werk in beweging. Waarom bewegen zo goed is voor je vertelt Erik Scherder in dit filmpje!

https://www.youtube.com/watch?v=wjEH2CSi1-s

26-01-22

Kids&Koffie Landgraaf

Kids&Koffie woensdag 2 februari

Proeven als Rupsje Nooitgenoeg!

Ken jij het boek Rupsje Nooitgenoeg geschreven door Eric Carle? Waarschijnlijk wel. Wij gaan niet alleen voorlezen uit dit boek, maar we gaan samen net als Rupsje Nooitgenoeg heel veel dingen proeven. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om jouw vragen over gezonden voeding of het eetgedrag van jouw kind te stellen. Kom jij ook?

Vanwege de RIVM maatregelen is aanmelden noodzakelijk. Mondkapjes zijn tijdens het lopen in de locaties verplicht en natuurlijk hebben jullie geen verschijnselen die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus.

Aanmelden kan via: mail ikuipers@jenshelpt.nl Tel: 0621888921 of mail: nschiffers@jenshelpt.nl tel: 0618646543

Woensdag 2 februari van 9.30-11.00 uur. Locatie Jens in Brandenberg, ingang Heggenstraat 32 Landgraaf

kids & Koffie is ook actief op Facebook. Volg ons op  www.facebook.com/Kids-Koffie-Landgraaf

26-01-22

Nationale Voorleesdagen

Vandaag gaan de Nationale Voorleesdagen van start. Het boek 'Maar eerst ving ik een monster' is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Het boek dat is geschreven door Tjibbe Veldkamp, met illustraties van Kees de Boer, staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari 2022. Er verschijnt dan een speciale mini-editie van het boek.

21-01-22

Wereld Knuffeldag

Nu het vandaag Wereld Knuffeldag is en we het vanwege covid het met minder fysieke knuffels moeten stellen, zijn onze pluche vriendjes extra belangrijk! Deze blog is al eerder verschenen, maar blijft actueel!

18-01-22

Luiers weg, mijn kind is zindelijk!

Gaat jouw kind binnenkort naar de basisschool en is het nog niet zindelijk? 

13-01-22

Leestip: Er moet mij iets van het hart

Moeders en stiefmoeders komen ongevraagd in elkaars leven en hebben in veel gevallen een kwetsbare relatie. Hoe ziet deze eruit? Wat wil je met elkaar? Wat kun je met elkaar? Iedere week overleg over de kinderen of elkaar zoveel mogelijk uit de weg gaan? Dit beeldboek geeft je een kijkje in de keuken van andere bonusmoeders. Met héél veel tips en trucs.

De auteurs hebben vanuit professionele en persoonlijke ervaringen herkenbare, grappige en soms pijnlijke momenten in beeld gebracht. Hiervoor hebben we met honderden moeders en stiefmoeders gepraat – hun gedachten en gevoelens zie je terug in dit boek! Het staat vol herkenbare situaties voor alle moeders en stief-plus-bonusmoeders.

10-01-22

Aanvragen schoolspullentas Stichting Leergeld.

Leergeld Parkstad helpt je met een bijdrage voor schoolspullen, sport of hobby als:

  • je in Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld of Voerendaal woont
  • je kind(eren) van 4 t/m 18 jaar hebt
  • niet genoeg geld hebt (door werkloosheid, bijstand, arbeidsongeschiktheid, betaald werk met te weinig inkomen) 

Zo kun je je kind lekker laten meedoen met vrienden en vriendinnen!

Aanvragen kan via:

https://leergeldparkstad.nl/aanvragen/

04-01-22

Wereld Kankerdag.

Vandaag is het Wereld Kankerdag. Daarom even aandacht voor dit boek: Wanneer je als ouder kanker hebt

Wanneer je als moeder of vader van een (jong) gezin te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je leven en dat van je gezin meteen behoorlijk op z’n kop. Hoe ga je om met alles wat er op je afkomt? Wat vertel je de kinderen? Er bestaat geen draaiboek voor het omgaan met alle veranderingen na de diagnose kanker, maar ervaringen van gezinnen die hier eerder mee te maken kregen en kennis uit wetenschappelijk onderzoek kunnen hier wel bij helpen. In dit boek zijn die ervaringen en kennis verwerkt.

Dineke Verkaik en Paul Boelen reiken drie ‘taken’ aan waarmee gezinnen zich kunnen voorbereiden op de veranderingen na de diagnose. Het is een praktisch boek voor ouders, met veel informatie, ervaringsverhalen en oefeningen voor het aanpassen aan de veranderingen in je persoonlijk leven, in het gezinsleven en in de opvoeding van de kinderen.

Naast dit gezinsboek is er een apart werkboek ter ondersteuning voor kinderen (6-14 jaar) die een ouder met kanker hebben: Wanneer je moeder of vader kanker heeft.

Wanneer je als ouder kanker hebt
Dineke Verkaik en Paul Boelen

SWP Uitgeverij ouderscentraal

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv