Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

17-06-19

Eet-je-groenten dag! Eet jouw gezin gezond?

Vandaag is het eet-je-groenten dag, een dag waarop we aandacht besteden aan het belang van een gezond eetpatroon met veel groenten en fruit. Daarom geven we vandaag 5 tips om te zorgen dat het eten van groente en fruit makkelijker wordt voor het hele gezin.

14-06-19

Gefeliciteerd voor alle geslaagden!

Afgelopen week was spannend voor veel scholieren. Ze kregen de uitslag van de eindexamens te horen! We feliciteren iedereen die geslaagd is en wensen jullie veel succes met de vervolgopleiding. En moet je nog een herexamen doen? Dan wensen we je natuurlijk ook veel succes!

04-06-19

opa en oma dag

Vandaag is het Nationale Opa en Oma dag. Deze feestdag is in Nederland nog niet zo bekend, maar is in 2004 vanuit de Verenigde Staten komen overwaaien om met elkaar te genieten van de bijzondere band die grootouders met hun kleinkind(eren) hebben en als blijk van waardering.

30-05-19

Scheidingscafé @HuB Bibliotheek

Het Scheidingscafé @HuB. Bibliotheek is dé plek waar mensen op laagdrempelige wijze terecht kunnen met al hun vragen over scheiding en een plek voor iedereen die op de een of andere manier bij een scheiding betrokken is.

30-05-19

Iris blogt: Hij slaapt door!

“Hij slaapt door!” lees ik deze morgen op mijn telefoon. “Al vier nachten achter elkaar”. Onze dochter is dolgelukkig. Na een jaar vol onderbroken nachten lijkt er eindelijk de periode te zijn aangebroken waarop Tim gewoon gaat doorslapen.

Het is zo vermoeiend voor jonge ouders, een kindje dat moeite heeft met doorslapen. Vooral omdat je vaak niet weet waarom er wordt gehuild en de twijfel of het ‘iets’ is of gewoon: ‘mama ik ben wakker kom spelen!’ Natuurlijk heb ik dan als moeder tips en advies maar ach, het is gewoon niet eenvoudig. Dat weet ik uit de tijd toen onze meiden nog klein waren en uit recente ervaring.

28-05-19

Help! Mijn kind gaat uit! Dinsdag 4 juni 2019 Informatiebijeenkomst

Als uw zoon of dochter uit gaat roept dat bij u als ouder mogelijk veel vragen op. Hoeveel drinken ze als ik er niet bij ben? Wat doet XTC? Welke aangrijpingspunten heb ik als ouder? Wat werkt en wat zijn veel voorkomende valkuilen? Daarom organiseert Mondriaan de ouderavond 'Help, mijn kind gaat uit!'

28-05-19

OUDERS GEZOCHT DIE EEN RELATIEBREUK OF SCHEIDING HEBBEN MEEGEMAAKT!

Denk je mee?

Voor een interactieve thema-avond rondom het thema Echtscheiding zijn we op zoek naar ouders uit Zuid-Limburg die een relatiebreuk of scheiding hebben meegemaakt. En die onder het genot van een hapje en een drankje eind juni een avond mee willen denken over hoe het hulpaanbod voor ouders en kinderen die met echtscheiding te maken krijgen eruit zou moeten zien.

Deze avond vindt plaats op dinsdag 25 juni van 19.00 tot 21.30 uur in het Cultuurhuis in Heerlen. Heb je interesse? Meld je vast aan via info@cjg043.nl!

26-05-19

Kind en hond, wie is de baas?

