KIES-groep in Landgraaf gaat weer van start

Aantal keer bekeken 234 Geplaatst: maandag, 31 augustus 2020

KIES-groep
No video selected.

Als jullie als ouders gescheiden zijn of gaan scheiden, kan dit heel wat met jullie kinderen doen. Ze kunnen zich boos of verdrietig voelen, misschien ook wel allebei. Het kan zijn dat kinderen zich zaken gaan  afvragen, zoals; “Waarom hebben mijn papa en mama altijd ruzie?” of “Is het mijn schuld?” “Wat gaat er allemaal veranderen als papa en mama niet meer bij elkaar zijn?” “Bij wie ga ik wonen?”, maar vooral “ik wil niet kiezen tussen mijn mama of papa!”.

Start KIES-groep Vanaf woensdag 7 oktober starten er speciaal voor kinderen van ouders die gaan scheiden of al gescheiden zijn KIES-groepen. KIES staat voor Kinderen In een Echtscheiding. Een gecertificeerde coach leert de kinderen hoe ze met de vragen, gedachten en gevoelens rondom de scheiding kunnen omgaan. Dat doen ze samen met andere kinderen die in dezelfde situatie zitten. Ook leren ze dat ze gewoon zichzelf mogen zijn bij mama en papa én kunnen ze na de training beter aangeven wat ze vinden en willen.

Praktische informatie

Voor wie: Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar die in Landgraaf wonen of naar school gaan.

Aantal deelnemers Er kunnen maximaal acht kinderen deelnemen.

Aantal bijeenkomsten: De KIES-groep bestaat uit acht bijeenkomsten.

Kosten: Deelname is kosteloos.

Informatie avond Voordat de groep start, organiseren we een informatieavond voor de ouders. Als u uw kind heeft aangemeld ontvangt u hier bericht over.

Meer weten of aanmelden? Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Stuur dan vóór 18 september een mail naar: kiestraininglandgraaf@jenshelpt.nl

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief voor professionals
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Voer een geldig e-mailadres in.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

De chat is nu gesloten.