WEET JIJ VAN AANPAKKEN? webinar over uitbuiting LVB jongeren

Aantal keer bekeken 338 Geplaatst: dinsdag, 04 mei 2021

No video selected.

WEET JIJ VAN AANPAKKEN? Ben je professional in het veiligheidsdomein, het voortgezet onderwijs of de zorg? Deze sessie helpt je de uitbuiting van jongeren met een LVB aan te pakken. Meld je aan met een mail naar: metopenogen@haarlem.nl Met als onderwerp: online middagsessie. Deze uitnodiging 15 juni 2021 online sessie: Pak uitbuiting aan mag gedeeld worden in je netwerk. Meld je dan aan 15 juni 2021 14:00 - 16:30

Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) lopen meer risico om als slachtoffer en/of dader betrokken te raken bij criminele of seksuele uitbuiting. De eerste stap om daar verandering in te brengen, is het op tijd (h)erkennen van een LVB en de risico’s die deze jongeren lopen. In 2020 hebben we hier de ogen voor geopend tijdens het webinar ‘Met open ogen’, kijk het hier terug of lees de samenvatting. En nu verder! Want hoe herken je uitbuiting en wat kun je als professional doén als je het signaleert? Hoe ga je hierover in gesprek en hoe werk je samen met de jongere, ouders, school, zorg en/of politie? En wat is passend als iemand zowel slachtoffer als dader is? Op 15 juni 2021 slaan Noord Holland Samen Veilig en het Landelijk Kenniscentrum LVB opnieuw online de handen ineen rondom signaleren en het aanpakken van de uitbuiting.

Bijdrage van ervaringsdekundige(n) Professionals aan het woord o.l.v. Rodney Haan (CCV) Do’s & dont’s Praktijkvoorbeelden en praktische handvatten Er worden filmfragmenten getoond uit de film 'BUIT'

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief voor professionals
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Voer een geldig e-mailadres in.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv