Iris blogt: het is een fase.

Aantal keer bekeken 133 Geplaatst: zaterdag, 03 augustus 2019

Iris

Het is een fase.

Mijn dochter had me al gewaarschuwd: "Mam hij zit in een nieuwe fase, de Ninjafase".
Als moeder van twee dochters kende ik deze fase niet. Ook had ik nog nooit over deze fase gelezen in tijdschriften of op facebookpagina’s. Ik was totaal niet voorbereid.
Mijn nadenkende, ietwat voorzichtige kleinzoon van vier was getransformeerd in een Ninja van vijf. “Oma, oma, oma” ratelt zijn stemmetje met het hollandse accent in mijn oor en dan volgt er weer een heel verhaal. In no-time leer ik de namen van alle Ninja’s en weet welke krachten ze hebben. Zo worden hele afleveringen met de legoninja’s nagespeeld.

Maar dat is nog niet alles! Er moeten Ninja sprongen worden gemaakt met namen als spinjitsu en airjitsu. Hij wil klimmen, springen en in het zwembad wordt ik tijdens diverse uit de hand gelopen schijngevechten blauw getrapt door kleine stevige enthousiast trappende voetjes. Ik moet hem gooien, sleuren tot ik er spierpijn van krijg.
Het is een fase naar het schijnt. Een onschuldige fase dat wel maar ik vraag me af, straks als het herfst is, gaat hij dan nog met mij mee naar het bos om kabouterholletjes zoeken? Hoort hij dan nog in het ritselen van de bladeren hun voetstappen en stemmetjes of is dat nu voorbij? Die fase van de onschuldige magische wereld?
Ik vrees van wel want als we het op een avond hebben over vallende sterren en het doen van een wens, verklapt hij aan mij wat hij zou wensen als hij een vallende ster zou zien: “Ik wens dan dat ik een Ninja ben. Een gouden, want die heeft de meeste krachten.” En ik? Ik wens dat de magie van de vallende sterren zijn leven lang zal blijven want die gaat hem vast door alles fases in zijn leven heen helpen.

Iris