Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

16-11-21

Coronavirus.

De coronatijd zorgt voor vragen bij veel kinderen, jongeren, ouders, professionals en beleidsmakers. Bekijk de antwoorden op vragen, tips en links naar relevante sites op: https://www.nji.nl/coronavirus/ouders

15-11-21

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling - van 15 t/m 21 november - de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen. Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten?

14-11-21

Vijf tips: zo is Sinterklaas óók leuk voor kinderen met autisme

Met de landelijk intocht van Sinterklaasafglopen weekend in Apeldoorn is het Sinterklaas-seizoen weer volop aangebroken. Hoe zorg je ervoor dat het voor jouw kind met autisme niet té spannend wordt? Vijf tips voor een geslaagd Sinterklaasfeest:

11-11-21

Mama Vita: Een netwerk voor moeders van een prachtig kind met autisme

Eindelijk is het zo ver, onze eerste bijeenkomst in de regio Zuid-Limburg! Je bent moeder / verzorgster van een prachtig speciaal kind(eren) met diagnose autisme. Je hebt een positieve instelling en meestal sla je je overal wel doorheen! Maar … soms heb je óók het gevoel dat je er wel erg alleen voor staat, of word je moe van oordelen en onwetendheid van de omgeving. Je hebt behoefte aan steun en / of inspiratie? Wil jij andere moeders van een kind met autisme ontmoeten in een ontspannen setting?

10-11-21

Gezellige morgen bij Kids & Koffie met thema: Sinterklaas!

Jij komt toch zeker ook op woensdag 17 november samen met mama, papa, oma of opa naar Kids & Koffie?


We gaan een leuke handpop maken van een (oude) sok. Iris leest een Sinterklaasverhaal voor en natuurlijk zingen we ook Sinterklaasliedjes en dansen we samen de Pietendans!

10-11-21

Sinterklaasfeest leuk voor jong en oud.

Sinterklaas en zijn Pieten ziijn onderweg  naar Nederland en we kunnen het allemaal volgen via het Sinterklaasjournaal.

05-11-21

Hoe houden we het samen sociaal online?

Sinds de coronapandemie gingen we nog massaler online. We hebben gemak en plezier van onze online aanwezigheid. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de online wereld staat ook onder druk, bijvoorbeeld door pesten, sexting, haat, nepnieuws en cybercriminaliteit.

03-11-21

Ruim 800 kinderen wachten op een pleeggezin

Begin november organiseert Jeugdzorg Nederland jaarlijks de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Jeugdzorg Nederland aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. De Week van de Pleegzorg is van 3 tot en met 10 november 2021, maar het startsein geeft Lily Monori al op 2 november.

26-10-21

Iris blogt: Boos!

Ik zie dingen, ik hoor verhalen, ik maak van alles mee en dan ontstaat er een blog in mijn hoofd die zo via het toetsenbord op ‘papier’ verschijnt. Mijn blogs houden altijd een beetje het midden tussen wat ik meemaak en wat leuk, zinvol, leerzaam, maar niet te belerend is. Maar een enkele keer zit ik gewoon vol en moet ik het op papier zetten, ongeacht wat de lezer ervan gaat vinden. Zoals nu.

26-10-21

Heb jij er een gebruiksaanwijzing bij?

Iedere ouder verzucht wel eens: ‘Ik wou dat ik een gebruiksaanwijzing bij mijn kinderen gekregen had!’ Kinderen opvoeden is soms een hele uitdaging. Het is dan ook logisch dat er situaties zijn waar je niet zo goed raad mee weet. Soms bieden beelden dan hulp om je kind beter te begrijpen.

In de workshop ‘Kind in beeld’ worden de bouwstenen van geslaagd contact uitgelegd. Als je weet wat werkt om het contact met je kind makkelijker te laten verlopen, kun je dit als ouder bewust gebruiken. Aan de hand van voorbeeld videomateriaal worden de bouwstenen uitgelegd. Door het gebruik van de bouwstenen voelen kinderen zich meer gezien en beter begrepen. Ze laten meer positief gedrag zien. Opvoeden wordt op deze manier veel leuker!

De workshop is gratis en wordt gegeven door Aggie Goessens van Jens. Hij duurt een uur en is voor iedereen die kinderen opvoedt.

Heb je deze morgen geen opvang voor je kindje? Bij ons is het welkom. Als je kind het leuk vindt kan het samen met een van onze gastvrouwen knutselen/spelen in dezelfde ruimte waarin de workshop wordt gegeven.

