Professionals: WIJ... doorbreken de cirkel van geweld

Aantal keer bekeken 359 Geplaatst: dinsdag, 11 mei 2021

No video selected.

Van 3 tot 24 juni kun je op het Grunsvenplein in Heerlen de tentoonstelling WIJ... doorbreken de cirkel van geweld bezoeken. Een tentoonstelling die het bewustzijn rondom geweld vergroot en die zeker interessant is voor jou als professional. Aan de tentoonstelling zijn ook een aantal webinars gekoppeld waarvoor jij je kunt inschrijven. In een kort filmpje vertelt Vicky hoe zij uit de cirkel van geweld stapte.

Huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar maken en de taboes daaromheen doorbreken, is één van de lastigste opgaven die het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) heeft. Geweld is iets waar je als dader of slachtoffer liever niet mee in de openbaarheid treedt, het gebeurt achter de voordeur. En buitenstaanders vragen zich altijd af of hun vermoedens wel kloppen. Wie ben ik om daarover in gesprek te gaan?

Toch is het vaak een vraag, opmerking of gebaar waarmee die buitenstaander kan zorgen dat de cirkel van geweld wordt doorbroken. De verhalen van deze 'helpers' zijn te horen, zien en lezen op de tentoonstelling. Huiselijk geweld en kindermishandeling is van ons allemaal en het komt voor in alle lagen van de maatschappij en binnen alle culturen.

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief voor professionals
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Voer een geldig e-mailadres in.

CJG Chat

Chatspreekuur Psychische klachten tieners en jongeren

Maak jij je zorgen over het emotionele welzijn van je puber? Merk je dat je tiener somber is?

Vraag je je af hoe je je kind het beste kunt ondersteunen of begeleiden en zou je hierover graag eens willen sparren met een expert?

Stel dan jouw vraag tijdens het chatspreekuur
dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur.

Op die momenten zit een expert van Mondriaan Preventie klaar. Hij/zij denkt graag mee en heeft gegarandeerd een aantal goede tips voor je! Het chatspreekuur is een samenwerking met CJG043.

vv