Scheiden: wat doet dat met een kind?

Aantal keer bekeken 144 Geplaatst: zondag, 06 oktober 2019

Scheiden:

In november start JENS met drie groepen voor kinderen uit Landgraaf van gescheiden ouders. Deze KIES groepen zijn spel- en praatgroepen voor kinderen van gescheiden ouders, waarbij KIES staat voor Kinderen in een Echtscheiding.  

Praktische informatie

Voor wie: De kinderen of jongeren moeten in Landgraaf wonen of naar school gaan.

Aantal deelnemers Er kunnen maximaal acht kinderen per groep deelnemen.

Kosten:

Deelname is kosteloos.

Wat is een KIES-groep? De coach zorgt voor een veilige omgeving waarin aandacht is voor de gedachten en gevoelens die kinderen kunnen hebben rondom de scheiding van hun ouders. Door creatieve opdrachten en spelvormen leren zij praten over wat ze moeilijk vinden en leren ze van andere kinderen hoe die omgaan met de scheiding. Daarnaast leren ze omgaan met hun loyaliteitsgevoelens: ze hoeven niet te kiezen tussen beide ouders. Na afloop van de acht bijeenkomsten zijn de kinderen beter in staat om hun gevoelens en gedachten te verwoorden en er mee omgaan. De bijeenkomsten vinden plaats onder leiding van een gecertificeerd KIES-coach.

Informatie avond Voordat de groepen starten, organiseren we een informatieavond voor de ouders. Als zij hun kind aangemeld hebben, ontvangen ze hiervoor een uitnodiging.

Meer weten of aanmelden? Ouders die meer willen weten, kunnen een mail sturen naar: KIES-groep 12+: mluyten@jenshelpt.nl Aanmelden kan tot 25 oktober 2019!