JENS biedt videobegeleiding voor ouders met kinderen tussen de 0 en 12 jaar aan.

Aantal keer bekeken 442 Geplaatst: woensdag, 09 december 2020

No video selected.

OPVOEDEN IS SOMS EEN HELE UITDAGING
Iedere ouder verzucht wel eens: ‘Ik wou dat ik een gebruiksaanwijzing bij mijn kinderen gekregen had!’ Kinderen opvoeden is soms een hele uitdaging. Het is dan ook logisch dat er situaties zijn waar ouders niet zo goed raad mee weten. Soms kunnen beelden dan helpen om het kind beter te begrijpen.

Ouders leren weer van hun kinderen genieten.


JENS biedt videobegeleiding voor ouders met kinderen tussen de 0 en 12 jaar aan. Met deze wetenschappelijk onderbouwde methode kunnen ouders het contact met hun kinderen prettiger laten verlopen.
Door te kijken naar wat er goed gaat in het contact tussen ouders en kinderen krijgt de ouder meer (zelf)vertrouwen, wordt zich bewust van zijn of haar kwaliteiten en kan die ook op moeilijke momenten beter toepassen. De kinderen voelen zich daardoor meer gezien, beter begrepen en laten meer positief gedrag zien.

JENS zet videobegeleiding op verschillende manieren in:
• preventief, via de workshop Kind in Beeld;
• als onderdeel van de vraagverheldering;
• en als onderdeel van een begeleidingstraject.


Workshop Kind in beeld
De workshop Kind in Beeld is een workshop van ongeveer 1 uur bij een Sjpruutcafé, waarin ouders kennismaken met de basisprincipes van geslaagd contact. Daardoor kunnen ze het contact met hun kinderen prettiger laten verlopen.

Vraagverheldering
Vraagverheldering is een vorm van videobegeleiding die bestaat uit vier contactmomenten: 2 opnames en 2 reviews. Beelden maken vaak snel duidelijk waar het probleem ligt. Soms kunnen ouders na deze inventie weer zelfstandig verder. Of de beelden maken inzichtelijk welke verdere hulp passend is.


Traject
Tijdens het traject vinden er meerdere huisbezoeken van één tot anderhalf uur plaats. Op het moment dat de kinderen thuis zijn wordt er ongeveer 10 minuten gefilmd. De ouders en de videobegeleider kijken de video samen terug en bespreken deze. De duur van het traject verschilt per gezin en wordt in overleg met de ouders vastgesteld.


Meer informatie
Videobegeleiding als onderdeel van de vraagverheldering of een traject wordt alleen ingezet na een intake door JENS. Voor meer informatie over de workshop ‘Kind in beeld’, kun je contact opnemen met:
Hinke de Kraker
T (06) 53 98 75 11
E hdekraker@jenshelpt.nl
Aggie Goessens
T (06) 22 01 86 22
E agoessens@jenshelpt.nl

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief voor professionals
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Voer een geldig e-mailadres in.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv