Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

16-04-14

Waar ga je heen? Naar groep 1!

Op donderdag 10 april organiseerde Family Factory samen met CJG Landgraaf de ouderworkshop: “Waar ga je heen? Naar groep 1!“

15-04-14

Online Pesten

Pesten komt het meeste voor op school, maar inmiddels komt ook digitaal pesten steeds vaker voor. Ruim elf procent van de scholieren op de basisschool wordt regelmatig gepest.

14-04-14

TopTip van de week: Hallo…? Hier ben ik!

Aandacht geven en aandacht krijgen. Het is niet altijd eenvoudig om écht aandacht te hebben in de hectiek van alle dag. Maar je kunt jezelf trainen in het geven én krijgen van aandacht.

10-04-14

Media-Ukkie dagen

Voed jíj je kinderen op of laat je dat over aan de media? Media zijn niet meer weg te denken uit het gezin.

04-04-14

Kikkerdril in de sloten!

Er ligt weer Kikkerdril in de sloten! Leuk om thuis het proces van kikkerdril, kikkervisje tot kikker bekijken.

03-04-14

Voorkom vechtscheiding door verplichte bemiddeling

Ouders die willen scheiden, moeten een bemiddelaar inschakelen om te voorkomen dat kinderen de dupe worden van een vechtscheiding en één rechter moet de regie krijgen.

01-04-14

1 april...kikker in je bil!!

Geen grapje, maar gewoon leuke speelsuggesties voor de lente.

31-03-14

Moestuin en kids

Het is lente! Tijd om lekker buiten te zijn. En wat is er dan leuker om jullie eigen groente te gaan kweken?

26-03-14

Peuters en.... Kliederen

Samen met je peuter spelen, hoe leuk is dat! Een aantal speeltips voor jou en je peuter:

26-03-14

Nationale Pannenkoekdag

Vrijdag 28 maart 2014 is het weer Nationale Pannenkoekdag. Dat betekent dat je die dag geen spruitjes, andijvie of hutspot hoeft te eten. Maar heerlijk kunt smikkelen en smullen van pannenkoeken met spek of appel of kaas of jam of banaan of poedersuiker!

25-03-14

Zomertijd

Het is weer zover: het komende weekend gaat de zomertijd in. Alle klokken gaan in de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart een uur vooruit.

24-03-14

TopTip van de week: Kinderen over regels

Deze week laten we kinderen zelf aan het woord! Doe je voordeel met deze tips van ervaringsdeskundigen op het gebied van regels

18-03-14

Peuters en hun g(r)illen

De peuterpuberteit... Zo wordt de peuterfase ook wel genoemd. Hier horen enorm veel leuke dingen bij, maar ook minder leuke: je kind kan ook zo maar ineens ontploffen om niks.

17-03-14

Week van de lentekriebels

Soms is het lastig om seksualiteit te bespreken met uw kind. Misschien om dat u denkt dat uw kind op zo'n jonge leeftijd nog niet met seksualiteit bezig is, of bent u bang dat u uw kind(eren) hierin teveel aanmoedigt.

17-03-14

Slim - slimmer - slimst

Je kent ze vast wel: de kinderen die als sponzen alle informatie in zich opzuigen, die al kunnen lezen in groep 1 en alles weten over dino’s, het sterrenstelsel en hoe het nu precies zit met zwarte gaten.

12-03-14

Plezier met je peuter

Een dag met een peuter kan soms heel lang duren.. Daarom deze week een tip vól met leuke dingen die je kunt doen met je peuter.