Op Pad: Tony's Not Lonely

Aantal keer bekeken 423 Geplaatst: zaterdag, 15 februari 2020

Op

Vandaag ben ik voor onze rubriek ‘Op Pad’ te gast bij Tony’s Not So Lonely in het Toon Hermans Huis Parkstad. Ik word door Peggy Adriolo hartelijk ontvangen en we lopen naar de gezellige woonkamer die speciaal is ingericht voor de kids. Elke woensdagmiddag is hier Tony’s Not So Lonely open voor kinderen en jongeren die kanker hebben of te maken hebben met iemand in hun directe omgeving die kanker heeft. Dat kan een ouder, broer, zus, oma of opa zijn, maar ook een vriendje, buurvrouw of de juf van de school.

Ben jij een van die kinderen? Als iemand in jouw omgeving kanker heeft kan dat heel spannend zijn.  De mensen om je heen zijn vaak verdrietig, gespannen, ze moeten vaak naar het ziekenhuis. Het is thuis anders dan voorheen en jij kunt ook anders zijn dan eerst. Misschien ben je stiller dan gewoonlijk of doe je juist heel stoer op school. Misschien wil je wel heel hard huilen maar wil je niemand nog verdrietiger maken met jouw verdriet, of doe je juist heel erg je best om lief te zijn en help je vaak met kleine dingetjes in huis.

Bij Tony’s Not So Lonely kan je even ontspannen, jezelf zijn tussen kinderen die weten wat het is, hoe het voelt om iemand in je omgeving te hebben die kanker heeft. Je kunt samen met hen en Peggy Adriolo van het Toon Hermans Huis spelletjes spelen, ravotten, knutselen of gewoon lekker chillen. Praten over hoe jij je voelt gaat dan vanzelf en lucht vaak op. Vind je het spannend om alleen binnen te lopen? Natuurlijk kunnen je ouders meekomen en ook een vriend of vriendin zijn van harte welkom.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt elke woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur gewoon even binnenlopen. De deur staat altijd open!

Meer informatie over Tony’s Not So Lonely en het Toon Hermans Huis Parkstad kun je vinden op: https://toonhermanshuisparkstad.nl/