Iedereen doet MEE

Aantal keer bekeken 234 Geplaatst: dinsdag, 30 november 2021

Iedereen
No video selected.

Steeds meer kinderen en (jong) volwassenen die extra begeleiding nodig hebben doen mee binnen reguliere (sport)verenigingen. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol in het met plezier laten meedoen van deze groep binnen hun vereniging. Door een (niet-zichtbare) beperking als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassenen ander gedrag vertonen dan je verwacht. Dat vraagt om een andere houding en deskundigheid.

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ ondersteunen we begeleiders bij hun activiteiten/sporttrainingen voor diegenen, die speciale begeleiding nodig  hebben. Zij krijgen informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan.

In 2021 en 2022 is het mogelijk om deze training kosteloos te volgen met subsidie vanuit het Nationaal Sportakkoord. Het aanvragen van deze subsidie kan de sportadviseur van de gemeente voor je vereniging doen.

Voor meer informatie neem contact op met 088-010 22 22

 

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.