De scholen zijn dicht!

Aantal keer bekeken 115 Geplaatst: maandag, 16 maart 2020

De

Vanaf vandaag is het stil in de scholen. Alle kinderen zijn tot 6 april thuis en dat kan soms heel lastig zijn voor jullie als ouders.
Alleen al het regelen van opvang nu de kinderopvang niet meer voor iedereen toegankelijk is en jij ook je sociale contacten moet beperken.
Heb jij co-ouderschap? Maak dan duidelijke afspraken met je ex over wat je in deze periode van elkaar verwacht. Misschien moet je nu even afwijken van de normale regeling, wees begripvol voor elkaar.

Kan jij thuis werken, dan is dat makkelijker gezegd dan gedaan met kinderen in huis.
Bedenk samen met de kinderen, als deze al wat ouder zijn, een dagprogramma. Maak dit zichtbaar door pictogrammen (plaatjes). Dat is dan alvast een leuke activiteit om te doen en geeft je kind overzicht.
Laat hierin ook schoolwerk voorkomen. Heeft je kind geen huiswerk meegekregen of is er (nog) geen digitaal onderwijs vanuit de school van je kind, kijk dan eens op het internet!
Om te voorkomen dat jij tijdens je werk telkens voor elk wissewasje wordt gestoord, kan je een rode en een groene kaart maken. Dit snappen zelfs hele kleintjes als snel. Houd vooral ook samen even gezellig pauze en geef je kind dan echt even alle aandacht, prijs hem om het lieve spelen, niet storen, de mooie tekening etc.

Wij gaan jullie elke dag een leuke tip of leuk idee geven en hebben jullie tips of ideeën? Mail deze dan naar ikuipers@jenshelpt.nl