‘Vrije Vogels’

Aantal keer bekeken 119 Geplaatst: maandag, 23 september 2019

‘Vrije

Een bijzonder creatief project in het kader van 75 jaar bevrijding voor de basisscholen in Landgraaf, in samenwerking met de gemeente Landgraaf, de Vrije Akademie, de bibliotheek en winkelcentrum Op de Kamp.

Op 14 september 2019 streek een veelvoud aan verschillende Vrije Vogels neer in Landgraaf. Deze kunstzinnige Vogels zijn gemaakt door de leerlingen van de groepen 7-8 van alle basisscholen in de gemeente; in totaal ruim 700 kinderen! In de winkels van winkelcentrum ‘Op de Kamp’ worden deze vogels geëxposeerd en kan iedereen ze bewonderen.

Het project Vrije Vogels is door cultuurcoach Aukje Delnooz georganiseerd in het kader van 75 Jaar Bevrijding, om de leerlingen van de bovenbouw basisonderwijs bewust te maken van de vrijheid waarin we leven. Helaas is deze vrijheid nog niet overal en voor iedereen vanzelfsprekend.  

Om de diversiteit van onze vrije samenleving zichtbaar te maken, heeft elke school in een andere techniek gewerkt, waardoor er Vogels zijn ontstaan in alle soorten, kleuren en maten, gemaakt met o.a. kippengaas, folie, klei, vilt, foam, potlood (wetenschappelijk tekenen), linosnede en animatie.

Met deze gevarieerde Vogels vieren we dat iedereen hier vrij is om zichzelf te zijn! 

Nieuwsgierig naar de gemaakte Vogels?

Ze zijn van 14 september t/m 20 oktober 2019 te zien in winkelcentrum Op de Kamp, Bibliotheek Landgraaf en op 28 september tijdens het Bevrijdingsconcert in het Cultuurhuis.