Geldzorgen? Op deze plekken kun je terecht als je kinderen iets nodig hebben

Aantal keer bekeken 21 Geplaatst: donderdag, 25 maart 2021

Geldzorgen?
No video selected.

Heb je geldzorgen? En maak je je zorgen dat je kinderen iets tekort komen door jouw slechte financiële situatie? Bij een aantal fondsen kun je spullen of geld aanvragen. Er zijn landelijke organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien en regionale organisaties in Parkstad.

Via de school of het maatschappelijk werk kun je voor bepaalde zaken financiële steun aanvragen. In je eigen buurt worden waarschijnlijk aangeboden en welke initiatieven er in de buurt zijn, bijvoorbeeld in een kringloopwinkel of via weggeefkasten. Vraag hiernaar bij het wijkteam, de school, het buurthuis of de bibliotheek.

Stichting Elk Kind Telt Mee in Voerendaal heeft als doel om kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben te kleden in hippe tweedehands kleding van goede kwaliteit.

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag van een klasgenootje vieren. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Op de website Samen Voor Alle Kinderen die zich inzet voor kinderen en jongeren die opgroeien in arme gezinnen, kunnen ouders geld aanvragen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de het lesgeld/lidmaatschap voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.

Ook bij Leergeld Parkstad kunnen ouders/verzorgers een aanvraag doen voor een financiële bijdrage. Leergeld Parkstad zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen. Zo kunnen deze kinderen toch mee op schoolreis of op kamp en meedoen aan sportieve of culturele activiteiten.

Je gunt je kind een verjaardag vol feest en vrolijkheid, maar soms heb je het geld niet voor cadeaus, slingers, taart en traktaties. Bij Stichting Jarige Job kunnen ouders tot zes weken voor de kinderverjaardag een verjaardagsbox aanvragen met daarin feestversiering, traktaties voor op school, een cadeau en wat lekkers voor de visite thuis.