Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

27-08-19

Hoe zit dat met huiswerk?

School is weer begonnen. En daar hoort vaak ook huiswerk bij! Vanaf de bovenbouw van de basisschool en op de middelbare school kan je kind huiswerk mee naar huis krijgen. Hoe kun je je kind hiermee helpen?

23-08-19

5 Oktober Kidsmarkt Burgerhoes Landgraaf. Save the date!

Op zaterdag 5 oktober van 11.00-15.00 uur is in het Burgerhoes en de bibliotheek een superleuke kidsmarkt voor kids en hun pappa’s , mamma’s, opa’s en oma’s. Dikkie Dik komt voor een meet & greet. 

22-08-19

Mama-café Waubach ‘Luizenmoeder’

Vind je het leuk om gezellig samen met andere ouders te praten over de dagelijkse dingen die je bezighouden in je gezin, samen te knutselen of wil je een keer deelnemen aan een workshop rondom opgroeien en opvoeden?

Dan is Mama-café Waubach dé plek voor jou!

21-08-19

Weer naar school: leuk! Of toch niet?

Het ene kind gaat liever naar school dan het andere. Het ene kind werkt ook harder of leert makkelijker dan het andere. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Het gedrag van je kind veranderen is niet makkelijk. Wat kun je doen als je kind niet wil leren?

19-08-19

Foto’s van je kind: jij beslist!

Vandaag is het de internationale dag van de fotografie! Foto’s zijn vaak leuke herinneringen voor later. Soms is het dan ook leuk dat de kinderopvang, school of sportclub foto's of filmpjes maakt van je kind. Maar als je kind herkenbaar op hun website of Facebook-pagina staat, ben je daar misschien niet blij mee. Er zijn duidelijke regels over wat scholen en andere organisaties wel en niet mogen doen.

18-08-19

Tips voor een rustige 'ochtendspits'.

Morgen beginnen de scholen weer en in veel in veel gezinnen ook weer de 'ochtendspits'. Hoe kan je deze spits wat makkelijker maken?

  • Leg 's avonds alvast de kleren en tassen klaar.
  • Zorg dat de ontbijtspullen klaar staan.
  • Sta wat eerder op dan de kinderen, dan heb je zelf een wat rustigere start.
  • Leg ook de tandenborstels en tandpasta beneden, dat scheelt weer een retourtje naar boven.
  • Leg zaken als sleutels, telefoon etc op een vaste plek zodat
  • je niet 's morgens hoeft te roepen; "Jongens waar is mijn...?"

17-08-19

Relax!

Veel mensen nemen zich na de vakantieperiode voor om ‘het anders’ te gaan doen. Zich minder te laten meeslepen met de drukte van alledag en meer te genieten. Maar hoe doe je dat?

14-08-19

Peutertref DR. Calshof gaat weer van start!

Na een korte stop vanwege de zomervakantie gaat Peutertref Dr. Calshof op 28 augustus weer van start met voorlezen uit: Welterusten Kleine Beer!

 

 

12-08-19

Shantala babymassage en peutermassage met yoga!

Bij Meander Jeugdgezondheidszorg start in september weer de Shantala babymassage en de peutermassage met Yoga!

12-08-19

Wij gaan weer naar school!

Volgende week beginnen de scholen weer en de banner met de kreet: 'Wij gaan weer naar school' is nu al overal te zien!

 

07-08-19

Auti-Treff

AUTI-TREFF wordt georganiseerd door ouders voor ouders. Ouders bepalen zelf wat in de bijeenkomsten besproken wordt.

Naast inloopavonden voor ontmoeting en wederzijdse ondersteuning zijn er bij AUTI-TREFF diverse activiteiten en thema-avonden met als doel het verbeteren van de positie van mensen met autisme specifiek in onze regio Zuid-Limburg. Thema's hebben o.m. betrekking op het verbeteren van gemeentelijke beleid (Wmo, Jeugdwet, PGB), (beschermd) wonen, onderwijs, werk en/of uitkering (Wajong), (toegang tot) hulpverlening.

03-08-19

Iris blogt: het is een fase.

Het is een fase.

Mijn dochter had me al gewaarschuwd: "Mam hij zit in een nieuwe fase, de Ninjafase".
Als moeder van twee dochters kende ik deze fase niet. Ook had ik nog nooit over deze fase gelezen in tijdschriften of op facebookpagina’s. Ik was totaal niet voorbereid.
Mijn nadenkende, ietwat voorzichtige kleinzoon van vier was getransformeerd in een Ninja van vijf. “Oma, oma, oma” ratelt zijn stemmetje met het hollandse accent in mijn oor en dan volgt er weer een heel verhaal. In no-time leer ik de namen van alle Ninja’s en weet welke krachten ze hebben. Zo worden hele afleveringen met de legoninja’s nagespeeld.

03-08-19

Voor het eerst naar de peuteropvang

Je hebt samen met je peuter genoten van de mooie zomer, maar nu is de zomer bijna voorbij en breekt bijna het grote moment aan dat je peuter voor het eerst naar de peuteropvang gaat. Natuurlijk heb je hem al voorbereid, verteld dat hij naar de peuterspeelzaal gaat, een boekje gelezen over de peuteropvang of ben je al een uurtje langs geweest om “te kijken” en kennis te maken met de pedagogisch medewerksters. Nu is het grote moment dus aangebroken. 

01-08-19

Boekstart Babycafé in HuB

Boekstart Babycafé

Voorlezen aan baby's en heel jonge kinderen, kan dat?
En hoe doe je dat dan? Welke boekjes zijn hiervoor eigenlijk geschikt? 

Babycoach en docente Esther Sluijsmans laat het zien.

Voor zwangeren, mama's met kindjes tussen de 0 maanden en 18 maanden of opa's/oma's

Gratis, wel even een plekje reserveren via 045 - 763 05 20 of info@bibliotheekkerkrade.nl

01-08-19

Word jij binnenkort vader? Info voor toekomstige papa’s!

Je vrouw of vriendin is zwanger. Hoe bereid je je dan voor als aanstaande vader? Welke praktische zaken moet je regelen? Hoe kun je haar ondersteunen? En waar vind je hulp of bijeenkomsten met andere (toekomstige) vaders?

31-07-19

Wil jouw kind zelfstandig op vakantie?

Is je kind oud en wijs genoeg om alleen op vakantie te gaan, voorbereid te zijn op alles en zich goed te gedragen? Dat kun je van tevoren wel inschatten, maar nooit zeker weten. Daarom is het belangrijk dat je je kind kunt vertrouwen, het helpt met de voorbereiding en een paar goede afspraken maakt.