Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

20-08-18

Brutaal gedrag: hoe ga je ermee om?

Elke ouder krijgt ermee te maken: brutaal gedrag van zijn/haar kind. Hoe ga je hiermee om? Lees hier tips over hoe je kan omgaan met brutaal gedrag, en bekijk het filmpje.

16-08-18

Op pad met opa en oma in Zuid-Limburg

Een uitje met opa en oma is altijd een feest. Mama en papa zijn er even niet en dus zijn opa en oma de baas. Maar wat kun je nou allemaal gaan doen in de buurt? VVV Zuid-Limburg geeft tips voor attracties die leuk zijn voor jong en oud, en die ideaal zijn voor een uitje met opa en oma. Dieren kijken, de speeltuin of de natuur in. Kies maar!

16-08-18

Iris blogt: Uit het oog is niet uit het hart.

Zomaar een zonnige middag. Ik zit lekker op het terras in onze tuin te genieten van de geur van bloeiende lavendel en de warme zon op mijn huid.

Ergens in een van de buurtuinen klinken klaterende kinderstemmen met om de zoveel minuten een 'oma?' er tussendoor.

Geduldig antwoordt de oma. Ik kan niet echt horen wat ze zegt, maar wel dat ze spreekt met een harde 'g' en rollende 'r'.

15-08-18

Contact maken met je baby

Baby’s laten met hun oogjes en handjes zien wat ze willen. Dat doen ze allemaal op hun eigen manier. Kijk dus goed naar je kind, zodat je het steeds beter gaat begrijpen en goed kunt reageren op wat het bedoelt. Op die manier raak je aan elkaar gehecht en krijg je een goede band. Lees hieronder alles over het maken van contact met je baby.

14-08-18

Pleegouders gezocht!

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Helaas is dat voor sommige kinderen niet mogelijk. Voor die kinderen wordt er gezocht naar pleegouders. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor een kind van een ander. Soms voor een weekend per maand. En in andere gevallen voor langere tijd.

In 2017 zijn 2.647 nieuwe pleeggezinnen ingeschreven. Dat zijn er 7% meer dan in 2016. En dat is heel goed nieuws voor de kinderen die willen opgroeien op een veilige plek.

13-08-18

Vertoont jouw peuter druk gedrag?

Druk gedrag bij peuters kan veel oorzaken hebben. Je kind kan zich bijvoorbeeld vervelen of moe zijn. Meestal merk je wel wat er aan de hand is en kun je daarop inspelen door even samen te spelen of je kind naar bed te brengen. In dit artikel geven we je meer informatie en tips om druk gedrag te voorkomen.

12-08-18

Internationale dag van de jeugd

Vandaag is de dag van de jeugd, ofwel Youth Day. De dag 12 augustus is door de Verenigde Naties uitgeroepen om aandacht te vragen voor jeugd. Vandaag wil de VN de aandacht vestigen op jongeren in heel de wereld die een bijdrage leveren aan de samenleving. Ook staan we stil bij de belangrijke rol die jongeren kunnen hebben in het voorkomen en oplossen van conflicten en het behouden en bouwen van vrede.

Jonge mensen moeten dan ook gemotiveerd worden om de kans te grijpen om vanalles voor elkaar te krijgen in deze wereld. Toont jouw zoon of dochter wel eens interesse om zich in te zetten voor de samenleving? Praat er eens over met je kind en leg uit dat je als jongere veel kan betekenen.

11-08-18

Zoon-en-dochter dag

Vandaag is het zoon-en-dochter dag! Vier je het ook met je kinderen? Lees hier 5 tips om van vandaag een extra leuke dag te maken voor je kinderen.

1. Doe eens mee met een kinderspelletje! Spelen jouw kinderen altijd een gezelschapspel of een game op de Playstation? Doe eens gezellig mee, toon interesse en laat je uitvoerig uitleggen én ervaar wat er zo leuk is aan het spelletje.

05-08-18

Zussendag

Het is vandaag nationale zussendag! Lees hier 5 redenen waarom het geweldig is om een zusje te hebben.

1. Je zusje is je concurrent: je vergelijkt je prestaties altijd met de hare. Dit motiveert je om nog beter je best te doen!

02-08-18

29 augustus: Mamacafé Landgraaf

Op woensdag 29 augustus is het weer tijd voor mamacafé Landgraaf, een ochtend vol nuttige tips, ideeën en voldoende tijd om met andere ouders tips en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie. Deze ochtend staat in het teken van het opvoedkompas en is ook voor papa's, oma's, opa's en andere opvoeders!

30-07-18

Goede portie voor een kind?

Als jij een stroopwafel neemt, krijgt je kind er dan ook één? Of geef je hem een stukje? Als jij een portie patat neemt, krijgt je kind dan ook een hele portie? Of geef je een paar losse frietjes? Het is belangrijk om bewust na te denken over de porties eten die je je kind geeft. Bedenk je: een kind is een stuk kleiner en hoeft dus ook een veel kleinere portie te krijgen. Bekijk het filmpje om te ontdekken wat voor porties eten passen bij een kind.

29-07-18

Zwanger en warm?

Als je zwanger bent kan heet weer erg zwaar zijn. Je probeert vanalles om jezelf koel te houden, maar niets lijkt te werken. In dit artikel geven we tips om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk last van de warmte hebt.

29-07-18

Tip voor het hele gezin: Cultura Nova

Van 24 augustus tot en met 2 september vindt weer het spectaculaire festival Cultura Nova plaats in Heerlen. Wij hebben de leukste voorstellingen en activiteiten geselecteerd om tijdens Cultura Nova met je kinderen te bezoeken.

26-07-18

Nationale oom-en-tante dag

Hoera! Het is vandaag een dag waarop we dankbaar zijn voor de lieve ooms en tantes in ons leven (en in dat van onze kinderen). Lees hier 5 dingen die elke oom of tante herkent. En waarom het geweldig is om oom/tante te zijn! 

1. Wat van mama en papa niet mag, mag wel bij jou. Op het bed springen? Een ijsje vlak voor het eten? Met schoenen aan op de bank? Knoeien tijdens het eten? Het mag allemaal!

26-07-18

Veilig zwemmen in natuurwater

Met deze warmte is het heerlijk om even een verfrissende duik te nemen. En wat is nou leuker dan met het hele gezin in een mooi meertje of riviertje plonzen? Pas op, want door het warme weer is de waterkwaliteit op heel veel plekken afgenomen. Dat is ongezond en zelfs gevaarlijk voor jou en je kinderen. Wil je weten waar bij jou in de buurt het natuurwater van goede kwaliteit is? Kijk dan op http://www.zwemwater.nl.

26-07-18

Reizen met je baby

Ga je binnenkort op vakantie, samen met je baby of jong kind? Het is een hele onderneming. We geven je in dit artikel een aantal tips en handige informatie, zodat je weet waarop je moet letten. Dan wordt het vast en zeker een fijne reis!