Jongvolwassene, je kunt op meer plekken terecht dan je denkt!

Aantal keer bekeken 117 Geplaatst: vrijdag, 09 april 2021

Jongvolwassene,
No video selected.

De kranten staan er vol mee, we horen het op het journaal en lezen er van alles over op social media. Jongeren hebben het extra zwaar in coronatijd. Zit jij niet lekker in je vel? Word je (online) lastig gevallen? Maken je ouders een drama van hun scheiding? Dan kun je gelukkig op veel plekken terecht.

Op de website Jongeren Hulp Online vind je 6 verschillende instanties waarmee je anoniem kunt bellen, mailen of chatten als je ergens mee zit. Je vult je leeftijd in en de manier waarop je contact wil leggen en de juiste organisatie verschijnt in je scherm.

Ben je tussen de 10 en 23 jaar en heb je gescheiden ouders? Dan kun je terecht bij Villa Pinedo. Om te chatten met een buddy, of om je verhaal te delen met andere kinderen van gescheiden ouders.

Ben je student op het hbo of de universiteit en valt het studeren soms enorm tegen? Of vind je het studentenleven moeilijk of eenzaam? Op het platform Frisse Gedachtes kun je chatten met een medestudent.

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en heeft een van je ouders psychische problemen of een verslaving? Dan vind je veel informatie, tips en hulp op de website van Kopstoring.

Zit je er zwaar doorheen en denk je soms dat het leven geen zin meer heeft? Praat erover! Je kunt dag en nacht terecht bij 113 zelfmoordpreventie. Via de website kun je chatten. De goed getrainde vrijwilligers zijn ook telefonisch bereikbaar op 0800-0113.

Ben je jonger dan 26 jaar en heb je te maken (gehad) met online seksueel misbruik? Dreigt iemand bijvoorbeeld naaktfoto's van jou te verspreiden of krijg je seksueel getinte berichten waar je totaal niet van gediend bent? Kijk dan voor hulp en advies eens op de site van Help Wanted.

Deze lijst is niet compleet. Er zijn nog veel meer instantie die je kunnen helpen. Blijf in ieder geval nooit alleen met je problemen rondlopen.