Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

27-02-20

Hoe lossen jongeren en hun ouders on-line problemen op?

Eén op de drie Nederlandse jongeren tussen de twaalf en achttien jaar heeft weleens iets vervelends meegemaakt op internet. Drie vierde van de jongeren zoekt hulp bij hun ouders als zij online problemen hebben. Verder voelt één op de vier ouders zich verantwoordelijk voor geruzie in klassenapps.

26-02-20

Prachtig poppentheater: ‘Het geheim van de Wilg’

Zondag 1 maart neemt de theatergroep Krijt je mee op avontuur met de voorstelling ‘Het geheim van de wilg’ in Theater Landgraaf. Een poppenspelvoorstelling over wijze dieren én een moedig meisje, voor kinderen vanaf 4 t/m 8 jaar, maar ook voor volwassenen is het genieten. De voorstelling begint om 14.30 uur en duurt 50 minuten. De entree bedraagt € 6,50 per persoon (in de voorverkoop : € 5,50).

21-02-20

Wie is de BOB met carnaval?

Het is weer carnaval. Voor veel mensen hoort daar ook een lekker drankje bij. Maar we roepen iedereen op om goede afspraak te maken over vervoer. Ben je van plan om met de auto naar een carnavalsevenement te gaan? Spreek af wie de BOB is. 100% BOB is 0% op.

 

15-02-20

Op Pad: Tony's Not Lonely

Vandaag ben ik voor onze rubriek ‘Op Pad’ te gast bij Tony’s Not So Lonely in het Toon Hermans Huis Parkstad. Ik word door Peggy Adriolo hartelijk ontvangen en we lopen naar de gezellige woonkamer die speciaal is ingericht voor de kids. Elke woensdagmiddag is hier Tony’s Not So Lonely open voor kinderen en jongeren die kanker hebben of te maken hebben met iemand in hun directe omgeving die kanker heeft. Dat kan een ouder, broer, zus, oma of opa zijn, maar ook een vriendje, buurvrouw of de juf van de school.

12-02-20

Mama-café Bibliotheek Landgraaf (Burgerhoes) Zumbini

Zumbini in Mama-Café Landgraaf.

Kinderen vinden het heerlijk om te bewegen en wat is er nu fijner dan lekker dansen op leuke en opzwepende muziek tijdens Zumba voor kinderen? Door zumbales te volgen ontwikkelen kinderen een goede motoriek, door het naar elkaar kijken, leren ze samenwerken, het versterkt hun zelfvertrouwen en taalontwikkeling en natuurlijk is het goed voor de band tussen jou en je kind, want Zumbini doe je lekker samen!

11-02-20

Jens helpt!

JENS helpt je met van alles. Misschien heb je problemen met je ouders, op school, met een vriend of zit je gewoon niet lekker in je vel? Ben je somber of lukken dingen maar niet. Als je hulp nodig hebt, kan ik je helpen.

Ga voor meer informatie naar: https://www.jenshelpt.nl/

10-02-20

Family Factory Toptip van de week: Communiceren met Peuters (werkt ook bij pubers!)

Toen ik als vader van drie pubers twee jaar geleden opnieuw vader werd, was ik benieuwd wat er dit keer anders zou zijn. Reageer ik anders dan toen? Ben ik anders over opvoeden gaan denken?

09-02-20

Carnaval vieren met kleine kinderen!

Sommige kinderen krijgen de Vasteloavend met de paplepel ingegoten of zijn met het “carnavalsvirus” geboren, maar er zijn ook kinderen die het absoluut niks vinden, of in de war raken en bang worden.

07-02-20

Iris blogt: Warme truiendag

Vandaag is het warme truiendag, in het leven geroepen om energieverspilling tegen te gaan. Meedoen is simpel: zo zegt de bijbehorende website, zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!

04-02-20

Rots en Water training voor kinderen met autisme.

“ik weet wie ik ben, ik weet wat ik kan en ik weet wat ik wil”

Voor kinderen/ jongeren met een autistisch brein is de wereld vaak onvoorspelbaar en chaotisch. Velen zijn niet erg weerbaar, worden vaak gepest. Ze weten niet hoe ze in allerlei situaties mogen of juist moeten reageren en kunnen daardoor, als de druk te hoog oploopt "ontploffen" met alle gevolgen van dien. Ook de omgekeerde reactie komt veel voor: zich (nog verder) in zichzelf terugtrekken en zich afzijdig houden met als gevolg een toename van depressieve gevoelens. Beide patronen worden door de jongeren zelf vaak niet herkend.

03-02-20

Gratis toegang tot Romeinse Thermenmuseum en kasteel Hoensbroek.

Goed nieuws, iedereen jonger dan 18 jaar kan vanaf nu gratis naar het Romeinse Thermenmuseum en naar het kasteel Hoensbroek.
De gemeente Heerlen vindt het zo belangrijk dat jongeren kennis kunnen maken met de geschiedenis van hun omgeving en musea bezoeken dat ze deze beslissing hebben genomen!

01-02-20

OpvoedParty tijdens Mama-Café Dr. Calshof te Landgraaf.

Op wo. 11 maart '20 verzorgt dr. Joyce Akse (Opvoedcoach & Psycholoog) een OpvoedParty tijdens Mama-Café  Dr. Calshof  te Landgraaf. 

Een OpvoedParty is een gezellige én leerzame bijeenkomst, waarin je samen met andere ouders over Opvoeding & Ouderschap praat; dat doen we aan de hand van het OpvoedPartySpel. 

Alle ouders hebben namelijk wel eens vragen over de opvoeding van hun kind en lopen wel eens tegen lastige opvoedsituaties op. Tijdens de OpvoedParty mag je niet alleen je eigen ervaringen delen, maar luister je ook naar de inbreng van andere ouders. Het voordeel hiervan is dat je niet steeds zelf het wiel hoeft uit te vinden en dat je zelf kunt kiezen met welke tips je thuis aan de slag gaat. Na afloop van de OpvoedParty ga je in ieder geval naar huis vol inspiratie, nieuwe ideeën en praktische tips. Jij komt toch ook...?!

Lees verder op http://www.bit.ly/opvoedparty.  

30-01-20

Voorlezen is elke dag een feest!

Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

29-01-20

Week van het Vergeten Kind

Heel veel kinderen hebben in Nederland geen fijne thuissituatie. Bij ruim 55.000 kinderen gaat het zo mis, dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Al deze kinderen zijn enorm kwetsbaar. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Ze missen de aandacht en veiligheid die ze hard nodig hebben om stabiel op te groeien. Tijdens de Week van Het Vergeten Kind besteden we hier aandacht aan. 

28-01-20

Mama-café Waubach woensdag 19 februari Jij bent belangrijk!

Jij bent belangrijk voor de ontwikkeling van je kind!

Het valt niet altijd mee om kinderen te helpen in hun ontwikkeling. Om je kind te kunnen helpen in zijn ontwikkeling is het belangrijk dat er goed contact is tussen ouder en kind.

Wat wil of bedoelt je kind? Hoe kun je daar als ouder goed bij aansluiten? Zonder dat jouw kind de regels in huis gaat bepalen.

28-01-20

Hoe zit het met de (online) privacy van jouw kind?

Vandaag is het de internationale dag van de privacy. Tijd om ons af te vragen hoe het zit met de privacy van onze kinderen. Soms is het leuk dat de kinderopvang, school of sportclub foto's of filmpjes maakt van je kind. Maar als je kind herkenbaar op hun website of Facebook-pagina staat, ben je daar misschien niet blij mee. Er zijn duidelijke regels over wat scholen en andere organisaties wel en niet mogen doen.