Professionals nieuws

Alle nieuwsitems

09-12-21

Nieuwe naam Rubicon wordt Pactum.

Vanaf 1 januari 2022 gaan Bijzonder Jeugdwerk, Rubicon jeugdzorg en Pactum verder als één zelfstandige stichting voor jeugd: Stichting Pactum. Onze nieuwe naam wordt Pactum Onze drie organisaties maken onderdeel uit van VIGO1 en bieden alle drie specialistische zorg voor jeugd en gezinnen. De samenvoeging tot één stichting kunt u zien als een vereenvoudiging van onze juridische structuur. Binnen Pactum bundelen wij de krachten. Wat betekent dit voor u? Door het samengaan verandert er weinig voor u of voor cliënten. We blijven werken op de vertrouwde locaties, met de contactpersonen die u gewend bent. Binnen Pactum blijven dezelfde directeuren werkzaam. Saskia Diks is verantwoordelijk voor de business unit Pactum Jeugd Zuid (Noord-Brabant en Limburg) en René Koëter voor Pactum Jeugd Oost (Gelderland en Overijssel). Afspraken en correspondentie Vanzelfsprekend blijven de met u gemaakte afspraken en/of overeenkomsten bestaan. Belangrijk voor uw administratie: • Ons KvK-nummer wijzigt vanaf 2022 in Stichting Pactum, KvK 41055988. • Onze locaties, contactpersonen, mailadressen en telefoonnummers veranderen niet. • Het IBAN nummer wordt per 1 januari 2022 gewijzigd in NL94RABO0133951774 t.n.v. Stichting Pactum.

11-11-21

Geweld hoort nergens thuis, journaal 5

In het 5e  Parkstad Journaal van het programma ‘Geweld hoort nergens Thuis’ besteden we aandacht aan de Week tegen Kindermishandeling en het gebruik van de hulpapp. Sanne Eggen vertelt over haar training 'Samen voor Veiligheid'.

26-07-21

Geweld hoort nergens thuis, journaal 4

In het vierde journaal voor professionals, kijken we terug op de expositie WIJ... doorbreken de cirkel van geweld die eerst in Heerlen en daarna in Maastricht te zien was. Ook Hulpapp.nl en de webinars voor professionals komen aan bod. Veel leesplezier!

07-07-21

Geweld hoort nergens thuis, journaal 3

In het derde journaal voor professionals staat ouderenmishandeling centraal. Hoe herken je het en wat kan je eraan doen? Wethouder Leo Jongen van Kerkrade vertelt waarom dit onderwerp hem aan het hart gaat.

07-06-21

WIJ... Webinar Verwijsindex

De buitententoonstelling WIJ... doorbreken de cirkel van geweld is 3 juni officieel geopend. Ben jij al geweest? Zelfs als professional die al veel van de problematiek weet, is het interessant om te gaan kijken. Je kunt je ook nog inschrijven voor de webinar verwijsindex: bekijk het bijbehorende filmpje. Jij wil toch ook zo goed mogelijk samenwerken?

11-05-21

Webinars voor professionals, inschrijven voor 1 juni

De expositie Wij... doorbreken de cirkel van geweld is eerst in Heerlen te zien (3 tot 24 juni) en daarna in Maastricht. Tegelijkertijd kun jij als professional deelnemen aan gratis webinars over allerlei onderwerpen in het sociale domein. Zoals huiselijk geweld, hechting, loverboys en mensenhandel. Ondanks het digitale karakter is het aantal plaatsen soms beperkt. Schrijf je daarom in voor 1 juni.

11-05-21

Geweld hoort nergens thuis, journaal 2

Het tweede journaal voor professionals van Geweld hoort nergens thuis staat in het teken van conflictscheidingen. Scheidingen waarvan vooral kinderen de dupe zijn. In deze editie vertelt onder andere één van de buddy's van Villa Pinedo haar verhaal.

 

11-05-21

Professionals: WIJ... doorbreken de cirkel van geweld

Van 3 tot 24 juni kun je op het Grunsvenplein in Heerlen de tentoonstelling WIJ... doorbreken de cirkel van geweld bezoeken. Een tentoonstelling die het bewustzijn rondom geweld vergroot en die zeker interessant is voor jou als professional. Aan de tentoonstelling zijn ook een aantal webinars gekoppeld waarvoor jij je kunt inschrijven. In een kort filmpje vertelt Vicky hoe zij uit de cirkel van geweld stapte.

