Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

30-07-19

Op de tablet of televisie kijken in de vakantie, waarom wel of niet?

In de vakantie willen peuters vaak lekker televisie kijken en spelen met een telefoon of tablet. Als ouder vind je het soms misschien handig dat je kind zich even zonder jou vermaakt. Toch zijn andere activiteiten voor je peuter veel belangrijker. Zoals buiten spelen, bewegen, met de handen bezig zijn, praten en voorgelezen worden. Ook is het belangrijk dat je peuter niet overprikkeld raakt door media. Peuterhersens zijn nog heel gevoelig. We geven je graag wat informatie en tips over peuters en mediagebruik.

30-07-19

Dag van de vriendschap

Vandaag is het de internationale dag van de vriendschap. Vriendschappen zijn voor elk kind belangrijk. Het is gezellig om vrienden te hebben, maar het is ook goed. Je leert hoe je met elkaar om moet gaan. Je kind leert veel over zichzelf door met vrienden om te gaan. Vrienden hebben is ook goed voor het zelfvertrouwen. Het geeft steun.

29-07-19

Op vliegreis met een zorgintensief kind

Ga je met een zorgintensief kind een vliegreis maken? Waar moet je dan rekening mee houden? Wat als je kind in een rolstoel zit of als je kind een hulpdier heeft? En kun je rekenen op hulp van het personeel van het vliegveld? 

29-07-19

Gratis app KWF uv-radar.

Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ter voorkoming hiervan heeft KWF in samenwerking met partners de gratis app: uv-radar ontwikkeld.

 

27-07-19

Bang voor bijen of wespen?

Tijdens de zomerdagen zijn we allemaal veel buiten. Gezellig met je gezin in de tuin, ergens een terrasje pikken of een ijsje eten bij het zwembad. Vaak zie je dan het volgende tafereeltje: een vader of moeder die met veel kabaal en gewapper een wesp of bij op afstand probeert te houden, of een kind dat met een ijsje in zijn hand door de tuin rent.

26-07-19

Oom-en-tante dag

Het is vandaag oom-en-tante dag. Daarom geven we de drie belangrijkste redenen waarom het geweldig is om een oom of tante te zijn! Herken jij je erin?

26-07-19

Mijn kind is bang voor onweer!

Met dit warme weer kan het niet uitblijven: Onweer op komst! Veel kinderen en ook volwassenen houden niet van onweer en raken soms echt helemaal overstuur.

26-07-19

Wat te doen bij onweer?

Donder en bliksem zijn een mooi gezicht, maar ook levensgevaarlijk als je niet oplet. Daarom hebben we 8 don’ts tijdens onweer voor je op een rij gezet.

25-07-19

Op pad met de boswachters van Natuurmonumenten!

Draakjes van de Brunssummerheide

 

Schapen, reeën, vossen, deze dieren op de Brunssummerheide kennen we wel. Maar wie heeft de draakjes van de Brunssummerheide wel eens gezien? Deze prachtige dieren leven meestal een teruggetrokken bestaan. De boswachter weet ze wel te zitten en gaat op zondag 28 juli op pad om ze samen met jullie te bekijken. De excursie start om 14 uur bij de startlocatie aan de Schaapskooiweg 101 in Heerlen en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

 

24-07-19

Iris blogt: de vloer is lava!

Het zal niemand zijn ontgaan, het is heet buiten, ongewoon heet. Juist nu hebben wij onze kleinzoon van vijf bij ons te logeren.

23-07-19

Tropisch warm: let op elkaar!

Het is warm vandaag. En dat blijft de komende dagen zo. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen en kinderen brengt het zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM vanaf 23 juni 2019 het hitteplan. Ook de zonkracht is hoog. Daardoor kan de huid snel verbranden. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

23-07-19

Startklassen in scholen in Parkstad

Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgt de regio Parkstad Limburg te maken met ‘startklassen’. Een startklas is een plek voor 4-jarige kinderen die een specifieke onderwijs- en zorgondersteuning nodig hebben. Het doel is dat minder kinderen in het speciaal onderwijs terechtkomen.

23-07-19

Logeren

De zomervakantie is vaak het moment waarop kinderen voor het eerst gaan logeren. Logeren bij oma en opa of bij vriendjes, het is voor veel kinderen een feest!  Maar soms valt het toch een beetje tegen. Overdag is het leuk, maar ’s avonds kan het toch wat te spannend worden. Sommige kinderen krijgen soms last van heimwee. Meestal gaat dat over als ze wat ouder worden. Hoe maak je een logeerpartijtje tot een echt succes?

22-07-19

Volgend jaar naar de basisschool?

Gaat jouw kind na de zomervakantie voor het eerst naar de basisschool? Dat is best een grote stap. Ook je kind kan het spannend vinden, al is hij of zij er aan toe. Hoe bereid je je kind voor? En waar moet je aan denken?

22-07-19

Roze maandag

Vandaag is het roze maandag. De ideale dag om even stil te staan bij liefde en seksualiteit. Hoe laten jongeren zien dat ze verliefd zijn? Hoe spannend kan het zijn om uit de kast te komen? En waar vind je meer informatie over homoseksualiteit?

21-07-19

Praten, voorlezen en samen boekjes lezen in de vakantie: waar is het goed voor?

Vakantie: geen school en lekker veel vrije tijd samen. Maar ook: hét moment om met je kind te blijven leren. Werk bijvoorbeeld samen aan de taalontwikkeling van je kind. Dit vraagt om veel oefening, maar hoeft niet moeilijk te zijn! Met elkaar praten, voorlezen of samen boekjes lezen is vaak al voldoende. We geven je graag wat tips!