Kenniscafé TOS Beleving

Aantal keer bekeken 285 Geplaatst: dinsdag, 17 mei 2022

Kenniscafé
No video selected.

Ervaar hoe het is om TOS te hebben! Hoe voelt het om niet goed uit je woorden te komen? Hoe is het om niet begrepen te worden? Zelf ervaren wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is, doet veel meer dan alleen het uitleggen van theorie. Het kweekt begrip voor een kind met TOS, het laat je beter observeren, je wordt bewust van het probleem maar vooral ook van de doorwerking ervan. Gedrag dat eerst als problematisch werd gezien, wordt nu begrepen en vertaald als een gevolg van de TOS. TOS wordt zelfs eerder onderkend wanneer men het zelf heeft ervaren. Datum dinsdag 31 mei 2022 Tijd 19:00 – 21:00 uur Locatie Groeneweg 3 6432 HG Hoensbroek.

Programma:

Tijdens dit gratis toegankelijke kenniscafé krijg je verschillende opdrachten en ervaar je zelf hoe het is om TOS te hebben. Ook krijg je tips hoe je een kind kunt helpen of rekening kunt houden met TOS. Daarnaast gaan we in op wat problemen met taal betekenen voor de communicatieve redzaamheid van kinderen. Je krijgt verschillende opdrachten. Iedere opdracht is gelinkt aan één van de taaldomeinen: spraakproductie, spraakperceptie, grammaticale kennisontwikkeling, woordenschat en taalgebruik. Na iedere opdracht bespreek je hoe je het hebt ervaren en hoe dat is voor een kind in jouw omgeving met TOS. Vervolgens krijg je tips hoe je een kind kunt helpen of hoe je rekening kunt houden met de taalontwikkelingsstoornis van een kind. Ook wordt ingegaan op wat problemen met taal betekent voor de communicatieve redzaamheid van kinderen.

Aanmelden>

Je kunt je digitaal aanmelden tot en met donderdag 26 mei 2022. Aan het kenniscafé kunnen maximaal 18 personen deelnemen. Meer informatie Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met Pia Limpens via p.limpens@kentalis.nl Kentalis Hoensbroek Groeneweg 3 6432 HG Hoensbroek.

 

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv