Vader worden, vader zijn.

Aantal keer bekeken 22 Geplaatst: vrijdag, 04 juni 2021

Vader
No video selected.

Vader worden, vader zijn

Je bent samen zwanger, hoor je vaak. Toch voel je als toekomstige papa geen baby in je buik. Misschien twijfel je aan de band met je kind? Maak je geen zorgen: zowel mannen als vrouwen kunnen super ouders zijn! Lijkt het voor mama allemaal iets meer vanzelf te gaan? Genoeg tijd met je kind spenderen is de snelste manier voor een inhaalbeweging.

Welke vader wil je zijn?

Het woord ‘moederinstinct’ staat in het woordenboek. Maar is er ook zoiets als een vaderinstinct? Onderzoek geeft daar geen duidelijk antwoord op.
Het goede nieuws is: jij kan als vader groeien in je rol, op je eigen unieke manier. Door er van in het begin bij te zijn. Al die kleine momentjes van luiers verschonen, troosten, knuffelen en spelen, laten de band met je baby groeien. Zodat jij ook kan groeien als papa. Wacht dus niet tot je samen met je kind een balletje kan trappen, want die eerste momenten haal je niet meer in.

bron: groeimee.be

Naast heel veel liefde voor je kind, voel je als vader ook nieuwe verantwoordelijkheden en verwachtingen. Dat kan voor verwarrende gevoelens en voor druk zorgen. Je bent niet alleen! Andere vaders zullen je vertellen: “Ik voel dat ook.”

Het is ook een kans om zelf in te vullen welk soort vader je wil zijn. Streng of toegeeflijk, erg aanwezig of vaak van huis, eerder traditioneel of een moderne papa: de vader die jij gekend hebt, bepaalt een stuk hoe je naar vaderschap kijkt. En natuurlijk kies je zelf hoe je bent als vader en opvoeder. 

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.