Nieuws Parkstad

Alle nieuwsitems

19-07-19

Tips voor activiteiten in de vakantie

Zomervakantie, heerlijk. Blijf jij deze zomer thuis? Ook dan kun je hele leuke activiteiten ondernemen. Wij geven je tips voor uitstapjes met jouw peuter of jong kind!

15-07-19

Geldplan bijna 18

Is jouw kind bijna 18? Dan kunnen jullie op deze site lezen wat er allemaal moet worden geregeld!

https://www.startpuntgeldzaken.nl/nibud/alle-geldplannen/geldplan-bijna-18

 

14-07-19

Vakantiewerk of bijbaantje

Geld uitgeven is leuk! Jongeren willen daarom graag wat bijverdienen om zo hun mobiele telefoon, hun mp3-speler of hun computergames te bekostigen. Dat mag al vanaf 13 jaar in de vorm van een bijbaantje of vakantiewerk. Hoeveel mag je kind werken? En hoeveel mag je kind dan verdienen?

12-07-19

Bezorgd om het gamegedrag van jouw puber?

Het is zomervakantie: weken de tijd om vakantie te vieren, erop uit te trekken of bezoekjes te brengen aan familie of vrienden. Of voor veel pubers: tijd om eens lekker achter de gameconsole te kruipen! Waarom gamen sommige jongeren zo graag? Hoe kun je regels stellen? Wanneer moet je je zorgen maken? En waar kun je met je zorgen terecht?

11-07-19

Zomervakantie: veilig buiten spelen

Er is niets zo fijn en gezond voor een kind als buiten zijn. Stimuleer je kind zoveel mogelijk buiten te spelen. Let daarbij op een paar dingen: bijvoorbeeld de zomerhitte, verkeer en insecten.

10-07-19

Op vakantie met kinderen: waar moet je aan denken?

Voor de meeste mensen is het heerlijk om na een drukke periode lekker op vakantie te gaan met het hele gezin. Je kunt samen allerlei leuke activiteiten ondernemen, zoals uitwaaien op het strand bij Egmond aan Zee, plezier beleven in een pretpark, wandelen op de Veluwe of een oude kerk bezoeken in Zuid-Frankrijk.

10-07-19

De huidige vier organisaties voor jeugdgezondheidszorg in Zuid-Limburg gaan per 1 januari 2020 op in één nieuwe organisatie.

De huidige vier organisaties voor jeugdgezondheidszorg in Zuid-Limburg gaan per 1 januari 2020 op in één nieuwe organisatie. Die zal dan vallen onder de GGD Zuid Limburg. Er is straks geen sprake meer van overdracht van dossiers wanneer kinderen 4 jaar worden. Ook vallen alle kinderen in een gezin onder hetzelfde team. Zo kunnen we problemen beter voorkomen of vroegtijdig signaleren. https://www.ggdzl.nl/

09-07-19

Wat denk jij als je aan het water bent met je kind?

Elke zomer is het weer raak. Peuters en kleuters die verdrinken, soms zelfs in ondiep water. Wat denk jij als je met je kind bij het water bent?

 

05-07-19

Fijne vakantie!

De laatste schooldag, nog even afscheid nemen van de meester of juf. Soms met een traantje, soms met een schaterlach en vrolijk ‘tot ziens!” en dan is zomervakantie!

04-07-19

Family Factory zoekt 'snelbinders' die de band met je kind versterken.

De laatste weken voor de zomervakantie lijken elk jaar drukker te worden. Doordeweeks is er amper nog tijd om even samen te zijn met de kinderen. Zo dicht mogelijk langs elkaar heen leven, verder kom ik niet momenteel.

Hoe graag ik het ook anders zou willen, er is meer dat deze weken aandacht nodig heeft. Dan kan je wel een ‘snelbinder’ gebruiken: van die kleine dingen die de verbinding tussen jou en je zoon of dochter een duwtje in de goede richting geven.

01-07-19

NIEUWE STARTLOCATIE NATUURMONUMENTEN BRUNSSUMMERHEIDE

Onder een stralende zon onthulden Barbara Hellendoorn, manager Marketing en Communicatie en Nico Altena, landsdeelmanager Zuid van Natuurmonumenten de nieuwe startlocatie van alle natuurbelevingsactiviteiten op de Brunssummerheide. Ze werden hierin geassisteerd door oud-vrijwilligers van het inmiddels gesloten bezoekerscentrum en de nieuwe vrijwillige boswachters.

29-06-19

Pleegzorg: iets voor jou misschien?

Pleegouders, wat zijn dat eigenlijk? Pleegouders zijn mensen die voor korte of langere tijd een kind in huis opnemen dat niet thuis kan wonen. Misschien wil jij ontdekken of pleegzorg iets voor jou is. We leggen je uit welke verschillende vormen van pleegzorg er bestaan. 

28-06-19

Sjpruutcafe op 3 juli in Heerlen

Het eerste Sjpruutcafé wordt in Heerlen geopend op 3 juli, van 09:00 uur tot 11:00 uur in buurtcentrum de Laurier. Informatie, steun en gezelligheid met (aanstaande) ouders onder elkaar tijdens een gezellig mamacafé! En... maak kans op een mooie fotoshoot! Kom je ook? 

 

25-06-19

Tips bij warm weer

Heerlijk, dat warme weer. Of is het jou te warm? Hoe dan ook, hou rekening met je gezondheid en voorkom oververhitting of uitdroging. Wij geven tips tegen de hitte.

 

24-06-19

Tropische temperaturen: hitteplan

De zomer is begonnen en gelijk hebben we te maken met tropische temperaturen van ruim boven de 30 graden. Deze aanhoudende hitte kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Vooral voor groepen kwetsbare mensen, zoals ouderen, baby’s en kinderen brengt hitte gezondheidsrisico’s met zich mee. Wees alert op uitdroging en oververhitting.

19-06-19

Tip voor komend weekend: kermis in Heerlen

Komend weekend nog geen plannen? In Heerlen-centrum kun je naar hartelust suikerspinnen snoepen, racen in de rups en graaien met de grijpers.