Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

12-03-14

Plezier met je peuter

Een dag met een peuter kan soms heel lang duren.. Daarom deze week een tip vól met leuke dingen die je kunt doen met je peuter.

10-03-14

Bedankt (o)pa en (o)ma!

Het vormgeven aan je gezin is een uitdaging. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat je ouders voor dezelfde uitdaging stonden?

06-03-14

TopTip van de week! Jong geleerd, oud gedaan!

Belandt jouw dreumes in de peuterfase dan gaat er een wereld voor hem open. De kunst is om heel goed aan te voelen wat je peuter nodig heeft.

05-03-14

Hoe leer ik mijn kind sparen?

De vierde editie van de nationale Week van het geld vindt plaats van 10 tot en met 14 maart 2014. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld.

28-02-14

Iris tipt: Aan de slag met papier!

Van mijn dochter uit Amsterdam kreeg ik deze week een appje: “Mam, kijk eens wat leuk!”

27-02-14

Zelfstandig naar school, of brengen en halen?

Waarom zou je je kind naar school brengen? Een onveilige route is maar één van de redenen, zo blijkt.

26-02-14

TopTip van de week! Less stress

Het kan lastig zijn om een goede balans te vinden tussen je werk en je gezin. Wanneer je veel stress ervaart op je werk kun je dat soms mee naar huis nemen.

25-02-14

Iris tipt: Carnaval voor je kleintje

Nog even en het carnavalsgeweld barst los! Sommige kinderen krijgen de Vasteloavend met de paplepel ingegoten of zijn met het “carnavalsvirus” geboren, maar er zijn ook kinderen die er absoluut niks aan vinden, of in de war raken en bang worden.

14-02-14

TopTip van de week!

Binnen spelen

De vakantie staat voor de deur! Voor het onontkoombare moment dat je kinderen ‘zich vervelen’ en ‘écht niks leuks weten’

12-02-14

Driekwart ouders heeft geregeld opvoedvragen

Gemiddeld driekwart van de ouders met thuiswonende kinderen heeft regelmatig vragen over opvoeden, opgroeien of de gezondheid van de kinderen.

12-02-14

Cito-toets: uitleg bij de uitslag

Daar is hij dan: de uitslag van de citotoets. Het zou makkelijk zijn als er één getal en één schooltype uit kwam rollen, maar zo eenvoudig is het niet.

07-02-14

Buurtgericht aanpak in 2014

Het jongerenwerk van Impuls gaat dit jaar nóg meer samenwerken met verschillende organisaties in de wijk.

03-02-14

Gezellige boodschappen

Boodschappen doen samen met je kind... Is het leuk? Of is het een hele opgave? Verveelt je kind zich tijdens het boodschappen doen en gaat het gezellig op de grond liggen gillen?

28-01-14

Naar buiten in de winter!

In de winter lijkt het verleidelijk om lekker binnen te blijven.. Maar buiten zijn er ook een heleboel leuke dingen te doen!

23-01-14

76 scholen zijn 'excellent'

76 scholen voor basis-, voortgezet en speciaal onderwijs kregen op 13 januari het predicaat 'Excellente school 2013'.

22-01-14

Vaders lezen voor op het Nationale Voorleesontbijt

Op kinderdagverblijven en scholen in het gehele land zijn vanmorgen De Nationale Voorleesdagen gestart met Het Nationale Voorleesontbijt.