Professionals: WIJ... doorbreken de cirkel van geweld

Aantal keer bekeken 379 Geplaatst: dinsdag, 11 mei 2021

No video selected.

Van 3 tot 24 juni kun je op het Grunsvenplein in Heerlen de tentoonstelling WIJ... doorbreken de cirkel van geweld bezoeken. Een tentoonstelling die het bewustzijn rondom geweld vergroot en die zeker interessant is voor jou als professional. Aan de tentoonstelling zijn ook een aantal webinars gekoppeld waarvoor jij je kunt inschrijven. In een kort filmpje vertelt Vicky hoe zij uit de cirkel van geweld stapte.

Huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar maken en de taboes daaromheen doorbreken, is één van de lastigste opgaven die het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) heeft. Geweld is iets waar je als dader of slachtoffer liever niet mee in de openbaarheid treedt, het gebeurt achter de voordeur. En buitenstaanders vragen zich altijd af of hun vermoedens wel kloppen. Wie ben ik om daarover in gesprek te gaan?

Toch is het vaak een vraag, opmerking of gebaar waarmee die buitenstaander kan zorgen dat de cirkel van geweld wordt doorbroken. De verhalen van deze 'helpers' zijn te horen, zien en lezen op de tentoonstelling. Huiselijk geweld en kindermishandeling is van ons allemaal en het komt voor in alle lagen van de maatschappij en binnen alle culturen.