Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

25-03-14

Zomertijd

Het is weer zover: het komende weekend gaat de zomertijd in. Alle klokken gaan in de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart een uur vooruit.

24-03-14

TopTip van de week: Kinderen over regels

Deze week laten we kinderen zelf aan het woord! Doe je voordeel met deze tips van ervaringsdeskundigen op het gebied van regels

18-03-14

Peuters en hun g(r)illen

De peuterpuberteit... Zo wordt de peuterfase ook wel genoemd. Hier horen enorm veel leuke dingen bij, maar ook minder leuke: je kind kan ook zo maar ineens ontploffen om niks.

17-03-14

Week van de lentekriebels

Soms is het lastig om seksualiteit te bespreken met uw kind. Misschien om dat u denkt dat uw kind op zo'n jonge leeftijd nog niet met seksualiteit bezig is, of bent u bang dat u uw kind(eren) hierin teveel aanmoedigt.

17-03-14

Slim - slimmer - slimst

Je kent ze vast wel: de kinderen die als sponzen alle informatie in zich opzuigen, die al kunnen lezen in groep 1 en alles weten over dino’s, het sterrenstelsel en hoe het nu precies zit met zwarte gaten.

12-03-14

Plezier met je peuter

Een dag met een peuter kan soms heel lang duren.. Daarom deze week een tip vól met leuke dingen die je kunt doen met je peuter.

10-03-14

Bedankt (o)pa en (o)ma!

Het vormgeven aan je gezin is een uitdaging. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat je ouders voor dezelfde uitdaging stonden?

06-03-14

TopTip van de week! Jong geleerd, oud gedaan!

Belandt jouw dreumes in de peuterfase dan gaat er een wereld voor hem open. De kunst is om heel goed aan te voelen wat je peuter nodig heeft.

05-03-14

Hoe leer ik mijn kind sparen?

De vierde editie van de nationale Week van het geld vindt plaats van 10 tot en met 14 maart 2014. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld.

28-02-14

Iris tipt: Aan de slag met papier!

Van mijn dochter uit Amsterdam kreeg ik deze week een appje: “Mam, kijk eens wat leuk!”

27-02-14

Zelfstandig naar school, of brengen en halen?

Waarom zou je je kind naar school brengen? Een onveilige route is maar één van de redenen, zo blijkt.

26-02-14

TopTip van de week! Less stress

Het kan lastig zijn om een goede balans te vinden tussen je werk en je gezin. Wanneer je veel stress ervaart op je werk kun je dat soms mee naar huis nemen.

25-02-14

Iris tipt: Carnaval voor je kleintje

Nog even en het carnavalsgeweld barst los! Sommige kinderen krijgen de Vasteloavend met de paplepel ingegoten of zijn met het “carnavalsvirus” geboren, maar er zijn ook kinderen die er absoluut niks aan vinden, of in de war raken en bang worden.

14-02-14

TopTip van de week!

Binnen spelen

De vakantie staat voor de deur! Voor het onontkoombare moment dat je kinderen ‘zich vervelen’ en ‘écht niks leuks weten’

12-02-14

Driekwart ouders heeft geregeld opvoedvragen

Gemiddeld driekwart van de ouders met thuiswonende kinderen heeft regelmatig vragen over opvoeden, opgroeien of de gezondheid van de kinderen.

12-02-14

Cito-toets: uitleg bij de uitslag

Daar is hij dan: de uitslag van de citotoets. Het zou makkelijk zijn als er één getal en één schooltype uit kwam rollen, maar zo eenvoudig is het niet.