Rots en Water training voor kinderen met autisme.

Aantal keer bekeken 131 Geplaatst: dinsdag, 04 februari 2020

Rots

“ik weet wie ik ben, ik weet wat ik kan en ik weet wat ik wil”

Voor kinderen/ jongeren met een autistisch brein is de wereld vaak onvoorspelbaar en chaotisch. Velen zijn niet erg weerbaar, worden vaak gepest. Ze weten niet hoe ze in allerlei situaties mogen of juist moeten reageren en kunnen daardoor, als de druk te hoog oploopt "ontploffen" met alle gevolgen van dien. Ook de omgekeerde reactie komt veel voor: zich (nog verder) in zichzelf terugtrekken en zich afzijdig houden met als gevolg een toename van depressieve gevoelens. Beide patronen worden door de jongeren zelf vaak niet herkend.

Rots & Water is een training van 10 bijeenkomsten van 1,5 uur in de gymzaal waarbij kinderen / jongeren letterlijk ervaren hoe ze in hun eigen kracht kunnen staan, waardoor het zelfvertrouwen groeit, ze grenzen leren aan te geven en voor zichzelf op durven te komen. Vanuit zelfvertrouwen zijn kinderen beter in staat om positieve relaties met anderen aan te gaan. In de training Rots & Water wordt bewogen, geluisterd en gepraat en dus ………met elkaar nieuwe ervaringen opgedaan.

De training Rots & Water Autisme door Xonar en Jens start voor de leeftijdsgroep 12 t/m 16 jaar op donderdag 12 maart 2020 van 16:15 tot 17:30 uur op de locatie XONAR Heerlerbaan 142 in Heerlen. Deze trainingscyclus duurt tot donderdag 4 juni 2020. 

Meer informatie en aanmelden via Susan Simons: gsm 0653668419 mail ssimons@jenshelpt.nl