Een nieuw sportproject bij de ROOTZ groep Heerlerbaan.

Aantal keer bekeken 42 Geplaatst: zondag, 17 januari 2021

Een
No video selected.

Sporten en bewegen is voor kinderen die extra aandacht nodig hebben niet altijd vanzelfsprekend. In Heerlen willen we graag dat ieder kind kan sporten, het liefst bij het reguliere sportaanbod indien dit mogelijk is. Er is echter vaak een drempel voor deze groep om aan te sluiten bij het reguliere aanbod van een vereniging. Gebrek aan informatie, geen vervoer, te prestatiegericht, te weinig acceptatie of geen capabele trainers die op een adequate manier met deze groep kunnen omgaan, zijn slechts enkele voorbeelden van deze drempels.

Vanaf december 2020 wordt in Heerlerbaan gestart met een nieuw sportproject bij de ROOTZ groep. Enerzijds willen we de kinderen / jongeren van deze groep laten kennismaken met verschillende sporten, anderzijds willen we de trainers scholen in het adequaat omgaan met deze groep in het reguliere aanbod. In de periode van december 2020 – juli 2021 zal deze groep bij 4 verschillende sportverenigingen 4 keer gaan meetrainen bij de reguliere groepen. De groep zal gaan hockeyen bij HC Nova, Judo en Jiu Jitsu beoefenen bij Budosport Parkstad, voetballen bij RKHBS en freerunnen bij Dynamica. De groepsbegeleiders van ROOTZ zijn aanwezig bij deze trainingen om coaching on the job aan te bieden en vragen van trainers te beantwoorden.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met Rachel De Bie, werkzaam op maandag, donderdag en vrijdag, via 06-28511763 / rdebie@alcander.nl