Autismeweek 2021 31 maart Webinar Gamen en autisme

Aantal keer bekeken 26 Geplaatst: zondag, 21 maart 2021

Autismeweek
No video selected.

Ook dit jaar organiseert het Autismenetwerk Zuid-Limburg een activiteit in de Nationale Autismeweek die loopt van 27 maart tot en met 4 april. Op woensdag 31 maart is er van 19.00 uur tot 20.30 uur een webinar over Gamen en Autisme

Gamen, het is de favoriete hobby van veel jeugd en jongeren en heeft zeker veel positieve kenmerken. Maar er zitten beslist ook negatieve kanten aan en juist gamers met autisme lijken "vatbaarder" voor het ontwikkelen van problematisch game-gedrag. Nog meer dan bij gamers zonder autisme, heeft gamen voor de jongere mét autisme vaak een functie. Waarom is dit? Wat zijn de signalen van problematisch game gedrag en hoe kan dit gedrag het beste begeleid worden, rekening houdend met de sociale aspecten van het gamen? Daar gaat dit webinar over.

Dit webinar wordt verzorgd door: André Parrenpedagoog, ervaringsdeskundige op het gebied van gamen en schrijver van het boek Grip op gamen.
Hij vindt het van groot belang dat er oog is voor, en gedegen kennis over, autisme en gamen. Deze online lezing is geschikt voor iedereen die met jonge gamers met autisme te maken heeft, zowel ouders als professionals.

Datum:           31 maart 2021
Tijdstip:         19.00-20.30u
Locatie:         Digitaal via ZOOM
(link en meer informatie over hoe ZOOM werkt, ontvang je na aanmelding enkele dagen voor het webinar)

Aanmelden via: https://mailchi.mp/81f41a1dbcb5/uitnodiging-open-avond-autismeweek-op-1-april-5146544?e=10b7e81fb8