Beweegtas in Landgraaf!

Aantal keer bekeken 45 Geplaatst: zaterdag, 13 maart 2021

Beweegtas
No video selected.

Om ‘thuis bewegen’ nu en in de toekomst meer te stimuleren, brengt JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Landgraaf gratis beweegtassen uit. Opvangorganisaties Humankind, Kinderopvang Parkstad, verschillende gastouders en JENS zijn enthousiast en gaan ermee aan de slag. De beweegtas wordt in eerst instantie uitgezet onder de allerjongsten. Slaat de beweegtas goed aan, dan kan deze ook voor andere doelgroepen uitgerold worden zoals voor scholen en senioren.

Tips om aan de slag te gaan

Iedere week krijgt een kind de beweegtas mee naar huis. In de beweegtas zit onder andere een bal en een beweegwaaier. In de beweegwaaier staan tips om op een makkelijke, leuke en speelse manier aan de slag te gaan. Samen met ouders / verzorgers, broertjes, zusjes of opa en oma. 
 

Leren van elkaar 

In de tas zijn bewust eenvoudige materialen gebruikt. Daardoor kan na het inleveren van de tas, gemakkelijk verder worden gegaan met bewegen. En natuurlijk mag het kind ook zelf in de groep vertellen wat hij of zij allemaal in die week gedaan heeft. Zo leren de kinderen ook van elkaar wordt bewegen nog leuker!

bron: www.gemeentelandgraaf.nl