Geldzorgen? Op deze plekken kun je aankloppen voor hulp

Aantal keer bekeken 67 Geplaatst: donderdag, 25 maart 2021

Geldzorgen?
No video selected.

Heb je zorgen over je inkomen of heb je schulden? Raak je het financiële overzicht kwijt of ben je bang je baan of uitkering te verliezen? Veel professionals in de sociale sector, gemeenten en fondsen bieden mogelijkheden voor materiële en financiële hulp. Ook in Parkstad.

We zetten graag een aantal instanties en mogelijkheden voor je op een rijtje. Instanties die landelijk actief zijn én specifieke hulpverlening en advies in Parkstad. Deze lijst is niet compleet, maar helpt je hopelijk op weg.

Wil je weten welke ondersteuning er is voor jouw financiële situatie? Vul dan op de website van Geldfit een korte, anonieme test in. Daaruit volgt een advies of een doorverwijzing naar bijvoorbeeld een buddy of een vrijwilligersorganisatie. 

Het Nibud heeft een speciale editie van de Geldkrant gemaakt om mensen te helpen financieel overeind te blijven tijdens de coronacrisis. Op deze pagina kun je de krant downloaden.

Misschien kom je in aanmerking voor bijzondere bijstand of andere ondersteuning vanuit de gemeente. Daarvoor hoef je niet altijd een uitkering te hebben. Neem contact op met je gemeente of het wijkteam. Zij zijn op de hoogte van alle regelingen.

Maak je je zorgen over de gang van zaken op je werk of je recht op uitkeringen? Dan kun je advies vragen bij een Juridisch Loket. Parkstad heeft een loket in Heerlen: https://www.juridischloket.nl/contact/heerlen/ en een servicepunt bij CMWW in Brunssum: https://www.juridischloket.nl/contact/brunssum-servicepunt/.

Heb je op steeds meer plekken schulden, raak je het financiële overzicht kwijt en kun je wel wat hulp gebruiken? Woon je in Heerlen of Kerkrade, dan kun je terecht bij ShuldHulpMaatje Parkstad: https://www.shmparkstad.nl/. Woon je in Brunssum of in een voormalige kern van Onderbanken, dan helpt CMWW je verder met al je vragen over financiën en schulden: https://www.cmww.nl/schuldhulpverlening/.

Ben je bang dat je niet in je huurwoning kunt blijven? Neem dan contact op met de Huurderslijn van de Woonbond.