Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

02-01-22

Reflectortocht.

Reflectortocht

Op een leuke manier een frisse neus halen? Loop dan in het donker de Reflectortocht! Deze 3 kilometer lange wandeling door het BloteVoetenParkbos is voor iedere leeftijd goed te doen. Dus trek je wandelschoenen aan en neem een zaklamp of mobieltje mee. De reflectoren in diverse gedaanten wijzen je de weg door het donkere bos. Luister naar de geluiden van het bos, snuif de frisse winterlucht op en wie weet spot jij wel een bewoner van het BloteVoetenParkbos!

Geschikt voor alle leeftijden!

Vergeet je zaklamp niet! Of je mobieltje :)

Bij de BloteVoetenHut kunnen kindjes zich gratis laten schminken met neon kleuren en glow in the dark schmink. Zo zijn ze goed te zien in het bos!

WAT KUN JE NOG MEER VERWACHTEN? Het natuurterras en overdekt terras is omgetoverd tot een sfeervol winterterras. Met vuurkorven vol knetterend hout en gezellige kaarsjes en lichtjes. Zo worden de donkere winterdagen heel gezellig! Er zijn allerlei lekkernijen verkrijgbaar in de BloteVoetenHut en op de sfeervolle terrassen. En je mag je schoenen gewoon aanhouden!

Reserveer nu: Reserveer hier jouw tijdslot voor de Reflectortocht.

 

01-01-22

Goede voornemens bedenken met je kinderen

Bij een nieuw jaar horen vaak goede voornemens. Het is grappig en leuk om samen met je kinderen goede voornemens te bedenken voor dit jaar. En natuurlijk ook om aan het eind van het jaar nog eens te kijken of het is gelukt. Hoe kan je dat aanpakken? 

01-01-22

Gelukkig, gezond, gezellig 2022

Vlinders in je buik
Glitters op je behang
Eendjes in je bad
Engeltjes op je schouder
Kabouters die voor je schoonmaken

Alle goeds voor 2022! 

22-12-21

Iris blogt: Het wordt altijd weer licht.

Terwijl het gonsde van de onrust over aangekondigde persconferentie nummer zoveel, schoot er door mijn hoofd slechts één gedachte: ‘Oh help, ik moet nog een blog schrijven voor kerst.’ Waarop ik direct dacht aan wat mijn moeder altijd zei: ‘Niks moet, poepen moet.’

16-12-21

Kaartje-anders.

Steeds meer mensen kiezen er voor om rond de Kerstdagen een digitale kaart te versturen. Goed voor het milieu, sneller, makkelijker, we snappen het wel.

12-12-21

Tips voor gezellige feestdagen.

Nog even en het is weer kerstfeest en oudejaarsavond.

Een druk programma gaat er aan vooraf; kerstcadeautjes kopen, kerstmenu bedenken en de daarbij behorende boodschappen in huis halen, familie/vrienden uitnodigen en natuurlijk hoe doen we het 'covidproof', welke keuzes maken we en hoe geven we op een veilige manier vorm aan deze feestdagen?

10-12-21

Leestip: Bij mij zou het niet waar zijn

Elle vertelt in dit boek op een komische manier over 23 situaties die volledig anders liepen dan gepland. Eerlijke, herkenbare en hilarische anekdotes die duidelijk maken dat je het ouderschap niet kunt plannen, aangevuld met prachtige illustraties. Het perfecte boek voor aanstaande ouders die op dat moment nog denken ‘Bij mij zou het niet waar zijn’, of voor ouders die ondertussen al aan den lijve hebben ondervonden dat het dus allemaal tóch waar is en zich 100 % herkennen tijdens het lezen van dit boek. Bij een kopje koffie of thee dat ze zonet voor de vijfde keer opwarmden uiteraard

Bij mij zou het niet waar zijn
Elle De Leeuw Uitgeverij Lannoo

09-12-21

Nieuwe naam Rubicon wordt Pactum.

