Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

22-01-14

Vaders lezen voor op het Nationale Voorleesontbijt

Op kinderdagverblijven en scholen in het gehele land zijn vanmorgen De Nationale Voorleesdagen gestart met Het Nationale Voorleesontbijt.

22-01-14

Symposium 'Op eigen kracht'

Op woensdag 19 februari 2014 organiseert de gemeente Brunssum het symposium "Op eigen kracht".

15-01-14

Safer Internet Day

Kinderen gaan al op jonge leeftijd online en gebruiken internet steeds intensiever. Internet is leuk en handig, maar helaas kan het ook misgaan. Daarom is het op 11 februari aanstaande Safer Internet Day.

14-01-14

Kosten van studeren

Over een tijdje is het weer zover, de eindexamens. Misschien doet dit jaar uw zoon of dochter eindexamen. Dan wordt er op dit moment vast al rondgekeken welke studie ze willen volgen. Maar wat kost studeren eigenlijk?

09-01-14

Online programma helpt jongeren met negatief zelfbeeld

Het online zelfhulpprogramma 'Leer jezelf door een roze bril bekijken' helpt jongeren met een negatief zelfbeeld om hun zelfbeeld te verbeteren. Het programma is ontwikkeld door jeugdpsychiatrisch centrum Accare.

09-01-14

Dag van de Leerplicht

De Dag van de Leerplicht 2014 staat in het teken van Leerrecht.

Op deze dag zullen we de door de leerlingen van de bovenbouw zelf gevulde gedichtenbundel feestelijk presenteren op een mooie locatie!

06-01-14

Leeftijdsgrens alcohol naar 18 jaar, tips voor ouders

Per 1 januari 2014 verandert de wet en mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol meer verkocht worden. Daarbij zijn jongeren zelf ook strafbaar als ze in de openbare ruimte alcohol in hun bezit hebben.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.