Juni = Vadermaand

Aantal keer bekeken 35 Geplaatst: dinsdag, 01 juni 2021

Juni
No video selected.

In de maand juni besteden we veel aandacht aan vaders. Ze bezoeken minder snel onze website en Facebook-pagina dan moeders en we hebben een iets minder goed beeld van wat zij graag willen weten. Bekend is dat vaders gemiddeld genomen wat minder betrokken zijn bij de opvoeding dan moeders, terwijl de rol van vaders heel belangrijk is.

Over die betrokkenheid van vaders staat vandaag op Nu.nl bijvoorbeeld dit artikel: https://www.nu.nl/werk-en-prive/4353032/vaders-moeten-meer-betrokken-bij-opvoeding-kind.html. Aan de andere kant, het personeel van consultatiebureaus, kinderopvang, basisonderwijs en bso richt zich vooral op moeders, waardoor vaders zich soms buitengesloten voelen. In 2018 maakte AvroTros er een uitzending over: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/vaders-moeten-meer-betrokken-worden-bij-de-opvoeding/.

Wie is de beste voorleesvader?
We zetten vaders de hele maand juni in het zonnetje. Wie is de beste voorleesvader en wint een leuk boek? Wie krijgt het leukste knutselwerk met Vaderdag? Wat doen vaders in de opvoeding anders dan hun vader? Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor de antwoorden: https://www.facebook.com/jeugdengezinparkstadlimburg.nl.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.