Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

08-05-19

Mama-café Bibliotheek Landgraaf (Burgerhoes) Ik ben twee dus ik zeg; NEE!

Als je peuter twee wordt, begint het Echte Opvoeden. Er zijn steeds nieuwe dingen waar je op moet reageren. Dat is altijd uitdagend, vaak leuk en soms ook lastig.

05-05-19

Vier de vrijheid!

Vandaag vieren dat we 75 jaar in vrijheid leven. Wil  jij weten waar en hoe dit wordt gevierd? Ga dan naar: https://www.4en5mei.nl/75-jaar-vrijheid/programma

04-05-19

Hoe praat je over de Tweede Wereldoorlog met je kind?

Vandaag is het 4 mei, we staan even stil bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Morgen, op 5 mei vieren we de vrijheid in Nederland. Deze vrijheid is geen gegeven, reden genoeg om je kind uit te leggen dat Nederland ook andere tijden heeft gekend. Maar dat is best lastig, daarom hebben wij een aantal tips voor jou.

30-04-19

Praktijk voor het begeleiden van samengestelde gezinnen in Kerkrade!

Nederland telt zo’n 200.000 samengestelde gezinnen en daar komen er steeds meer bij. Gezinnen waarvan een of beide ouders, een of meerdere kinderen hebben uit een vorige relatie. Veel van die gezinnen vallen binnen drie jaar weer uit elkaar omdat het niet lukt op een fijne manier een nieuwe gezinsvorm te creëren. Een tweede relatiebreuk is pijnlijk, waarbij zeker ook de kinderen opnieuw geconfronteerd worden met verdriet en verlies.

29-04-19

Nationale Kinderherdenking in Madurodam op 4 mei.

Wat kan je verwachten op 4 mei?

De Nationale Kinderherdenking is speciaal voor en door kinderen. Het is één van de grootste herdenkingen in Nederland en is vergelijkbaar met de Nationale Herdenking op de Dam en op de Waalsdorpervlakte. Honderden kinderen treden op met zang, dans en theater. Alle optredens staan dit jaar in het teken van het thema 75 jaar vrijheid. Ook is er een optreden van het Nationale Kinderherdenkingskoor.

 

29-04-19

Mama-Cafe Waubach: Media Ukkies

Een spelletje op de tablet downloaden voor je peuter, hem even een filmpje laten kijken op je telefoon, facetimen met oma. Al die media zijn leuk, leerzaam en handig. Maar als opvoeder vraag je je soms wel af: Wat is (media)-wijsheid?

 

29-04-19

Tips voor leuk speelgoed voor peuters

Kinderen houden van spelen. En ze vinden het leuk om met verschillende materialen te spelen. Wij geven een aantal voorbeelden van leuk speelgoed voor peuters van 2 tot 4 jaar.

28-04-19

De unieke rol van vaders (aftellen tot vaderdag!)

Vanaf nu gaan we, speciaal voor onze vaders, op onze Facebookpagina aftellen tot vaderdag (16 juni). Met elke week een thema, weetje of vraag aan papa's uit Parkstad. Vandaag is het nog 6 weken tot Vaderdag! En vandaar geven we vandaag voor alle papa's wat meer informatie over de unieke rol van vaders.

27-04-19

Koningsdag

Kijk op de website van jouw gemeente en ontdek wat er vandaag allemaal te doen is! Veel plezier op Koningsdag!

26-04-19

26 april: Neem-je-kinderen-mee-naar-je-werkdag.

Hij is komen overwaaien vanuit Amerika de: Neem-je-kinderen-mee-naar-je-werkdag.

Het oorspronkelijke idee achter deze dag is dat kinderen zo het nut leren inzien van een opleiding en het ze laat nadenken over hun eigen toekomst.

Neem je kind dus eens een uurtje mee naar je werk en gun het een kijkje in de wereld waar jij een groot deel van je leven doorbrengt.

25-04-19

Je kind helpen bij het studeren voor de examens

Over twee weken starten de eindexamens voor middelbare scholieren. Een spannende tijd. Hoe kun je je kind steunen tijdens het studeren? We geven drie tips.

23-04-19

Thema-avond Respectvol uit elkaar (20 mei in Heerlen)

Op 20 mei organiseert Stichting Yvoor een thema avond over ‘Respectvol uit elkaar’. Hoe doe je dat op een respectvolle manier voor jezelf, je kinderen en je omgeving? Eregast van deze avond is Marieke Lips; bedenker en oprichtster van de kinderbehartiger.

20-04-19

Vrolijk Pasen!

Fijne paasdagen allemaal.

18-04-19

Buitenspelen is gezond!

Het is weer heerlijk weer, tijd om naar buiten te gaan want buitenspelen is gezond voor kinderen. Bewegen op een natuurlijke manier helpt om op normaal gewicht te blijven en het bevordert de lichamelijke motoriek. Buitenspelen is echter niet alleen gezond voor het lichaam. Het leert kinderen al op jonge leeftijd hoe ze met elkaar om moeten gaan. Het maakt hen sociaal sterker. Met wie ga ik spelen vandaag? Wie wil er met mij spelen? Wat gaan we doen?

16-04-19

Tip voor tweede Paasdag: paaseieren zoeken in Heerlen

Op tweede Paasdag kun je in Heerlen op PaasPrijzenJacht! Jong en oud mag meedoen met deze avontuurlijke eierzoektocht. Er zijn mooie prijzen te winnen...

16-04-19

Op pad met de Paddenman!

In de poelen en vennen op de Brunssummerheide is het een waar paradijs voor kikkers, padden en salamanders. Tijdens een normale wandeling zie je ze niet vlug. Maar als je op pad gaat met onze paddenman is dat helemaal anders! Speciaal voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar gaat hij op zondagochtend 28 april van 10.00 tot 12.00 uur op zoek naar kikkers, padden en salamanders. Als je zin hebt om mee te gaan, meld je dan vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.