Family Factory Toptip van de Week: Een voorjaarsvakantie met minder stress

Aantal keer bekeken 75 Geplaatst: vrijdag, 17 april 2020

Family

Betrap je jezelf er weleens op dat vrije dagen en vakantieweken soms vermoeiender zijn dan gewone weken? Dat je halverwege zo'n week ineens je werk mist omdat thuis zijn nóg meer energie kost? Maak dan een bucketlist om van deze week een feestje te maken.

Verzin dingen die avontuurlijk, leuk of gezellig zijn . je kunt bijvoorbeeld op de bonnefooi op de trein stappen. Ga vliegtuigen kijken op Schiphol of ga op ontdekkingstocht in je eigen dorp of stad. Ook leuk: kok een echt 'dineej' voor opa en oma. 

Alleen al van het maken van de lijst word je vrolijker. En plan dan meteen voor iedere dag wat zelfspeeltijd in. Want jij bent niet Koos Konijn niet en je kinderen zijn niet zielig als zo zo af en toe een paar uurtjes zelf mogen bedenken wat te doen. En als je ze daar even bij op gang helpt én als ze weten dat ze vanmiddag met jou op stap gaan, komt dat helemaal goed...

Hel leven is een feestje. En feestjes moet je organiseren. In elk geval een beetje. Misschien ben je aan het eind van de week niet minder moe dan anders, maar heeft al die inspanning wel een leuke vakantieweek opgeleverd. 

En ben je op zoek naar meer ideeën voor wat ontspanning?  Bestel dan in alle rust het boekje Opvoeden met Minder Stress, vol tips van andere vaders en moeder!

Fijne Vakantieweek!

De Family Factory