Wat is Jeugd en Gezin Parkstad?

In de regio Parkstad werken de acht gemeenten en een groot aantal zorg- en welzijnsorganisaties sámen aan ondersteuning bij vragen en problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Ook scholen, kinderopvangcentra en peuterspeelzalen hoor hierbij. Jeugd en Gezin Parkstad is de naam voor het netwerk van al deze organisaties. 

Ouders, kinderen en professionals kunnen in hun eigen gemeente terecht voor informatie en advies op dit gebied. Wilt u weten waar u in úw gemeente terecht kunt? Kijkt u dan op onze homepage. In de linkerbalk kunt u uw gemeente aanklikken. 

Voor wie zijn wij er?

Wij zijn er er voor (aanstaande) ouders en verzorgers, voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar, voor professionals én voor vrijwilligers die met kinderen, jongeren en hun ouders werken.

Bij het toegangsloket van Jeugd en Gezin Parkstad in elk van de acht gemeenten kun je terecht voor informatie over en adviezen en begeleiding bij opgroeien en opvoeden. Je kunt er tips krijgen over: zwanger worden, zindelijk maken van je peuter, pesten, alcohol en drugs en nog veel meer onderwerpen.

Wanneer na de eerste gesprekken meer ondersteuning nodig is, kijken we naar de mogelijkheden en wordt de juiste organisatie ingeschakeld.

Werken & Stage

Jeugd en Gezin Parkstad Limburg is een netwerk van gemeenten en organisaties. Daarom hebben wij zelf geen vacatures of stageplekken. Het is dus niet mogelijk om bij ons te solliciteren naar een baan of stageplek. 

TIP: Heeft u interesse in werken in de jeugdhulpsector? Hou dan de websites van de diverse Parkstadgemeenten en die van de welzijns- en jeugdhulporganisaties in de gaten! 

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv