Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

02-12-18

Mama-café Waubach

De kerstperiode komt eraan en dat vraagt om lichtjes, slingers en andere leuke versiering. Niet iedereen viert kerst, dus daarom gaan we mooie decoraties maken die iedereen in huis of in de tuin kan ophangen.

29-11-18

Sinterklaas WINACTIE: kaartjes voor Gaiazoo!

Wil jij voor jou en je kind een schoencadeautje winnen?

We delen samen met Gaia Zoo Kerkrade twee kaartjes uit aan twee van onze volgers uit Parkstad. Zo maak je kans op de kaartjes voor Gaia Zoo: laat zien dat jullie je schoen hebben gezet!

20-11-18

Informatiemiddag over slechthorendheid

Op vrijdagmiddag 30 november organiseert Adelante een informatiemiddag voor slechthorenden.

19-11-18

Week tegen Kindermishandeling 2018

Kijk niet weg bij een vermoeden van kindermishandeling.
Weten wat je moet doen? Kijk op www.vooreenveiligthuis.nl of vraag advies bij Veilig Thuis op 0800-2000 . Dat kan ook anoniem.

19-11-18

Hoe beperk ik de beeldschermtijd van mijn kind?

Afspraken maken over wanneer en hoelang je kind op social media mag kan soms best lastig zijn, dat weten we als opvoeders allemaal.

18-11-18

Sinterklaas, leuk en spannend!

Sinterklaas met zijn Pieten zijn weer in het land. Het grote feest begint natuurlijk met de voorpret, geholpen door de etalages en de speelgoedfolders die met pakken tegelijk door de brievenbus rollen. De gezelligheid vooraf; het zingen van de Sinterklaasliedjes, het voorlezen, de pepernoten en het speculaas, het schoentje zetten het maken van de verlanglijstjes en voor de ouderen natuurlijk het maken van gedichten en surprises.

16-11-18

Week van de Mediawijsheid 2018

Het is deze week de Week van de Mediawijsheid en het thema is: 'Heb jij het onder de duim?'

07-11-18

Mamacafé Bibliotheek Landgraaf (Burgerhoes) Kinder-EHBO

Omgaan met ongevallen bij kinderen!

Hoe goed je ook op je kinderen let: een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe kun je als ouder handelen in geval van nood?

06-11-18

Uitnodiging informatieavond gezinshuizen

Ieder kind verdient een liefdevolle en stabiele gezinssituatie. Helaas is dat niet altijd het geval. In Nederland kunnen ruim 40.000 kinderen niet meer thuis wonen. Oorzaken als mishandeling, echtscheiding, opvoedingsonmacht of gedragsproblemen van henzelf zijn vaak de aanleiding tot uithuisplaatsing. Als alternatief voor een instelling kunnen deze kinderen terecht in een gezinshuis. Benieuwd wat een gezinshuis is en wat het inhoudt om gezinshuisouder te zijn? Op woensdag 28 november organiseert de gemeente Maastricht, in samenwerking met Xonar, Stichting Driestroom en Gezinshuis.com, een informatieavond over het starten van een gezinshuis.

06-11-18

Interview met een pleegmoeder

Vandaag spreken we met Susan (58 jaar). Ze woont samen met haar twee pleegzonen (10 en 14 jaar) in Brunssum. Waarom heeft Susan de keuze gemaakt om pleegmoeder te worden? Vindt ze het soms moeilijk? Wordt ze ook begeleid? Lees hier het hele interview!

01-11-18

Help! Mijn kind gaat uit! Maandag 12, 19 en 26 november 2018 Informatiebijeenkomst

Als uw zoon of dochter uit gaat roept dat bij u als ouder mogelijk veel vragen op. Hoeveel drinken ze als ik er niet bij ben? Wat doet XTC? Welke aangrijpingspunten heb ik als ouder? Wat werkt en wat zijn veel voorkomende valkuilen? Daarom organiseert Mondriaan in november op diverse locatie de ouderavond 'Help, mijn kind gaat uit!'

In deze ouderavond hoort u over hoe u als ouder nog steeds invloed kan hebben op jongeren. Op een interactieve en uitdagende manier spreken we met u over hoe u omgaat met deze fase in de puberteit. Korte filmpjes dagen uit tot het gesprek. U krijgt informatie over waar jongeren mee in aanraking komen.

U gaat naar huis met concrete adviezen en tips. Er zijn geen kosten aan verbonden. De avond wordt georganiseerd door Mondriaan Preventie. Alle ouders van bovenbouwleerlingen van de middelbare scholen uit regios's Heerlen, Maastricht en Westelijke Mijnstreek, zijn welkom.

Datum en locatie

  • · Maandag 12 november 2018 van 19.00 tot 21.30 Mondriaan, Vijverdalseweg 1 in Maastricht
  • · Maandag 19 november 2018 van 19.00 tot 21.30 Mondriaan, John F. Kennedylaan 301 in Heerlen
  • · Maandag 26 november 2018 van 19.00 tot 21.30 Hotel De Limbourg Sittard, Markt 22, Sittard

Meer informatie en aanmelden

Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmelden is daarom noodzakelijk en kan via Tel. 088 506 63 03

https://www.mondriaan.eu/nl/service-contact

30-10-18

Week van de pleegzorg 2018

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 31 oktober t/m 7 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland, want we willen in Nederland het liefst dat alle kinderen opgroeien in een omgeving die zoveel mogelijk op een natuurlijke gezinssituatie lijkt. 

Daarom wordt – als een kind niet meer thuis kan wonen – bijna altijd eerst gezocht naar een pleeggezin. Een andere vorm van opvang voor kinderen is bijvoorbeeld opvang in een leefgroep. In een leefgroep wonen vaak meerdere kinderen en werken verschillende hulpverleners.

Het doel van deze week is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

29-10-18

Peutertref Dr. Calshof Sinterklaas & zijn pieten!

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer bijna in ons land. Daarom gaan wij vast met elkaar ons voorbereiden op zijn komst.

26-10-18

Fietsverlichting aan!

De dagen worden weer korter en het is langer donker. Wel stappen we nog graag op de fiets natuurlijk. Fietsen zonder licht in het donker is echter levensgevaarlijk. Met goede fietsverlichting neemt het risico met 20% af om in het donker te worden aangereden. Dus zorg dat jij en je kinderen altijd fietsverlichting hebben!

25-10-18

Mama-café Waubach moederopvang Herfstlichtjes maken

Ben jij al gewend aan de herfst?

Het wordt weer kouder buiten. Tijd om het binnen nog warmer en gezelliger te maken. Wanneer het weer vroeg donker wordt, is het tijd om de kaarsjes aan te steken.

18-10-18

Tips voor de (rest van de) herfstvakantie

De herfstvakantie is halverwege, maar er is nog genoeg tijd om leuke dingen te doen! In Parkstad zijn heel veel leuke activiteiten voor het hele gezin. Actie en avontuur, gezelligheid en plezier! Denk aan het grootste trampolinepark van Limburg (Space Jump in Kerkrade), een ridder kastelentocht in Kasteel Hoensbroek of een bezoekje aan de dieren van Gaiazoo Kerkrade.

Ook met al wat oudere kinderen is er vanalles te beleven: denk aan skieën en klimmen bij Snowworld in Landgraaf, karten, paintball of kickboxen in Powerarea Kerkrade of ontsnappen uit de escape room in LeisureDome Kerkrade.