Tony's Not Lonely

Aantal keer bekeken 98 Geplaatst: zondag, 10 oktober 2021

Tony's
No video selected.

Elk jaar wordt in de maand oktober aandacht besteed aan borstkanker. Als iemand (borst) kanker heeft, krijgt haar of zijn hele omgeving daarmee te maken. Ook kinderen krijgen veel meer mee dan wij denken en elk kind gaat hiermee op een andere manier om.

In het Toon Hermanshuis Heerlen kunnen kinderen met hun zorgen en hun verhaal terecht. Elke woensdagmiddag is hier Tony’s Not So Lonely open voor kinderen en jongeren die kanker hebben of te maken hebben met iemand in hun directe omgeving die kanker heeft. Dat kan een ouder, broer, zus, oma of opa zijn, maar ook een vriendje, buurvrouw of de juf van de school.

Ben jij een van die kinderen? Als iemand in jouw omgeving kanker heeft kan dat heel spannend zijn.  De mensen om je heen zijn vaak verdrietig, gespannen, ze moeten vaak naar het ziekenhuis. Het is thuis anders dan voorheen en jij kunt ook anders zijn dan eerst. Misschien ben je stiller dan gewoonlijk of doe je juist heel stoer op school. Misschien wil je wel heel hard huilen maar wil je niemand nog verdrietiger maken met jouw verdriet, of doe je juist heel erg je best om lief te zijn en help je vaak met kleine dingetjes in huis.

Bij Tony’s Not So Lonely kan je even ontspannen, jezelf zijn tussen kinderen die weten wat het is, hoe het voelt om iemand in je omgeving te hebben die kanker heeft. Je kunt samen met hen en Peggy Adriolo van het Toon Hermans Huis spelletjes spelen, ravotten, knutselen of gewoon lekker chillen. Praten over hoe jij je voelt gaat dan vanzelf en lucht vaak op. Vind je het spannend om alleen binnen te lopen? Natuurlijk kunnen je ouders meekomen en ook een vriend of vriendin zijn van harte welkom.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt elke woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur gewoon even binnenlopen. De deur staat altijd open!

Meer informatie over Tony’s Not So Lonely en het Toon Hermanshuis Parkstad kun je vinden op: https://toonhermanshuisparkstad.nl/

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.