Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

04-06-21

Vader worden, vader zijn.

Vader worden, vader zijn

Je bent samen zwanger, hoor je vaak. Toch voel je als toekomstige papa geen baby in je buik. Misschien twijfel je aan de band met je kind? Maak je geen zorgen: zowel mannen als vrouwen kunnen super ouders zijn! Lijkt het voor mama allemaal iets meer vanzelf te gaan? Genoeg tijd met je kind spenderen is de snelste manier voor een inhaalbeweging.

01-06-21

Juni = Vadermaand

In de maand juni besteden we veel aandacht aan vaders. Ze bezoeken minder snel onze website en Facebook-pagina dan moeders en we hebben een iets minder goed beeld van wat zij graag willen weten. Bekend is dat vaders gemiddeld genomen wat minder betrokken zijn bij de opvoeding dan moeders, terwijl de rol van vaders heel belangrijk is.

31-05-21

De week zonder afval!

Vandaag start de week zonder afval, wat doe jij om de afvalberg te verminderen? Praat jij er wel eens over met je kind?

 

26-05-21

Mama-Café Landgraaf gaat weer van start en dat doen we met een leuke les Zumbini!

Kinderen vinden het heerlijk om te bewegen en wat is er nu fijner dan lekker dansen op leuke en opzwepende muziek tijdens Zumba voor kinderen? Door zumbales te volgen ontwikkelen kinderen een goede motoriek, door het naar elkaar kijken, leren ze samenwerken, het versterkt hun zelfvertrouwen en taalontwikkeling en natuurlijk is het goed voor de band tussen  jou en je kind, want Zumbini doe je lekker samen! Deze gratis les wordt gegeven door Janina Drummen.

25-05-21

Veilig met je baby op de fiets!

Met je baby op de fiets boodschappen doen of naar de opvang rijden kan handig zijn. Kan je baby nog niet zitten? Dan kan hij nog niet in een fietszitje. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om je kleine veilig per fiets te vervoeren.

Vanaf wanneer kan je baby mee op de fiets?

Zodra je baby zelfstandig kan zitten, kan hij in een fietstoeltje mee op de fiets. Meestal is je kind dan rond de 9 maanden oud. Aan het vervoeren van je baby in een autostoel is geen minimumleeftijd verbonden. Wel is het beter om hiermee te wachten tot je kleine zijn hoofd goed omhoog kan houden. Meestal kan je baby dit als hij zo’n 4 maanden. Kan hij dit nog niet? Dan is zijn nek nog te gevoelig voor de trillingen op de fiets.

24-05-21

Website JenS in een nieuw jasje!

Deze maand is onze vernieuwde website gelanceerd. Op www.jenshelpt.nl is de informatie snel en overzichtelijk in drie tabbladen te vinden: voor jongeren, voor ouders en voor professionals. Aan de hand van korte, eenvoudige teksten is alle basisinformatie over JENS terug te vinden.

In de loop van dit jaar breiden we de website verder uit met informatie over ons aanbod. Van jeugd- en jongerenwerk tot hulpaanbod en trainingen voor ouders en jongeren. Met een interactieve kaart gaan we een overzicht bieden van alle plekken in de buurt waar JENS actief is.

22-05-21

Partners door dik en dun, groeiboek voor jonge ouders!

Al heel lang is er het groene boekje dat consultatiebureaus uitreiken en waar jonge ouders allerlei data van hun kroost kunnen bijhouden. Nu is er ook een groeiboek voor nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden door ook aandacht te kunnen blijven besteden aan de partnerrelatie: Partners door dik en dun.

18-05-21

Oproep: doe mee aan onderzoek eetgedrag bij kinderen.

Lieve ouder/verzorger, wil jij een steentje bijdragen aan de wetenschap rondom het eetgedrag bij kinderen?

Dan doe samen met je kind mee aan dit waardevolle vragenlijstonderzoek* (15 min) over eetgedrag!  Iedereen mag meedoen, met en zonder eetproblemen.

Link naar de lijst: https://bit.ly/3rXz3Pc.

 

11-05-21

Buren, vrienden, familie: WIJ... doorbreken de cirkel van geweld

Van 3 tot 24 juni kun je op het Grunsvenplein in Heerlen de tentoonstelling WIJ... doorbreken de cirkel van geweld bezoeken. Een tentoonstelling die het bewustzijn rondom geweld vergroot en die zeker interessant is voor jou als professional. Aan de tentoonstelling zijn ook een aantal webinars gekoppeld waarvoor jij je kunt inschrijven. In een kort filmpje vertelt Vicky hoe zij uit de cirkel van geweld stapte.

11-05-21

Vaccineren tegen corona

Steeds meer Nederlanders zijn gevaccineerd tegen corona. Uiteindelijk kan het overgrote deel van de bevolking zich laten vaccineren. Hieronder vind je informatie over het vaccineren van jezelf en je gezin.

08-05-21

Iris blogt: Vanzelfsprekend.

In mijn herinnering was Moederdag een zich herhalende vanzelfsprekendheid. Op school knutselden we iets dat ik dan de ochtend van Moederdag aan mijn moeder gaf. Natuurlijk met een ontbijt op bed. Ik deed de hele dag mijn best om superlief te zijn en in de middag gingen we dan naar oma, moeder van mijn moeder.

03-05-21

Jeugd met overgewicht is negatiever over gezondheid.

Jongeren vanaf 12 jaar met overgewicht zijn minder positief over hun gezondheid dan jongeren zonder overgewicht. Dat meldt het CBS in de Jeugdmonitor.

03-05-21

Het is meivakantie! Wat kun je allemaal doen?

Het is meivakantie. Buiten spelen kan natuurlijk altijd. De meeste buitenspeeltuinen zijn gewoon open. Pretparken en dierentuinen zijn nog steeds dicht en met te veel mensen bij elkaar zijn mag niet. Heb je inspiratie nodig voor wat je met je gezin kan doen?

29-04-21

Het nieuwe platform pleegzorg.nl is live!

Op pleegzorg.nl vind je actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen, een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen.

27-04-21

Koningsdag

Vandaag is het Koningsdag, maar wel een heel andere dan anders. Geen vrijmarkten, geen activiteiten in de buurt of in de stad. Hoe maak je er toch een feestelijke dag van? Wij geven hier een paar tips:

25-04-21

Boek: Ik heb ook wat te vertellen!

‘Mijn zoon zit de hele dag op zijn kamer’, ‘toont geen respect voor zijn moeder’, ‘zet zich tegen ouders af’. Pubers en opvoeden begint met communiceren, hoe ingewikkeld dat soms ook kan zijn.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.