Carnaval vieren met kleine kinderen!

Aantal keer bekeken 177 Geplaatst: zondag, 09 februari 2020

Carnaval

Sommige kinderen krijgen de Vasteloavend met de paplepel ingegoten of zijn met het “carnavalsvirus” geboren, maar er zijn ook kinderen die het absoluut niks vinden, of in de war raken en bang worden.

In de peuteropvang, in het kinderdagverblijf en op school, zien de kinderen, juffen en meesters er ineens heel anders uit! Tijdens het feest draagt mama vreemde kleren en papa’s gezicht is vol kleuren en zijn haren zijn groen. Er is keiharde muziek en iedereen doet gek!

Kleine kinderen kunnen soms niet goed tegen harde geluiden en halen fantasie en werkelijkheid nog wel eens door elkaar! Daarbij komt dan ook nog eens de drukte om hen heen. Probeer je in te leven in je kind en zak eens door je knieën, ga op ooghoogte van je kind zitten en zie wat hij ziet. Benen, benen en nog eens benen in het buurthuis, het café en tijdens de optocht!

Wil je echt plezier hebben tijdens de carnaval, laat je kind dan wennen aan het verkleedgebeuren door thuis een verkleedkist te maken en voor te doen hoe jij je gaat verkleden. Zet samen met je kind een pruik op en weer af, laat je kind jouw gezicht “schminken” en draai de muziek alvast, zo komen jullie goed in stemming!

Mocht het echt helemaal niet lukken, dan dwing je kind niet. Beperk het vieren, sla desnoods een jaartje carnaval over, of vraag jullie vertrouwde oppas of die wil komen!