04-05-21

WEET JIJ VAN AANPAKKEN? webinar over uitbuiting LVB jongeren

WEET JIJ VAN AANPAKKEN? Ben je professional in het veiligheidsdomein, het voortgezet onderwijs of de zorg? Deze sessie helpt je de uitbuiting van jongeren met een LVB aan te pakken. Meld je aan met een mail naar: metopenogen@haarlem.nl Met als onderwerp: online middagsessie. Deze uitnodiging 15 juni 2021 online sessie: Pak uitbuiting aan mag gedeeld worden in je netwerk. Meld je dan aan 15 juni 2021 14:00 - 16:30

06-03-21

Geweld hoort nergens thuis, journaal 1

Afgelopen week stuurde regio Parkstad voor het eerst een eigen journaal naar professionals over de ontwikkelingen binnen het project Geweld hoort nergens thuis.

07-01-21

Afhaalbieb in Landgraaf

Lezen en voorlezen is en blijft belangrijk en gezellig. Ook in coronatijd.

09-12-20

JENS biedt videobegeleiding voor ouders met kinderen tussen de 0 en 12 jaar aan.

OPVOEDEN IS SOMS EEN HELE UITDAGING
Iedere ouder verzucht wel eens: ‘Ik wou dat ik een gebruiksaanwijzing bij mijn kinderen gekregen had!’ Kinderen opvoeden is soms een hele uitdaging. Het is dan ook logisch dat er situaties zijn waar ouders niet zo goed raad mee weten. Soms kunnen beelden dan helpen om het kind beter te begrijpen.

31-08-20

Aanmelden Heppie weekenden en vakanties

Beste jeugdhulpverlener

,Van jullie horen we dat de periode zonder school en met beperkt sociaal contact voor veel kinderen niet makkelijk was. Er is extra stress en eenzaamheid ervaren. We zijn daarom blij dat het is gelukt om onze activiteiten in deze zomerperiode weer op te starten. Om verspreiding van het virus tegen te gaan zijn er uiteraard maatregelen getroffen, maar desondanks kunnen veel kinderen weer onbezorgd plezier maken tijdens de Heppie Vakanties & Weekenden.    

 

31-08-20

KIES-groep in Landgraaf gaat weer van start

Als jullie als ouders gescheiden zijn of gaan scheiden, kan dit heel wat met jullie kinderen doen. Ze kunnen zich boos of verdrietig voelen, misschien ook wel allebei. Het kan zijn dat kinderen zich zaken gaan  afvragen, zoals; “Waarom hebben mijn papa en mama altijd ruzie?” of “Is het mijn schuld?” “Wat gaat er allemaal veranderen als papa en mama niet meer bij elkaar zijn?” “Bij wie ga ik wonen?”, maar vooral “ik wil niet kiezen tussen mijn mama of papa!”.

30-03-20

De Sjpruutwebsite voor professionals is klaar!

De website voor professionals is klaar!

Sjpruut.nl was tot op heden enkel gericht op (aanstaande) ouders en verzorgers. Hiermee informeren we de doelgroep over wat Sjpruut allemaal voor hun kan betekenen varierend van een laagdrempelig inloopmoment zoals het sjpruutcafé tot het JGZ begeleidingsprogramma Stevig Ouderschap. Een belangrijke doelstelling van de communicatiestrategie van Sjpruut was ook om op de website sjpruut.nl een aparte inlog te maken voor rofessionals. Dat is nu klaar!Op Sjpruut.nl kan je bovenaan op de website klikken op Professionals..Hiervoor heb je een inlog nodig voor de site www.sjpruut.nl/professionals :

Gebruikersnaam: Sjpruut          Wachtwoord: gd6Fj5bf94h3
Op deze website vind je als professional informatie terug over de verschillende projecten en dan met betrekking tot: wie is de doelgroep, wat houdt het project in, wie kan je bellen/mailen als ik iemand wil aanmelden en meer informatie over de projecten.

Naast de informatie over de interventies zijn er ook informatieblokken te vinden op de website. Hier worden een aantal belangrijke vragen gesteld en beantwoord.Mochten jullie informatie missen op de website, laat dit dan graag weten via welkom@sjpruut.n

30-03-20

Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

Dien je aanvraag in voor kinderen die NU hulp nodig hebben: www.kwetsbaarthuis.nl Juist de kinderen die opgroeien in een stressvolle of onveilige thuissituatie, hebben het extra moeilijk nu ze niet naar school kunnen. Daarom is er een speciaal Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis. Om kwetsbare kinderen, in deze ingrijpende periode, snel te helpen met spullen die NU noodzakelijk zijn. Zodat deze kinderen nu ook kunnen leren of even kunnen ontspannen zodat de stress wat afneemt.

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief voor professionals
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Voer een geldig e-mailadres in.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.