Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

04-01-21

Online Magazine van over thuiswerken en opvoeden van Triple P

Het online magazine over Positief Opvoeden in onzekere tijden is voor alle ouders beschikbaar via positiefopvoeden.nl. In het megazine taan verschillende artikeltjes (over praten met kinderen, goed voor jezelf zorgen en thuiswerken), quotes van ouders en professionals, een interview met een verpleegkundige, de top 10 tips in verschillende talen, een beeldverhaal en een ademoefening.

https://www.positiefopvoeden.nl/nl/special-editions/positief-opvoeden-tijdens-corona-nederland/#!/thuis-werken-en-opvoeden-combineren

02-01-21

Complimentjes geven is top!

Zelfvertrouwen is een van de belangrijkste dingen die je aan je kinderen kunt meegeven. Toch mopperen we vaak meer op onze kinderen dan we zelf willen.

31-12-20

gelukkig nieuwjaar!!!

Wij wensen jullie in 2021:

Veel kusjes van je kind(eren).
Omhelzingen van kleine armpjes om je nek.
Een liefdevolle partner die onvoorwaardelijk naast je staat.

Oren die naar jou willen luisteren als je even stoom wilt afblazen.
Ogen die jou ook zien, uniek zoals jij bent.
Monden die wijze woorden spreken en niet oordelen.
Handen die je even willen helpen.
Schouders waar je even tegenaan kunt leunen.

Want jij hebt de mooiste, zwaarste en intensiefste ‘baan’ van je leven: Het opvoeden van een kind.

27-12-20

Mijn kind is bang van vuurwerk

Deze jaarwisseling is er voor consumenten een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk in het hele land. Het verbod geldt niet voor fopvuurwerk en schertsvuurwerk, zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes.

Peuters en kleuters kunnen schrikken van plotselinge harde knallen en voor hen kan de jaarwisseling maar ook de dagen ervoor en erna vervelend zijn.

Is jouw kind bang voor vuurwerk? Lees dan verder!

24-12-20

kerstwens

Ik hoop voor jou

een warme kerst

met wie er 

om jou geeft.

Ik hoop voor jou

een kerst vol liefde

die je met een lacht beleeft.

 

 

 

bron: www.woordkunsten.nl

23-12-20

Leestip: Pubers zijn leuk! Zeker als je ze begrijpt.

Een boek met columns en inhoudelijke artikelen vol eyeopeners en praktische tips. Geen theoretisch boek over het puberbrein, maar een inspiratieboek voor bij het grootbrengen van en omgaan met pubers geschreven door Tischa Neve.

22-12-20

Peuterfratsen.

Driftbuien, jengeldagen, peuterfratsen tijdens het eten. Het is even niet anders;  voor een peuter zorgen is leuk maar kan vaak ook erg vermoeiend zijn. Hoe kan jij het makkelijker maken voor jouw en je peuter?

20-12-20

De oudertelefoon, een luisterend oor voor iedere ouder.

We begrijpen dat opvoeden een uitdagende taak kan zijn. Dat je het graag goed wil doen, maar dat het soms ook kan voelen alsof het te veel wordt.

Weet dat je hierin niet alleen bent.

De Oudertelefoon biedt iedere ouder een luisterend oor.

https://www.oudertelefoon.nl/

20-12-20

TopTip van de week: Hoera/Help de kerstvakantie..!

Doorgaans kijkt de ene ouder kijkt er naar uit en is de andere na twee weken pas écht aan vakantie toe…De Kerstvakantie, en dit jaar extra lang!

17-12-20

Iris blogt: All you need...

Onze dochter is bij ons met de twee kleintjes. Ze zijn, net zo als elk jaar, van september tot april gewoon wat verkouden. Onze kleinzoon van twee niest en proest ineens de kamer in en ik hoor zijn zusje van net vier zeggen: “in je ebbeloogje Timmie anders vliegen kleine beestjes rond en die maken oma ziek.”

17-12-20

webinar: Jongeren en hun 800 vrienden.

Op de website van Centrum Jeugd en Gezin Midden Limburg staat maandelijks een Webinar op het programma met steeds andere onderwerpen.

De Webinars zijn terug te kijken, maar wel maar voor een bepaalde tijd.

Dit Webinar (jongeren en hun 800 vrienden) kan worden teruggekeken tot 28-01 23.59 uur.

Dit is de algemene terugkijklink:

https://amw-cjg.webinargeek.com/watch/replay/745786/e745b199b594da56eae7e2531cd807f8/

 

15-12-20

Iris blogt: Schoolmaatschappelijk werk in Landgraaf

"Via de bekende ‘pinggg’ maakte mijn laptop mij duidelijk dat er weer een mailtje was binnengekomen. Het kwam van mijn collega’s van JENS en het bleek een mooi document te bevatten, waarin wordt beschreven wat schoolmaatschappelijk werk inhoudt.

14-12-20

Opvoed Party in Mama-Café bibliotheek Landgraaf

Op woensdag 20 januari verzorgt dr.Joyce Akse (Opvoedcoach & Psycholoog) een Opvoed Party tijdens het Mama-Café  Bibliotheek Landgraaf.

Een Opvoed Party is een gezellige én leerzame bijeenkomst, waarin je samen met andere ouders over Opvoeding & Ouderschap praat; dat doen we aan de hand van het Opvoed Party spel.  

 

13-12-20

Workshop: Kind in Beeld Video Begeleiding

Heeft u er een gebruiksaanwijzing bij

Iedere ouder verzucht wel eens: ‘Ik wou dat ik een gebruiksaanwijzing bij mijn kinderen gekregen had!’  

01-12-20

Oudercursus Pittige Jaren gaat weer van start!

In januari 2021 starten we weer met een nieuwe oudercursus Pittige Jaren (Incredible Years).

Pittige Jaren is een training voor ouders/verzorgers van jonge kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar. Het programma richt zich op het versterken van opvoedingsvaardigheden en heeft als doel opvoeders te leren hoe ze het gedrag van hun kind kunnen veranderen. In wetenschappelijk onderzoek is het positieve effect van het programma aangetoond. (Oud-)deelnemers zijn zeer enthousiast over de bereikte resultaten!

26-11-20

Care Free app

Naomy Rojnik ontwikkelde de app Care-Free speciaal voor kinderen. Door de informatie aan te bieden over kindermishandeling via een app wordt deze makkelijker te bespreken en goed toegankelijk voor kinderen die zelf te maken hebben met mishandeling of kinderen die mishandeling vermoeden bij een vriendje of vriendinnetje. Deze app is geschikt voor kinderen/jongeren van 10-18 jaar en gratis te downloaden in de GOOGLE PLAY STORE & APPLE APP STORE!