Vanaf 1 januari 2022 gaan Bijzonder Jeugdwerk, Rubicon jeugdzorg en Pactum verder als één zelfstandige stichting voor jeugd: Stichting Pactum. Onze nieuwe naam wordt Pactum Onze drie organisaties maken onderdeel uit van VIGO1 en bieden alle drie specialistische zorg voor jeugd en gezinnen. De samenvoeging tot één stichting kunt u zien als een vereenvoudiging van onze juridische structuur. Binnen Pactum bundelen wij de krachten. Wat betekent dit voor u? Door het samengaan verandert er weinig voor u of voor cliënten. We blijven werken op de vertrouwde locaties, met de contactpersonen die u gewend bent. Binnen Pactum blijven dezelfde directeuren werkzaam. Saskia Diks is verantwoordelijk voor de business unit Pactum Jeugd Zuid (Noord-Brabant en Limburg) en René Koëter voor Pactum Jeugd Oost (Gelderland en Overijssel). Afspraken en correspondentie Vanzelfsprekend blijven de met u gemaakte afspraken en/of overeenkomsten bestaan. Belangrijk voor uw administratie: • Ons KvK-nummer wijzigt vanaf 2022 in Stichting Pactum, KvK 41055988. • Onze locaties, contactpersonen, mailadressen en telefoonnummers veranderen niet. • Het IBAN nummer wordt per 1 januari 2022 gewijzigd in NL94RABO0133951774 t.n.v. Stichting Pactum.

08-12-21

Met een laag IQ is de samenleving steeds lastiger

Op 8 december komen drie mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) aan het woord in dagblad NRC. In het begeleidende artikel 'De samenleving legt de lat steeds hoger' staat dat het kabinet niet veel heeft gedaan met een twee jaar oud onderzoek dat wijst op "een blinde vlek" voor licht verstandelijk beperkten. Het gaat om ongeveer 1,1 miljoen Nederlanders.

08-12-21

Samen Happie app.

De Samen Happie! app en website heeft een tweeledig focus. In de eerste plaats zorgen dat ouders goed in hun vel zitten. Tweede doel is het stimuleren van de ontwikkeling van gezonde opvoedpraktijken en die handhaven. Met name als het gaat om eten, drinken, slapen en schermtijd. Ook in lastige situaties of bij stress.

05-12-21

Fijn Sinterklaasfeest!

Maak er een fijn Sinterklaasfeest van!

03-12-21

Aandacht voor ouders is belangrijk.

Je kunt nog zo’n goede opvoeder zijn, als je niet lekker in je vel zit, komen die vaardigheden niet uit de verf. Dat blijkt uit onderzoek van Carolien Gravesteijn, lector Ouderschap en ouderbegeleiding aan de Hogeschool Leiden. ‘Aandacht voor de ouders is dus uiteindelijk in het belang van het kind.’

30-11-21

Iedereen doet MEE

Steeds meer kinderen en (jong) volwassenen die extra begeleiding nodig hebben doen mee binnen reguliere (sport)verenigingen. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol in het met plezier laten meedoen van deze groep binnen hun vereniging. Door een (niet-zichtbare) beperking als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassenen ander gedrag vertonen dan je verwacht. Dat vraagt om een andere houding en deskundigheid.

29-11-21

Goed voor jezelf zorgen als ouder

Heb jij het online magazine ‘Goed voor jezelf zorgen als ouder’ al gezien? Dit digitale tijdschrift werd uitgebracht in de Week van de Opvoeding. Als het goed gaat met jou als ouder of opvoeder voel je je prettig en kun je beter voor je kind(eren) zorgen. 

 

29-11-21

‘Zien drinken, doet drinken’.

Dat is de naam van de landelijke alcoholactieweek speciaal voor ouders en opvoeders. Een aantal handvatten helpt ouders om met hun kind in gesprek te komen over alcohol.

Alcoholbewustzijn start als je twee jaar bent. Kinderen van deze leeftijd gaan alcoholmerken en de glazen waaruit het gedronken wordt, herkennen. Vanaf ongeveer vier jaar ga je onthouden wanneer je ouders drinken en merk je op dat hun gedrag anders is na het drinken van alcohol. De meeste ouders zijn zich niet bewust van deze ontwikkelingen op zo’n jonge leeftijd.

24-11-21

Iris blogt: Sinterklaas koopt lokaal.

Ik zit met een bordje eten op de bank, want ik wil het niet missen: het Sinterklaasjournaal. Natuurlijk kan ik de uitzending op een later tijdstip bekijken, maar de grootste pret is natuurlijk het napraten met de kleinkinderen na afloop. Even videobellen en de laatste Sinterklaasnieuwtjes bespreken. Soms zet ik ook mijn schoen. Niet omdat ik zo graag die chocoladeletter wil hebben, maar omdat ik dan een leuke foto of een filmpje kan maken voor in de familieapp.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv