Het is meivakantie! Wat kun je allemaal doen?

Aantal keer bekeken 26 Geplaatst: maandag, 03 mei 2021

Het
No video selected.

Het is meivakantie. Buiten spelen kan natuurlijk altijd. De meeste buitenspeeltuinen zijn gewoon open. Pretparken en dierentuinen zijn nog steeds dicht en met te veel mensen bij elkaar zijn mag niet. Heb je inspiratie nodig voor wat je met je gezin kan doen?

Familiebingo
Speel bijvoorbeeld familiebingo. Maak samen een familiebingokaart van uitspraken die jij en je gezinsleden vaak doen. Print of maak voor ieder gezinslid een bingokaart. Kruis afzonderlijk van elkaar een vakje af als je een uitspraak hebt gehoord. Degene die als eerste de kaart vol heeft, heeft gewonnen (BINGO!). Hier kun je natuurlijk een prijs aan koppelen. Bijvoorbeeld iets langer opblijven, uitslapen of een huishoudelijk klusje niet hoeven te doen. Let wel op: valse bingo betekent dat je een liedje moet zingen.

Vrolijke krijtboodschappen
Neem stoepkrijt mee als je met je kinderen gaat wandelen. Schrijf tijdens de wandeling leuke boodschappen op de stoep. Tot de volgende regenbui brengt dat voor iedereen wat vrolijks mee. 'Wat zie je er leuk uit', 'Wat leuk dat je hier ook loopt', 'Jij bent een zonnetje'... Staan er al andere leuke boodschappen tijdens jullie wandeling? Geef er dan met het meegenomen stoepkrijt antwoord op. Andere ideeën voor tijdens het wandeling: laat mooie beschilderde stenen achter voor de volgende wandelaar. En kijk of jij ook ergens van die leuke stenen vindt. Of trek handschoenen aan en neem een vuilniszak mee en raap het zwerfafval in je buurt op.

Kamperen in de woonkamer
Kamperen kan ook in je eigen woonkamer! Gebruik de eettafel als tent. Thuis slapen was nog nooit zo leuk. Leg beddengoed of tafelkleden over de eettafel en laat ze tot de grond komen zodat het donker is in je tent. Richt de tent in met luchtbedden, slaapzakken en hoofdkussens. Kruip in je pyjama de tent in en de logeerpartij kan beginnen. Voor het echte campinggevoel: neem een zaklamp, een toilettas en een wc-rol mee!

Kinderen de baas
Maak je kinderen één dag de baas in de vakantie. Zij bedenken wat jullie vandaag eten, wat jullie gaan doen en hoe laat ze naar bed gaan. Avondeten als ontbijt? Vandaag mag het! De hele dag gamen in pyjama. Het kan. Vandaag volg je de regels van je kinderen. Wil je niet luisteren? Pas op dat je niet op de trap wordt gezet of voor straf naar je kamer moet.