Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

11-05-21

Vaccineren tegen corona

Steeds meer Nederlanders zijn gevaccineerd tegen corona. Uiteindelijk kan het overgrote deel van de bevolking zich laten vaccineren. Hieronder vind je informatie over het vaccineren van jezelf en je gezin.

09-05-21

Fijne moederdag!

Wij wensen alle pleeg-, bonus-, groot- en nog veel meer moeders een fijne Moederdag en denken ook even aan alle moeders zonder kind en kinderen zonder moeder.

08-05-21

Iris blogt: Vanzelfsprekend.

In mijn herinnering was Moederdag een zich herhalende vanzelfsprekendheid. Op school knutselden we iets dat ik dan de ochtend van Moederdag aan mijn moeder gaf. Natuurlijk met een ontbijt op bed. Ik deed de hele dag mijn best om superlief te zijn en in de middag gingen we dan naar oma, moeder van mijn moeder.

04-05-21

Nationale Kinderherdenking 4 mei

Normaal zijn op 4 mei duizenden kinderen in Madurodam. Samen staan ze stil bij vrijheid en herdenken. Vanwege corona is dat dit jaar niet mogelijk. Om tóch samen met duizenden kinderen te kunnen herdenken, kunnen kinderen vanuit huis via Instagram meedoen met de herdenking. Volg op Instagram @nationalekinderherdenking4mei en houd tijdens de livestream de stories goed in de gaten.

03-05-21

Jeugd met overgewicht is negatiever over gezondheid.

Jongeren vanaf 12 jaar met overgewicht zijn minder positief over hun gezondheid dan jongeren zonder overgewicht. Dat meldt het CBS in de Jeugdmonitor.

03-05-21

Het is meivakantie! Wat kun je allemaal doen?

Het is meivakantie. Buiten spelen kan natuurlijk altijd. De meeste buitenspeeltuinen zijn gewoon open. Pretparken en dierentuinen zijn nog steeds dicht en met te veel mensen bij elkaar zijn mag niet. Heb je inspiratie nodig voor wat je met je gezin kan doen?

29-04-21

Het nieuwe platform pleegzorg.nl is live!

Op pleegzorg.nl vind je actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen, een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen.

27-04-21

Koningsdag

Vandaag is het Koningsdag, maar wel een heel andere dan anders. Geen vrijmarkten, geen activiteiten in de buurt of in de stad. Hoe maak je er toch een feestelijke dag van? Wij geven hier een paar tips:

25-04-21

Boek: Ik heb ook wat te vertellen!

‘Mijn zoon zit de hele dag op zijn kamer’, ‘toont geen respect voor zijn moeder’, ‘zet zich tegen ouders af’. Pubers en opvoeden begint met communiceren, hoe ingewikkeld dat soms ook kan zijn.

21-04-21

KIndbehartiger

De Kindbehartiger is een professional die kinderen van gescheiden ouders ondersteunt. De Kindbehartiger staat naast het kind en helpt hem om zijn wensen en behoeften in kaart te brengen. Ook biedt de Kindbehartiger kinderen een luisterend oor, legt uit wat er tijdens een scheiding gebeurt en beantwoordt vragen die bij kinderen leven. De Kindbehartiger maakt een vertaalslag naar ouders van wat hun kind nodig heeft en adviseert over de ontwikkeling van kinderen en hun belangen.

 

21-04-21

Speeltuin 't Olifantje gaat weer open.

WIJ GAAN WEER OPEN!!!

Na langdurig en veel overleg met de gemeente Heerlen en het bestuur hebben wij besloten vanaf zaterdag 24 april de speeltuin weer te openen. Helaas mogen we het winkeltje nog niet openen en zal er dus geen uitgifte van snoep, ijs of drankjes zijn. Tevens verzoeken wij iedereen de momenteel geldende corona-maatregelen in acht te nemen en aanwijzigingen van de beheerders op te volgen.

Wat zijn wij blij dat we weer open mogen en dat de kinderen weer kunnen spelen!!! Zien we jullie snel?

ps we zijn voorlopig open op zaterdag, zondag, woensdag en vrijdag. We zijn druk bezig om te kijken of we snel meer dagen open kunnen gaan

 Speeltuin 't Olifantje Heerlen

19-04-21

Week van de Teek

Heerlijk de zon schijnt, naar buiten allemaal! Rennen door het hoge gras, werken in de tuin, fijne boswandelingen maken met je gezin, maar pas op voor teken. 

19-04-21

Het is weer Cito-toetsweek!

Hoe help jij je kind door de Cito-toest week heen?

10-04-21

Rol van vaders werd weer kleiner in coronatijd

Het aandeel vaders dat in de eerste maanden van de coronacrisis vaker voor hun kinderen zorgde, is afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek dat de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit in november 2020 deden onder 1.097 respondenten.

09-04-21

Jongvolwassene, je kunt op meer plekken terecht dan je denkt!

De kranten staan er vol mee, we horen het op het journaal en lezen er van alles over op social media. Jongeren hebben het extra zwaar in coronatijd. Zit jij niet lekker in je vel? Word je (online) lastig gevallen? Maken je ouders een drama van hun scheiding? Dan kun je gelukkig op veel plekken terecht.

08-04-21

Alles oké? Kindertelefoon voor jongvolwassenen

Jongvolwassenen tussen 18 en 24 jaar kunnen sinds 7 april voor een luisterend oor terecht bij de 'Alles Oké? supportlijn'.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.