Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

26-03-19

Tips om kinderen te leren sparen

In de week van het Geld hebben we het over hoe we kinderen kunnen leren omgaan met geld. Vandaag stellen we de vraag: hoe leer je je kind sparen? Maak gebruik van deze checklist met 7 tips om jouw kind te leren sparen.

25-03-19

Week van het geld

Vandaag start de Week van het geld! Het doel van deze week? Kinderen al jong te leren omgaan met geld, waardoor de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Komende week delen we allerlei handige tips om kinderen te leren omgaan met geld. Houd onze website en Facebookpagina dus goed in de gaten.

25-03-19

zomertijd

Het is weer zover: het komende weekend gaat de zomertijd in. Alle klokken gaan in de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart een uur vooruit, dat betekent dus een uurtje minder slaap!

24-03-19

Niet rennen maar runnen!

Niet rennen maar runnen!

Als papa kun je soms geen pap meer zeggen en moeder is de overtreffende trap van moe. Door je gezin slim te runnen, kun je zorgen dat je minder hoeft te rennen.

22-03-19

Waarom thuis praten over seksualiteit?

Waarom zou je thuis praten over seksualiteit?

 

19-03-19

Voorbehoedsmiddelen en jongeren

In de Week van de Lentekriebels gaan we in op de thema's relaties en seksualiteit. In dit artikel lees je meer over voorbehoedsmiddelen. Het is belangrijk dat jongeren al voordat ze seksueel actief worden, weten hoe ze veilig kunnen vrijen en hoe ze daar zelf voor kunnen zorgen. Een voorbehoedsmiddel is een middel om zwangerschap of soa’s te voorkomen. Welke voorbehoudsmiddelen zijn er en welk middel past bij jouw kind? En hoe bespreek je dit met je kind?

18-03-19

Week van de Lentekriebels

De landelijk Week van de Lentekriebels is vandaag van start gegaan. In deze themaweek bespreken we onderwerpen als relaties en seksualiteit. Hoe ouder kinderen worden, hoe lastiger ze het vaak vinden om hierover vragen te stellen. Als ouder kun je daar zelf ook moeite mee hebben. Het is niet altijd gemakkelijk om met je kind over liefde en seksualiteit te praten.

18-03-19

Scheiding door de ogen van een kind?

Hoe vaak komt het voor? Een scheiding... We krijgen er allemaal mee te maken, of in je eigen situatie of in je netwerk. Maar hoe beleven de kinderen het?Hoe vaak komt het voor? Een scheiding... We krijgen er allemaal mee te maken, of in je eigen situatie of in je netwerk. Maar hoe beleven de kinderen het?

14-03-19

'Stillen', theater over eetstoornissen

Een eetstoornis kom je niet in een vloek en een zucht te boven: dat kost tijd en het is meestal een lange, emotionele weg. Theatermaker Maartje Wikkerink (Theatergroep Nachtbaard) weet er alles van. Op basis van haar persoonlijke ervaring met anorexia en boulimia nervosa, en de verhalen van vele lotgenoten, maakte ze de indrukwekkende voorstelling Stillen.

13-03-19

Voor sommige ouders gratis peuteropvang met voorschoolse educatie in Heerlen

In Heerlen moeten alle kinderen zich kunnen ontwikkelen. De ontwikkeling van peuters wordt onder andere via het consultatiebureau gevolgd. Soms krijgen ouders daar het advies om hun peuter bij de peuteropvang in Heerlen/Hoensbroek aan te melden.In de peuteropvang kan het kind al spelend een programma volgen dat goed is voor de taalontwikkeling. Dit programma wordt Voorschoolse Educatie genoemd. Het wordt op alle locaties van Peuteropvang Heerlen aangeboden.

12-03-19

Boekboefjes: Moeilijke eters?

Hoe makkelijk eet jouw kind? Kinderen die van jongs af aan alles leren proeven, eten later vaak gevarieerder en gezonder.

11-03-19

Cool 2B Fit in Kerkrade!

De gemeente Kerkrade start samen met Heton en de GGD Zuid-Limburg een nieuw interventieprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, namelijk Cool 2B Fit.

07-03-19

AUTI-TREFF 21 maart!

AUTI-TREFF 21 maart 2019.

Voor deze AUTI-TREFF hebben is Trudi Augustus, psychomotorisch therapeute (PMT), uitgenodigd. De behandelplek voor PMT is niet de spreekkamer, maar een (gym)zaal die ruimte biedt voor spel en beweging Want met PMT leer je niet door te zitten en luisteren, maar door dingen te doen en te ervaren. Trudy Augustus is verbonden aan Take Your Time Out, een praktijk van verschillende vaktherapeuten. Bij Take Your Time Out is er plaats voor iedereen, voor jong, wat ouder en volwassenen.

AUTI-TREFF is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme, hun familie en voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel betrokken voelt bij autisme.

Bijeenkomsten vinden elke derde donderdagavond van de maand plaats van 19.30u tot (uiterlijk) 21.30u in het Wijksteunpunt Heerlerbaan, Peter Schunckstraat 340A 6418 XL Heerlen. (Lage gebouw voor flats).

07-03-19

Huiselijk geweld en kindermishandeling één van de grootste geweldsproblemen in Nederland!

Huiselijk geweld en kindermishandeling is één van de grootste geweldsproblemen in Nederland. De gevolgen zijn groot en vaak levenslang merkbaar. Mensen uit de directe omgeving van slachtoffers van huiselijk geweld vermoeden vaak dat er iets mis is. Uit een recente peiling in opdracht van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV) blijkt dat drie op de tien mensen hun vermoedens alleen met hun partner bespraken of dat ze hier helemaal niet over spraken.

06-03-19

Nieuwe grote studie onderschrijft: vaccinaties veroorzaken écht geen autisme.

Met een nieuwe grootschalige studie is nog eens bevestigd dat BMR-vaccinatie (bof, mazelen en rode hond) bij kinderen geen autisme veroorzaakt.

Wetenschappers in Denemarken onderzochten meer dan 650.000 kinderen die tussen 1999 en 2010 in het land geboren werden en volgden hen tot 2013. De onderzoekers documenteerden in die jaren diagnoses rond autismespectrumstoornissen en risicofactoren die daar bij horen.

03-03-19

Fijne carnaval!

We wensen alle carnavalsvierders een fijne carnaval!