Wereld Knuffeldag

Aantal keer bekeken 130 Geplaatst: vrijdag, 21 januari 2022

Wereld
No video selected.

Nu het vandaag Wereld Knuffeldag is en we het vanwege covid het met minder fysieke knuffels moeten stellen, zijn onze pluche vriendjes extra belangrijk! Deze blog is al eerder verschenen, maar blijft actueel!

Iris blogt: Beerie kwijt!

Het is nog vroeg in de morgen als mijn telefoon 'roodgloeiend' oplicht. Ik sta in de keuken brood te smeren. “Nu al zoveel appjes uit Amsterdam, wat zou er aan de hand zijn?” denk ik en nog voordat ik mijn telefoon kan pakken klinkt de stem van mijn lief al uit de kamer: "Iris, er is een oma-noodgeval in Amsterdam, Beerie is kwijt”.

Beerie, met twee e’s vanwege de lange klaaglijke klank bij peuterverdrietjes, pijntjes en vermeend onrecht, Beeeeeerie. Een groot drama dus voor onze kleinzoon van twee.
Nu heeft deze oma als moeder en als voormalig peuterleidster ervaring met het kwijtraken van knuffels en het verdriet daaromheen. Dus toen Jan een tijdje geleden Beerie verkoos als vriend voor het leven voorzag ik al diverse rampen: Beerie verlaten in een zandbak, Beerie ergens tussen de tramrails, Beerie eenzaam op een hekje bij de apen in Artis…..en een ontroostbare Jan. Ik vroeg aan mijn dochter of zij nog wist waar zij Beerie ooit gekocht had en ging direct op pad om alvast twee reserve Beeries te kopen.

Deze morgen was het dus zover: Beerie was kwijt. Gelukkig lagen de reserve Beeries klaar bij oma en opa in Heerlen en werd onze kleinzoon getroost met het verhaal dat Beerie waarschijnlijk bij het verlaten van de zandbak in een verkeerde tas was gesprongen en zodoende bij oma en opa was beland. Of we even konden beeldbellen om Jan gerust te stellen? Ik rende naar boven, legde een reserve Beerie in het logeerbed van Jan en belde; “Wat er nu toch was gebeurd, lag daar zomaar Beerie in het bedje van Jan, even vragen een Beerie hoe dat toch kon…”

Traantjes en verdriet verdwenen snel. Natuurlijk zou ik goed voor Beerie zorgen. Beerie kreeg een eigen bordje, Beerie mocht mee in de volière van oma, Beerie ging met oma mee naar GaiaZoo en van alle acties maakte ik een foto. Op deze manier had Jan lange-afstand-troost van Beerie, had oma er een dagtaak bij en kwam alles uiteindelijk weer goed.

Hecht jouw kind zich heel sterk aan een speciale knuffel? Koop dan een reserve exemplaar en maak een foto van de knuffel want er zijn tegenwoordige facebookpagina’s waar je een verloren of gevonden knuffel kunt plaatsen zoals bijvoorbeeld: knuffelkwijt.com

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.