Partners door dik en dun, groeiboek voor jonge ouders!

Aantal keer bekeken 55 Geplaatst: zaterdag, 22 mei 2021

Partners
No video selected.

Al heel lang is er het groene boekje dat consultatiebureaus uitreiken en waar jonge ouders allerlei data van hun kroost kunnen bijhouden. Nu is er ook een groeiboek voor nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden door ook aandacht te kunnen blijven besteden aan de partnerrelatie: Partners door dik en dun.

Dit boek is voor alle ouders die een kindje in hun leven verwelkomen. Net zoals bij een kindje geen handleiding wordt meegeleverd, is er ook geen handleiding over hoe je als ouders met elkaar omgaat. 

Uit onderzoek is gebleken dat de eerste 1000 dagen vanaf de geboorte van een kindje niet altijd even gemakkelijk zijn en dat tegelijkertijd deze eerste 1000 dagen cruciaal zijn voor de ontwikkeling van kinderen. TNO gaf in een onderzoek aan dat “door ouders zo vroeg mogelijk van de juiste adviezen te voorzien en door snel in te grijpen bij beginnende problematiek, we kunnen voorkomen dat er later zwaardere zorg nodig is”.

Het heeft aandacht en tijd nodig om je kindje en elkaar als ouders goed te leren kennen. 
Ouder zijn brengt veranderingen met zich mee. Ook de partnerrelatie samen zal veranderen. Soms gaat dit vanzelf, terwijl dit een andere keer vraagstukken met zich meebrengt.

In Partners door dik en dun vinden ouders achtergrondinformatie en tips om hun partnerrelatie goed te houden. Ook staan er dingen in die ze samen kunnen doen, zodat ze - naast de zorg voor hun kindje - leuke momenten met elkaar als partners beleven. En aandacht voor elkaar kunnen hebben, naast al het ouderen en opvoeden.

Werken aan een relatie betekent tegelijkertijd werken aan ouderschap. Dat heeft niet alleen een positief effect op de personen zelf, maar komt ook de relatie met het kindje ten goede. 

meegedacht over de inhoud van het boek.

Podcast
Om preventief meer aandacht te vragen voor de partnerrelatie na de komst van een kindje is een Podcast kanaal gestart. Hier wordt uitleg gegeven over het boek. worden thema's doorlopen, komen deskundigen en ouders aan het woord is.

De eerste aflevering is hier te beluisteren: https://open.spotify.com/episode/2ULZ4YpjqRzPPk1c76JUeH?si=FcSWUMsfQDmCEsVVvN3fnQ&dl_branch=1&nd=1

 

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.