Iris blogt: Na-Klazen

Aantal keer bekeken 221 Geplaatst: woensdag, 05 december 2018

Iris

Het is nog heel donker als ik wakker word. Zo donker als het alleen in die kleine dorpjes op het platte land kan zijn. Ik heb geen flauw idee van tijd maar voordat ik weer kan indutten, gaat de slaapkamerdeur zachtjes op een kier en in een streep van licht zie ik een kleine schaduw.

Ik hoor het geluid van trippeltrappelvoetjes op het laminaat en een helder kinderstemmetje dat fluistert; ‘in oma’s bed sapen’. Ik sla het dekbed terug en een klein warm lijfje nestelt zich tegen mij aan. Onze kleindochter van net twee is duidelijk door haar mama uit bed gehaald en voor de deur van onze slaapkamer gezet. “Oma sape, aapje sape” zegt ze en dan is het weer stil en donker in onze slaapkamer.

Maar niet voor lang, even later wordt nummer twee van 6 maanden in helikopterstijl bij ons in bed gedropt. Dat hij net zijn ochtendfles heeft gehad blijkt uit een straaltje witte zever dat vrolijk in zijn vlucht meesliert en net niet op mijn gezicht beland.

Nu word ik ook onrustig want ik weet dat er beneden bij de kachel, kleine schoentjes staan en dat de Sint is geweest deze nacht. Ik geniet al jaren van de magie van het Sinterklaasfeest en verheug me op de uitpakpret en de reactie van Fleur. Het wordt inderdaad een groot uitpakfeest. Natuurlijk roept ze bij elk pakje; ‘isse mij uitpakke” daarvoor is ze dan ook twee!

Na het ontbijt wordt het even uitkienen wanneer Fleur en Tim een slaapje gaan doen, want hoewel de Mortel een echt klein dorpje is, wordt er vandaag toch een echte intocht gehouden en die willen we zeker niet missen.

Zo sta ik dan die middag als trotse oma langs de kant van de weg te zwaaien naar Sint en zijn Pieten en geniet van dit moment met mijn lieverds om mij heen.

Straks is Sint weer weg, keert rust weer terug, niet alleen bij ons, maar ook in al die ander gezinnen, even pauze tot de kerst.

Voor de kinderen is de omschakeling van Sint naar Kerstman soms lastig maar probeer je kind te begrijpen.

Zingt jouw kind na 6 december nog sinterklaasliedjes? Geniet er dan gewoon van en laat hem dan nog even lekker ‘na-Klazen’.