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel fijn en natuurlijk hebben jullie geen verschijnselen die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. 

Wanneer       : Woensdag 3 november van 9.30-11.00 uur

Waar              :Jongerenhome Jens in Brandenberg, ingang Heggenstraat.

Aanmelden   : tel: 0621888921 of mail: ikuipers@jenshelpt.nl

                          Tel: 0618646543 of mail: nschiffers@jenshelpt.nl

Kids & Koffie is ook actief op Facebook. Volg ons op  www.facebook.com/Kids-Koffie-Landgraaf

 

16-10-21

Kids & Koffie Landgraaf

Ken jij Kids & Koffie Landgraaf al?

Kids & Koffie is er voor alle moeders, vaders, oma’s, opa’s en andere opvoeders. Je bent samen met je kind(eren) van 0-4 jaar welkom op deze gratis inloopochtenden. Ook als jouw kind al naar de basisschool gaat of lekker aan het puberen is ben je van harte welkom om een kopje koffie te drinken, mee te doen met een activiteit of gewoon een praatje te maken.

 

 

10-10-21

Tony's Not Lonely

Elk jaar wordt in de maand oktober aandacht besteed aan borstkanker. Als iemand (borst) kanker heeft, krijgt haar of zijn hele omgeving daarmee te maken. Ook kinderen krijgen veel meer mee dan wij denken en elk kind gaat hiermee op een andere manier om.

In het Toon Hermanshuis Heerlen kunnen kinderen met hun zorgen en hun verhaal terecht. Elke woensdagmiddag is hier Tony’s Not So Lonely open voor kinderen en jongeren die kanker hebben of te maken hebben met iemand in hun directe omgeving die kanker heeft. Dat kan een ouder, broer, zus, oma of opa zijn, maar ook een vriendje, buurvrouw of de juf van de school.

09-10-21

Iris blogt: Racelezen

Het is een mooie nazomerse dag in september en we vieren de verjaardag van onze oudste dochter. Het hele gezin is compleet en we hebben heel wat bij te praten over onze vakanties. Natuurlijk gaan de kleinkinderen inmiddels weer naar de peuteropvang en naar school en ze hebben hele verhalen over nieuwe juffen en oude en nieuwe vriendjes in hun klas. Jan zit nu in groep vier en leert lezen. Hij vertelt ons over racelezen en het thuis moeten oefenen met flitswoorden.

07-10-21

Kids & Koffie in obs Harlekijn!

Woensdag 13 oktober Kids & Koffie in OBS Harlekijn!

Zou je graag meer contact willen met andere ouders uit Landgraaf? Wil je samen met je kind(eren) van 0 tot 4 jaar iets leuks te doen, of zoek je informatie over een bepaald onderwerp op het gebied van opvoeding? Dan is Kids & Koffie iets voor jou.

We organiseren regelmatig een leuke activiteit of bespreken een thema samen met een deskundige, waarbij je al jouw (opvoed)vragen kunt stellen.

04-10-21

Kind en hond, wie is de baas?

Kind en hond, wie is de baas?

Helaas komen er elk jaar weer veel bijtincidenten voor. Hoe kan je dit voorkomen, hoe leer je je kind omgaan met honden?

Hoe grappig, lief groot of klein de hond is, het is en blijft altijd een roedeldier en hij is altijd op zoek naar rangorde. De ene hond natuurlijk meer dan de ander. Vooral als een kind kleiner is dan de hond, is het oppassen geblazen. De hond zal het kind automatisch als lager in rang beschouwen en geen leiding accepteren. Als het kind dan ook nog dingen doet die de hond vervelend vindt, is het vanuit het oogpunt van de hond volkomen redelijk dat hij het kind mag corrigeren. De meeste honden zullen dit doen door eerst wat te mopperen, grommen en happen. Maar als deze signalen niet worden opgepikt zal hij overgaan tot een zwaarder correctiemiddel: bijten.

 

30-09-21

Cyberpesten: hoe herken je het en hoe kun je het voorkomen?

Het is de week tegen het pesten. Vandaag besteden we aandacht aan een digitale vorm van pesten. Maakt je kind regelmatig gebruik van internet en sociale media? Dan kan het te maken krijgen met cyberpesten. Bij cyberpesten gebruiken kinderen media om een ander te pesten of zijn gegevens te misbruiken. Lees in dit artikel hoe je cyberpesten herkent en hoe je het kunt voorkomen. 

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.