Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

03-10-19

JENS voor jonge Mantelzorgers in Landgraaf.

Woon jij in de gemeente Landgraaf en heb je iemand voor wie je moet zorgen? Een broer, zus, vader of moeder? Of misschien een ander familielid die gehandicapt of ernstig ziek is Of iemand die soms niet lekker in zijn vel zit? Dan zou het heel goed kunnen dat je mantelzorger bent. Dat doe je natuurlijk graag voor een ander, maar soms heb je ook even tijd voor jezelf nodig. Wij, van JENS Jonge Mantelzorgers zijn er voor je!

30-09-19

Iris blogt: Broer en zus.

Een tijdje geleden logeerden onze kleinkinderen een paar dagen bij ons. Dolle pret zoals altijd maar deze keer ontstond er af en toe een kleine ‘crisis’. Mijn man verzuchtte na de zoveelste keer: “Is dit normaal, deden die van ons dat ook toen ze zo klein waren? Dit is zo vermoeiend!” 

Ik antwoordde: “Ja natuurlijk hadden onze meiden vroeger ook ruzie, alle broers en zussen hebben wel eens ruzie en zeker op deze heel jonge leeftijd.”  

30-09-19

Ruzie, het hoort erbij.

Kinderen maken ruzie, het ene kind iets meer dan het andere. Soms gaat het een periode goed en dan weer niet, maar ruzie is onvermijdelijk. Als ouder kun er er soms gek van worden, het geeft je een gevoel van onmacht. Het leek je toch zo leuk, twee, drie of meer kinderen “dan hebben ze wat aan elkaar” wordt vaak gezegd. Dat is ook zo, broers en zussen leren veel van elkaar ook als ze ruzie maken. Ze leren omgaan met eigen en andermans grenzen en ze leren conflicten oplossen in een vertrouwde omgeving. 

27-09-19

Beweegkriebels

Steeds meer jonge kinderen hebben overgewicht. Dat kan komen door hun eetpatroon en/of door te weinig bewegen.

Wil jij jouw kind kind op een leuke manier stimuleren tot meer bewegen? Ga dan eens naar de site van Beweegkriebels: https://www.huisvoorbeweging.nl/gecombineerde-leefstijlinterventies-van-huis-voor-beweging/over-beweegkriebels/voor-ouders/

25-09-19

Cyberpesten: hoe herken je het en hoe kun je het voorkomen?

Het is de week tegen het pesten. Vandaag besteden we aandacht aan een digitale vorm van pesten. Maakt je kind regelmatig gebruik van internet en sociale media? Dan kan het te maken krijgen met cyberpesten. Bij cyberpesten gebruiken kinderen media om een ander te pesten of zijn gegevens te misbruiken. Lees in dit artikel hoe je cyberpesten herkent en hoe je het kunt voorkomen. 

23-09-19

Week tegen het pesten

Vandaag begint de week tegen het pesten. Misschien wordt jouw kind gepest of pest jouw kind iemand anders. Het kan ook zo zijn dat er op de school van je kind gepest wordt en dat jouw kind het moeilijk vindt om hier mee om te gaan.

Wat is het verschil tussen plagen en pesten? Welke gevolgen kan pestgedrag hebben? Wat kun je als ouder doen als je iets vermoed?

23-09-19

‘Vrije Vogels’

Een bijzonder creatief project in het kader van 75 jaar bevrijding voor de basisscholen in Landgraaf, in samenwerking met de gemeente Landgraaf, de Vrije Akademie, de bibliotheek en winkelcentrum Op de Kamp.

19-09-19

Interessante workshops voor ouders tijdens de Week van het Zorgeloze Kind (7 tm 11 oktober)

Van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 11 oktober 2019 organiseren diverse jeugdzorgorganisaties, onderwijsinstellingen, welzijns- en kinderopvangorganisaties in Zuid-Limburg de Week van het Zorgeloze Kind. Lees in dit artikel alles over hoe deze week is ontstaan en ontdek welke interessante workshops en activiteiten er allemaal voor jou worden georganiseerd.

18-09-19

Opvoeden binnen een samengesteld gezin, hoe doe je dat?

Het opvoeden van kinderen is een veelbesproken onderwerp. Tussen ouders, vrienden en ook bij professionals. Zoals je als ouder inmiddels wel weet is opvoeden een weg van vallen opstaan, van proberen en leren. Wanneer je een samengesteld gezin vormt is dit in veel gevallen nog een extra uitdaging. Het komt vaak voor dat partners andere opvoedstijlen hebben. Kinderen zijn gewend aan hun eigen gebruiken en regels. Dan is het niet altijd makkelijk om alle ideeën en wensen op een goede manier samen te voegen.

17-09-19

Prinsjesdag: wie maakt bij jou thuis de begroting?

Prinsjesdag: de derde dinsdag van september waarop het nieuwe werkjaar van de regering begint en waarop bekend wordt wat de begroting voor het komende jaar is. 

Wij zijn benieuwd wie bij gezinnen thuis de begroting maakt en hoe jullie beslissen over jullie uitgaven. Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina en geef jouw antwoord!

https://www.facebook.com/jeugdengezinparkstadlimburg.nl/

 

 

16-09-19

Dag van de werkende ouders

Vandaag is het de dag van de werkende ouders. Werken en een gezin opvoeden, het is niet makkelijk. 

Een baan geeft je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, je hebt sociale contacten met collega's en klanten en je hebt een inkomen. Maar het combineren van je werk en gezin vraagt om een goede planning. Je moet veel regelen en op elkaar afstemmen, zoals je werktijden, maar ook de kinderopvang en het huishouden.

Wij geven een aantal tips om werk en gezin goed te combineren!

13-09-19

Een scheiding: hoe steun en bescherm je je kind?

Vandaag is de dag van de scheiding. Een scheiding heeft veel invloed op kinderen. Hoe kun je je kind steunen? Hoe kun je leren kijken door de ogen van je kind? En waar vind je hulp?

06-09-19

Lees-een-boekdag!

Laat de televisie vandaag uit, want vandaag is het lees-een-boekdag! Koop je vandaag ook een boekje voor je kind of halen jullie een boekje bij de bibliotheek? Let dan op het juiste niveau. Lees hier alles over de verschillende AVI-niveaus!

03-09-19

Eten op school: fruit of frikandel?

De vakantie is voorbij en school is weer begonnen. Tijdens de vakantie en thuis heb je nog wel enig zicht op wat je puber eet, maar hoe gaat het op school? Sommige scholen verkopen gezonde broodjes in de kantine, maar pubers halen vaak ook iets lekkers bij een snackbar of supermarkt in de buurt. Hoe ga je daarmee om?

01-09-19

Meekijken!

Meekijken!

Jongeren kunnen urenlang naar gamende jongeren of make-up uitpakkende meiden kijken. Jij snapt er misschien niks van maar zij hebben daar zo hun redenen voor:

 

29-08-19

Jeugdvoorstellingen in Theater Landgraaf: ook voor mensen met een kleine beurs.

Theater Landgraaf trapt 1 september het nieuwe theaterseizoen af met haar jaarlijkse bUITenMARKT.

Tijdens de bUITenMARKT worden de bezoekers getrakteerd op previews van de op handen zijnde voorstellingen in Theater Landgraaf. 

Poppentheater Koekla speelt dan de oogstrelende peuter-, kleutervoorstelling Molletje Bim. De entree is gratis (om 13.30 uur én 15.30 uur). Verder kan jong en oud genieten van de straattheatervoorstelling door Barto. De entree voor alle concerten, voorstellingen tijdens de bUITenMARKT zijn gratis.