Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

25-09-19

Cyberpesten: hoe herken je het en hoe kun je het voorkomen?

Het is de week tegen het pesten. Vandaag besteden we aandacht aan een digitale vorm van pesten. Maakt je kind regelmatig gebruik van internet en sociale media? Dan kan het te maken krijgen met cyberpesten. Bij cyberpesten gebruiken kinderen media om een ander te pesten of zijn gegevens te misbruiken. Lees in dit artikel hoe je cyberpesten herkent en hoe je het kunt voorkomen. 

23-09-19

Week tegen het pesten

Vandaag begint de week tegen het pesten. Misschien wordt jouw kind gepest of pest jouw kind iemand anders. Het kan ook zo zijn dat er op de school van je kind gepest wordt en dat jouw kind het moeilijk vindt om hier mee om te gaan.

Wat is het verschil tussen plagen en pesten? Welke gevolgen kan pestgedrag hebben? Wat kun je als ouder doen als je iets vermoed?

23-09-19

‘Vrije Vogels’

Een bijzonder creatief project in het kader van 75 jaar bevrijding voor de basisscholen in Landgraaf, in samenwerking met de gemeente Landgraaf, de Vrije Akademie, de bibliotheek en winkelcentrum Op de Kamp.

19-09-19

Interessante workshops voor ouders tijdens de Week van het Zorgeloze Kind (7 tm 11 oktober)

Van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 11 oktober 2019 organiseren diverse jeugdzorgorganisaties, onderwijsinstellingen, welzijns- en kinderopvangorganisaties in Zuid-Limburg de Week van het Zorgeloze Kind. Lees in dit artikel alles over hoe deze week is ontstaan en ontdek welke interessante workshops en activiteiten er allemaal voor jou worden georganiseerd.

18-09-19

Opvoeden binnen een samengesteld gezin, hoe doe je dat?

Het opvoeden van kinderen is een veelbesproken onderwerp. Tussen ouders, vrienden en ook bij professionals. Zoals je als ouder inmiddels wel weet is opvoeden een weg van vallen opstaan, van proberen en leren. Wanneer je een samengesteld gezin vormt is dit in veel gevallen nog een extra uitdaging. Het komt vaak voor dat partners andere opvoedstijlen hebben. Kinderen zijn gewend aan hun eigen gebruiken en regels. Dan is het niet altijd makkelijk om alle ideeën en wensen op een goede manier samen te voegen.

17-09-19

Prinsjesdag: wie maakt bij jou thuis de begroting?

Prinsjesdag: de derde dinsdag van september waarop het nieuwe werkjaar van de regering begint en waarop bekend wordt wat de begroting voor het komende jaar is. 

Wij zijn benieuwd wie bij gezinnen thuis de begroting maakt en hoe jullie beslissen over jullie uitgaven. Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina en geef jouw antwoord!

https://www.facebook.com/jeugdengezinparkstadlimburg.nl/

 

 

16-09-19

Dag van de werkende ouders

Vandaag is het de dag van de werkende ouders. Werken en een gezin opvoeden, het is niet makkelijk. 

Een baan geeft je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, je hebt sociale contacten met collega's en klanten en je hebt een inkomen. Maar het combineren van je werk en gezin vraagt om een goede planning. Je moet veel regelen en op elkaar afstemmen, zoals je werktijden, maar ook de kinderopvang en het huishouden.

Wij geven een aantal tips om werk en gezin goed te combineren!

13-09-19

Een scheiding: hoe steun en bescherm je je kind?

Vandaag is de dag van de scheiding. Een scheiding heeft veel invloed op kinderen. Hoe kun je je kind steunen? Hoe kun je leren kijken door de ogen van je kind? En waar vind je hulp?

06-09-19

Lees-een-boekdag!

Laat de televisie vandaag uit, want vandaag is het lees-een-boekdag! Koop je vandaag ook een boekje voor je kind of halen jullie een boekje bij de bibliotheek? Let dan op het juiste niveau. Lees hier alles over de verschillende AVI-niveaus!

03-09-19

Eten op school: fruit of frikandel?

De vakantie is voorbij en school is weer begonnen. Tijdens de vakantie en thuis heb je nog wel enig zicht op wat je puber eet, maar hoe gaat het op school? Sommige scholen verkopen gezonde broodjes in de kantine, maar pubers halen vaak ook iets lekkers bij een snackbar of supermarkt in de buurt. Hoe ga je daarmee om?

01-09-19

Meekijken!

Meekijken!

Jongeren kunnen urenlang naar gamende jongeren of make-up uitpakkende meiden kijken. Jij snapt er misschien niks van maar zij hebben daar zo hun redenen voor:

 

29-08-19

Jeugdvoorstellingen in Theater Landgraaf: ook voor mensen met een kleine beurs.

Theater Landgraaf trapt 1 september het nieuwe theaterseizoen af met haar jaarlijkse bUITenMARKT.

Tijdens de bUITenMARKT worden de bezoekers getrakteerd op previews van de op handen zijnde voorstellingen in Theater Landgraaf. 

Poppentheater Koekla speelt dan de oogstrelende peuter-, kleutervoorstelling Molletje Bim. De entree is gratis (om 13.30 uur én 15.30 uur). Verder kan jong en oud genieten van de straattheatervoorstelling door Barto. De entree voor alle concerten, voorstellingen tijdens de bUITenMARKT zijn gratis.

28-08-19

Mama-café Bibliotheek Landgraaf (Burgerhoes) Workshop dansen met “Rupsje Nooitgenoeg”

Gratis workshop dansen met “RUPSJE NOOITGENOEG”

Op woensdag 11 september brengt dansdocente Aukje Delnooz Rupsje Nooitgenoeg tot leven in een workshop vol bewegingsspel en muziek.

27-08-19

Hoe zit dat met huiswerk?

School is weer begonnen. En daar hoort vaak ook huiswerk bij! Vanaf de bovenbouw van de basisschool en op de middelbare school kan je kind huiswerk mee naar huis krijgen. Hoe kun je je kind hiermee helpen?

23-08-19

5 Oktober Kidsmarkt Burgerhoes Landgraaf. Save the date!

Op zaterdag 5 oktober van 11.00-15.00 uur is in het Burgerhoes en de bibliotheek een superleuke kidsmarkt voor kids en hun pappa’s , mamma’s, opa’s en oma’s. Dikkie Dik komt voor een meet & greet. 

22-08-19

Mama-café Waubach ‘Luizenmoeder’

Vind je het leuk om gezellig samen met andere ouders te praten over de dagelijkse dingen die je bezighouden in je gezin, samen te knutselen of wil je een keer deelnemen aan een workshop rondom opgroeien en opvoeden?

Dan is Mama-café Waubach dé plek voor jou!