Ongewenst zwanger. Wat nu?

De test is positief; je bent in verwachting of je hebt iemand zwanger gemaakt - alleen was dat (nog) niet de bedoeling!

Hoe je je ook voelt en hoe de omstandigheden ook zijn, het beste is om de tijd te nemen zodat je een goede beslissing kunt maken.

Hulp bij het nemen van een beslissing

Misschien ben je zelf nog heel jong, of heb je geen vaste partner, of weet je niet zeker of je het wel aankunt om een kind op te voeden. Als je ongewenst zwanger bent, kun je je heel onzeker voelen over wat je moet beslissen.

Er zijn organisaties die je kunnen helpen om al je overwegingen op een rij te zetten. Voor meer informatie en hulp kun je terecht op de websites FIOM.nl en Siriz.nl. Ook als je zwanger bent geraakt door verkrachting, kun je hulp krijgen bij FIOM.

Praat erover

Het is goed om erover te praten met mensen die je vertrouwt, bijvoorbeeld met je huisarts, je partner, familie of vrienden. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk om een beslissing te nemen waar je zelf achter staat en waar jij je goed bij voelt. Laat je niet leiden door wat anderen ervan vinden.

Wat kun je doen als je ongewenst zwanger bent?

 


Zwanger adressen

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.