Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

18-10-18

Auti-Treff Heerlen

“Waarom krijg ik of krijgt onze zoon/dochter geen hulp meer? De hulpvraag is immers niet veranderd!” is een vaak gehoorde vraag van bezoekers van Auti-Treff.

09-10-18

Iris blogt: ze is bijna twee...

Ik ga samen met mijn lief een dagje oppassen op onze kleinkinderen. Het is de eerste keer sinds de geboorte van de jongste, daarom geeft onze dochter voor haar vertrek nog even wat richtlijnen mee en besluit met een diepe zucht: “o ja en mam, vraag haar niks want ze zegt op alles nee”. Ik grijns, want ach, hadden wij niet ooit ook zo’n heerlijke peuter? Ondernemend, eigenzinnig, driftig als iets niet lukt, maar ook zo vrolijk en spontaan.

08-10-18

Kinderboekenweek

Het is Kinderboekenweek! Wat valt er allemaal te beleven? Het is dik een week lang feest in je boekwinkel en bibliotheek!

04-10-18

Week van de opvoeding

Het is deze week de Week van de opvoeding! Het thema van dit jaar: Opvoeden is samenspel. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente.

 

04-10-18

Leerzame dag in het Ridder Hoen Park

Op 13 oktober is er een leerzame en gezellige dag in het Ridder Hoen Park, voor het hele gezin.

Tussen 10:00 en 13:00 uur is Stefan Cools, botanist, bioloog en kunstenaar, aanwezig met zijn vlindermobiel. Verder kunnen kinderen zelf appelsap maken en bloembollen planten in het park. De imkers vertellen je alles over het leven van de honingbij. Natuurlijk kun je ook honing proeven.

 

01-10-18

Binnenkort: week van de Pleegzorg!

Van 31 oktober t/m 7 november wordt voor de vierde keer in Nederland de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Dit is een initiatief van Pleegzorg Nederland in samenwerking met alle Nederlandse pleegzorgaanbieders. Het doel van deze actieweek is om aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg.

21-09-18

Hoe kun je een gepest kind helpen?

Als blijkt dat je kind gepest wordt, is je eerste reactie er misschien één van schrik, boosheid en angst. Het is verstandig om toch rustig te blijven en goed naar je kind te luisteren. Zo kom je er het best achter, wat er precies aan de hand is.

20-09-18

Wat als je kind andere kinderen pest?

Het is de week tegen pesten, waarin we aandacht besteden aan de gevolgen van pesten. Maar wat als jouw kind andere kinderen blijkt te pesten?Je schrikt waarschijnlijk als je hoort dat je kind iemand anders pest. Waardoor kunnen kinderen gaan pesten, wat zijn de gevolgen en wat kun je doen?

19-09-18

Vrijdag: Keep-it-clean day!

Aanstaande vrijdag 21 september is het Keep it Clean Day, een dag waarop veel mensen en kinderen de handen ineen slaan tegen zwerfafval. Doen jullie mee?

19-09-18

Week tegen het pesten

Deze week is het de week tegen het pesten. Een vorm van pesten die vaak voorkomt is cyberpesten (via internet, Facebook, WhatsApp, Twitter, enzovoort). Vraag je je kind wel eens of het vreemde, vervelende of beangstigende zaken tegenkomt op internet?

19-09-18

Peutertref in Landgraaf: spookjes knutselen

De zomer is voorbij, de dagen worden weer korter en donkerder. Tijd voor een gezellige Halloween-activiteit: spookjes knutselen. Maak samen met je kind een leuke decoratie om tijdens Halloween in huis op te hangen.

13-09-18

Beleefweek Limburg

Van 14 september (morgen) tot en met 23 september is het tijd voor Beleefweek Limburg. Dit is de kans om het Limburgse Landschap te beleven en aan leuke activiteiten deel te nemen met het hele gezin.

07-09-18

Open dag Jeugdtheater Landgraaf

Zondag 9 september is de Open Dag van de Jeugdtheaterschool Landgraaf. De Open Dag is een dé ideale manier om kennis te maken met toneelspelen en om sfeer te proeven in Theater Landgraaf. Toneelspelen is erg goed voor de ontwikkeling van je kind! Er zijn gratis workshops voor kinderen van 6 t/m 21 jaar.

30-08-18

Omgaan met een eigenwijze puber

Pubers zijn vaak eigenwijs; ze zijn het liever niet met je eens. Dat komt door de groei van de hersenen en de wil om zelfstandig te worden. Hoe ga je om met je eigenwijze puber?

27-08-18

Veilig online

Jongeren zitten veel op internet. Het is belangrijk om op de veiligheid te letten. Je kan maatregelen nemen die veilig internetten bevorderen. Lees in dit artikel wat je kan doen om het internetgebruik van jouw kind veiliger te maken.

25-08-18

Mamacafé Peutertref (Dr. Calshof): Verven zonder te knoeien

De vakantie is voorbij, dus dat betekent dat wij onze start met de mamacafés weer voort gaan zetten. Deze bijeenkomst staat in het teken van samen verven met uw kind. Herkent u ook bij uw kind dat de verfspatten vaker op uw kind terecht komen dan op het papier? Wij gaan het anders aanpakken. We gaan namelijk verven zonder te knoeien.