Jaarlijks worden volgens de Stichting Consument en Veiligheid zo’n twaalfduizend mensen behandeld op de eerste hulp van een ziekenhuis vanwege een hondenbeet. Maar liefst 40% is jonger dan 10 jaar. Slechts 24% van de slachtoffers wordt gebeten door een vreemde hond. In de overige gevallen bijt de eigen hond (31%) of de hond van een bekende (45%). De helft van de honden die bijten, heeft dit al eens eerder gedaan. Als aanleiding wordt het meeste genoemd: spelen met de hond, het scheiden van vechtende honden en het oppakken en aanhalen van een hond.
Tweederde van de slachtoffers geeft aan dat er niets op heeft gewezen dat de hond zou gaan bijten.
Meer dan de helft van deze beten zou voorkomen kunnen worden, want honden bijten niet omdat ze agressief zijn, maar omdat wij hun “taal” niet begrijpen.

 

23-05-19

Nieuwe website: Watzitwaarin?

In veel producten zitten chemische stoffen, en hoewel deze nodig zijn, kunnen ze soms ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Maar wat is nou waar, en wat is echt onzin? De website Waarzitwatin geeft het antwoord op dit soort vragen.

22-05-19

Zeven tips om meer buiten zijn!

Buiten zijn is goed voor jou en je kind, maar wat doe je als jullie echte 'binnenzitters zijn?

 

18-05-19

Maak jij het verschil?

Spreek jij je zorgen uit als je vermoedt dat een kind in je omgeving wordt mishandeld? Op ikvermoedhuiselijkgeweld.nl staan tips hoe je het gesprek kunt aangaan. #ikmaakhetverschil

17-05-19

Internationale dag tegen homofobie

Het is vandaag de internationale dag tegen homofobie. Daarom besteden we vandaag aandacht aan jongeren en geaardheid. In de puberteit voelen jongeren zich vaak voor het eerst seksueel of romantisch aangetrokken tot iemand anders. Kinderen kunnen al vroeg doorhebben dat ze verliefd kunnen worden op iemand van hetzelfde geslacht.

15-05-19

Peutertref dr. Calshof Landgraaf

Voorlezen uit: De mooiste vis van de zee!

Kinderen vinden het vaak heerlijk om te worden voorgelezen. Of ze nu klein zijn en zelf nog niet kunnen lezen, of al wat groter, van voorlezen krijgen ze niet gauw genoeg! Voorlezen heeft iets magisch, iets betoverends. Dat zit in de verhalen en dat zit in het ritueel zelf en natuurlijk is het heel goed voor de ontwikkeling van je kind.

13-05-19

Op pad: Kinderkookclub Break’s Kitchen!

Voor onze maandelijkse rubriek ‘Op pad’ vertrok ik deze keer op mijn fiets richting Schandelen. Daar kunnen in jongerencentrum The Break kinderen tussen de 7 en 14 jaar onder begeleiding van een professional en vrijwilligers samen (leren) koken en eten.

13-05-19

De Praktijkvader podcast!

Family factory Top Tip!

Wat inspireert en helpt jou als vader? Bij de Family Factory zijn we fan van podcast luisteren. Bijvoorbeeld de Praktijkvader podcast. Een serie van inmiddels meer dan 50 afleveringen waarin Jeroen de Jong in gesprek gaat met mensen die vertellen over onderwerpen hebben waar je als vader echt iets aan hebt.

De podcasts gaan over opvoeden, uiteraard. En over wat vader zijn eigenlijk echt is. Maar ook over je relatie, over seks, over familie en over omdenken. Er zijn meer dan 50 afleveringen en iedere keer pik je wel weer iets op waar je wat aan hebt.

Wedden dat de moeders ook blij zijn als wij als vaders dit soort dingen luisteren?

Veel luisterplezier! De Family Factory

www.familyfactory.nu
  

09-05-19

theatervoorstelling ‘Chris, Alyssa… en de rest’

Het theaterstuk is een ludieke en ontroerende improvisatievoorstelling over ontmoetingen met jongeren tussen 12 en 23 jaar met beginnende psychische klachten of die in psychische nood zijn. De voorstelling is gebaseerd op de cursus YMHFA (Youth Mental Health First Aid ofwel Eerste hulp bij psychische problemen bij jongeren) en wordt gebracht door Kracht van Beleving, gespeeld door acteurs. Na afloop is er een nabespreking met trainers van YMHFA.