Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

23-07-18

Heerlerbaan loopt

Op 5, 6 en 7 september 2018 kunnen kinderen, mama's, papa's, opa's en oma's zich opgeven om mee te doen met Heerlerbaan loopt! Je kan een afstand van 2,5 km of 5 km lopen. Waarom wandelen? Lopen is nu eenmaal gezond! En samen wandelen is ook nog eens reuze gezellig. Waarom zou je op de bank ploffen na het eten, als je er samen met het hele gezin een toffe avond van kan maken? Dus trek je makkelijke schoenen aan, kom van de bank en doe met ons mee!

23-07-18

Nationaal Hitteplan van kracht

Door de komst van aanhoudend warm weer is maandag het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept mensen op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen. Kinderen zijn kwetsbaar voor hitte omdat ze niet altijd zelf acties ondernemen als ze het te heet hebben. Het risico tijdens hitte bij jonge kinderen wordt vooral bepaald door het gedrag van verzorgers. Het is aan hen om ervoor te zorgen dat kinderen niet te warm gekleed zijn, niet verbranden, meer te drinken krijgen en rustiger aan doen. Waarop moet je letten en wat kun je doen?

19-07-18

Workshop Babycommunicatie in Heerlen

Hoe communiceer je met je baby? Best 4 Kids organiseert op 26 juli weer een workshop van Esther Sluysmans, babycoach, die inzicht geeft in de communicatiemogelijkheden van en met een jong kind. De workshop heet: 'Hoe sluit je aan en maak je contact met een jonge baby'.

19-07-18

Tips bij de peuterpuberteit

Peuters zijn heel druk met hun ontwikkeling. Je kind wil steeds meer zelf doen en bepalen. Maar dat lukt of mag niet altijd. Ook kan je kind zijn gevoelens nog niet goed uiten door te praten. De frustratie over iets wat je kind nog niet lukt of mag kan zich uiten in boos, brutaal en opstandig gedrag. Hoe ga je er mee om?

13-07-18

Tips om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren

Is het tijd voor de eerste woordjes? Je kunt als ouder verschillende dingen doen om de spraak- en taalontwikkeling van je kind te stimuleren. Lees hier een aantal mogelijkheden!

06-07-18

Pas op voor mazelen in Zuid-Europa

Ga je binnenkort op vakantie naar Zuid-Europa (Frankrijk, Italië, Griekenland of Roemenië)? Pas dan op voor mazelen als een van je medereizigers een baby is van jonger dan 14 maanden of geboren is tussen 1965 en 1975. Pas vooral op bij contact met de bevolking van het vakantieland. De GGD adviseert een (vervroegde) vaccinatie voor de risicogroepen die op vakantie gaan naar deze landen.

06-07-18

Het gevaar van pepdrankjes

Veel jongeren tussen de 13 en 18 drinken energiedrankjes, maar deze drankjes zijn slecht voor de gezondheid. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van RIVM. Pubers maken extra kans op hartritmestoornissen en aantasting van het centraal zenuwstelsel.

02-07-18

Tips bij warm zomerweer

Warm zomerweer, voor veel ouders en kinderen de tijd om te genieten! Kinderen moeten echter extra oppassen bij hitte, want hun lichaam past zich minder goed aan in extreme temperaturen. Daarnaast zijn jonge kinderen niet in staat om zelf preventieve maatregelen te nemen zoals extra drinken, het aantrekken van luchtige kleding, rustigere spelletjes doen of de schaduw opzoeken. Lees hier wat de gevolgen kunnen zijn van warm weer, en tips voor hoe je oververhitting kunt voorkomen.

29-06-18

Dag van de camera

Het is vandaag de dag van de camera. Filmpjes en foto's maken van onze kinderen, we doen het graag. De eerste stapjes. De eerste woordjes. Het eerste verjaardagskaarsje uitblazen. De eerste keer in een net jurkje/overhemdje. De eerste keer koekjes bakken. De eerste keer naar school. Filmen en fotograferen zijn methoden om dierbare momenten voor altijd vast te leggen als herinneringen. Wij zijn benieuwd: maak jij liever foto's of filmpjes van je (klein)kinderen? En waarom? Deel je antwoord met ons op onze Facebookpagina of bekijk de antwoorden van andere ouders: www.facebook.com/jeugdengezinparkstadlimburg.nl.

29-06-18

Niet op vakantie? Kom naar Heerlen aan zee!

Kinderen van 9-12 jaar uit Heerlen die dit jaar niet op vakantie (kunnen) gaan, kunnen komende zomer toch een hele leuke, gezellige en zomerse week beleven met Heerlen aan zee. De laatste week van juli zijn er creatieve activiteiten: beeldend, dans, muziek en theater. Samen met leeftijdsgenootjes creatief bezig zijn, hoe tof is dat?!

26-06-18

Vondelingenkamer in Heerlen geopend

Afgelopen donderdag heeft Zuyderland de vondelingenkamer in Heerlen geopend. Dit is de eerste Beschermde Wiegkamer van de landelijke Stichting Beschermde Wieg in Limburg. Het doel? Hulp en een veilige plek voor een moeder die in al haar radeloosheid haar pasgeboren baby te vondeling wil leggen.

25-06-18

Zomer op komst!

Het wordt de komende week weer prachtig weer. Helaas hoort bij zomers weer ook een gevaar: de schadelijke stralen van de zon. De zon is niet alleen gevaarlijk als je naar het strand of zwembad gaat. Ook wandelend naar de supermarkt, op de fiets naar de tandarts of op het schoolplein in de pauze is de zon gevaarlijk. Vergeet niet om je kind goed te beschermen tegen de zon. We geven je 3 tips!

12-06-18

Internationale dag tegen Kinderarbeid

Miljoenen kinderen op de wereld worden gedwongen om te werken in fabrieken, op plantages, in mijnen en in allerlei andere nare omstandigheden. Door deze kinderarbeid kunnen ze niet gewoon kind zijn, en leiden ze lichamelijk en geestelijk onder het zware werk.

Vandaag, op de Internationale Dag tegen Kinderarbeid, staan wij hierbij stil. Wanneer is er nou sprake van kinderarbeid? En komt het ook voor in Nederland?

08-06-18

Portretten van tien thuiszitters

Tien jongeren, variërend in leeftijd van 11 tot 19 jaar. Tien voormalige thuiszitters. Tien verschillende verhalen. Wat maakte dat zij thuis zaten? Wat ging er mis en waar? En vooral; hoe lukte het de weg terug te vinden en de draad weer op te pakken? Wie of wat was hierin belangrijk?

De antwoorden hierop kun je lezen in het online magazine 'Dit ben ik - portretten van thuiszitters.' Hierin staan de verhalen en ervaringen van de jongeren en hun ouders centraal. 

06-06-18

Nationale Buitenspeeldag

Het is vandaag nationale Buitenspeeldag. Laat de televisie, playstation en computer maar even achterwege, en laat je kinderen vandaag buiten boomhutten bouwen, voetballen, skeeleren en spelletjes spelen.

 

06-06-18

Peutertref: Daniella Senden van bibliotheek Landgraaf over boekstart

Ben je benieuwd naar de positieve effecten van lezen? Wil je tips over welke boeken geschikt zijn voor jouw kind? Of heb je nog ander vragen over (voor)lezen of bijvoorbeeld over hoe jouw kind gratis lid kan worden van de bibliotheek? Daniella geeft je graag tips en advies! Ze komt op 27 juni vertellen over boekstart en waarom lezen samen met je kind zo belangrijk is.